Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 30, 2017

Een mogelijke oplossing

De overheid bedenkt van alles om fraude, mishandeling, diefstal en moord te bestrijden en probeert met man en macht wat aan de gevolgen te doen. Maar heeft ook maar één bewindspersoon ooit gekeken naar de oorzaken van ongewenst gedrag?

Voorbeeld: wat is de hoofdreden waarom jongeren rottigheid uithalen? Verveling. Wat deden de meeste jongeren twintig jaar geleden in hun vrije tijd: sporten, lezen en rondhangen in jeugdhonken.

Heeft het dus zin dat de overheid voetbalclubs opdoekt, sporthallen 'vanwege bezuinigingen' sluit en jeugdhonken opheft 'omdat daar zo veel jongeren rondhangen'? Bibliotheken worden massaal gesloten dus is er geen biebjuf meer die zich over een tien-jarig kind ontfermt om hem of haar de liefde voor lezen bij te brengen en die jongeling kan leren dat boeken een vluchtweg uit huiselijke ellende kunnen bieden en soms zelfs een oplossing kunnen aandragen.

In elke gemeente een bibliotheek, een jeugdhonk, een buurthuis, een sportzaal en een bejaardensoos waar verschillende groepen gebruik van kunnen maken. Waar niet alleen de canastaclub zich prettig voelt maar waar ook homoseksuelen zich bijvoorbeeld eenmaal per week in een veilige omgeving kunnen uiten. Waar startende muzikanten voor weinig geld kunnen oefenen in ruil voor minstens tweemaal per jaar onbetaald optreden tijdens een buurtfestival. De bandjes hebben publiek en de organisatie heeft gratis muziek!

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

 1. Eerst wordt altijd ergens geld in gestopt, en dan weer er van afgehaald, en zo gaat het almaar door.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De besparingen zijn nog bezig. Wat gaat er nog allemaal verdwijnen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar ook ouders hebben een rol. Die werken vaak beide vijf dagen in de week en hebben daarom bijna geen tijd voor de kinderen. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tja, vroeger was alles anders,
  maar zoals het nu bezig is, het wordt er niet beter op
  Eén @->- voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik jong was werden jongeren die niet konden leren ongeschoold in de praktijk aan het werk gezet, of ze leerden op de ambachtsschool/huishoudschool een vak. Als dat daar óók niet lukte gingen ze in dienst waar ze wel discipline leerden.
  De huidige watjes cultuur kweekt lamzakken die anderen overal de schuld van geven en te belazerd zijn om zichzelf nuttig bezig te houden. De goede niet te na gesproken natuurlijk want ze zijn er echt hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, je kan echt niet zeggen dat de jeugd geen mogelijkheden heeft tot vermaak, althans tot dusver want er komt steeds minder geld ter beschikking om al die faciliteiten uit te bouwen... helaas!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht