Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 25, 2017

Persoonlijk

Ik heb een fijne jeugd gehad. Zo, dat is er uit. Spelen met buurtkinderen was leuk en echt arm waren wij niet. Maar ja: de eisen waren ook minder hoog dan tegenwoordig. Wij deden een paar jaar met een tandenborstel van een dubbeltje. Nu willen mensen elk jaar een nieuwe tandenborstel van €100. Ik was blij met een spel kaarten van een gulden. Nu lijkt het wel alsof cadeautjes minimaal €50 moeten kosten 'want anders laat je je kind zien dat je niet van hem/haar houdt'. Of zo.

Weliswaar hadden de mensen om mij heen (mijn acht jaar oudere broer, mijn moeder, haar moeder en diens zuster) weinig tijd voor mij en was ik daardoor aangewezen op kennis vergaren uit boeken maar toch heb ik mooie herinneringen: samen met mijn oudtante schaatsen en fietsen, bij mijn broer achter op de Zündapp, met mijn oma samen schaatsen kijken  en - toen ik nog kleiner was - door mijn moeder te worden toegezongen in bed. Dat zij daarna ging stappen waardoor ik mij enorm eenzaam voelde doet daar niets aan af. In mijn herinnering zong zij dit nummer vaak:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

 1. Anoniem18:53

  Realistisch en optimistisch lees ik in jouw blog.
  Vroeger was alles beter doet veel herinneringen te kort.

  Ik wens jou nog veel mooie nieuwe herinneringen.

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een andere tijd, de tijd dat ik opgroeide was nóg anders. Maar naar mate we ouder worden kun je beter beoordelen wat van waarde was en wat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien waren we vroeger wel sneller tevreden. Maar bij mij krijgen de kinderen ook geen duur cadeau van 100 euro hoor. Ik kijk wel beter uit. Ze krijgen zakgeld, vijf cent per dag. Daar gaan ze maar van sparen ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die fijne herrinneringen neemt niemand je meer af...
  En die grote cadeaus tellen niet wel de tijd die je aan elkaar besteed.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. M'n broer en ik komen niet uit een warm nest. Daardoor is de basis voor de rest van je leven zwakker maar we hebben er wel een berg doorzettingsvermogen van gekregen.
  Wat een mooie uitvoering van het nummer. Alsof ik je moeder hoor zingen... Koester je herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zit hier door je schrijven te denken, wat hadden we toch een mooie jeugd, en zeker als je het vergelijkt met het nu
  ik wens je een zonnige vrijdag,
  en voor straks een heel leuk weekend,
  Eén @->- voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tijden veranderen en zeiden onze ouders dat niet al, en laat staan onze opa's en oma's?

  Ik heb het vaak genoeg gehoord zelfs met mijn destijds oudere stiefvader, veel ouder dan mijn moeder, spijkerbroek, kostte ooit 120 gulden, en de opmerking was... in onze tijd kostte dat 10 gulden... yeah right, voor de oorlog, echt waar.

  En deze spijkerbroek was merkloos en de tijd dat het weer terug kwam in de mode... ik was een tiener en mijn moeder kon dat betalen... ik besef al jaren hoe rijk ik ben opgegroeid, vooral in de tienertijd maar eigenlijk altijd!

  X

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht