Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 21, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws is dat Nederland voorop loopt op het gebied van innovatie en 'buiten het kader' denken. 'Out of the box' in modern Nederlands. Mocht de overheid ooit gaan besluiten dat de toekomst belangrijk is dan liggen er al ontelbare plannen klaar om gerealiseerd te worden. Het plan van tof mens en astronaut Wubbo Ockels bijvoorbeeld om energie op te wekken met vliegers.

Het is 'duurzaam troetelkind' Daan Rosegaarde die van de vorige regering de prestigieuze opdracht kreeg 'iets moois' te maken van de Afsluitdijk, een icoon.

Tijdens het ontwikkelen van diverse ideeën bedacht Studio Rosegaarde dat er op zich al voldoende licht is op de wereldberoemde waterkering. En wel in de vorm van autokoplampen. Hij gebruikt in zijn ontwerp niet alleen dat licht maar ook dat van lichtgevende microben èn vond een methode om eer te doen aan het voorwerk van de helaas te vroeg gestorven innovator Wubbo Ockels: de vliegers leveren daadwerkelijk stroom voor zo'n 200 huishoudens.


Hoewel deze kat uiterlijk veel weg heeft
van Billy is het Picasso, de kat
van een bevriend weblogster:
(Probeer dat speeltje maar eens af te pakken!)


De lolcat van deze week:
'De meerderheid heeft altijd gelijk!
Behalve wanneer ik tot de minderheid behoor.'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

 1. Misschien kunnen we dus ooit "van de wind leven"klinkt hoopvol.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ga weer met vliegertjes spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie filmpjes deze week.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, een kat is vlug, afnemen is een ander spel
  Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sommige ideeën zijn echt goed. Dat we daar niet meer meedoen snap ik echt niet. Belasting heffen is een beetje het enige waar de overheid op milieu en klimaat gebied goed in is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja lieve Terrebel, ik heb er een item op de buis van gezien, het lijkt me een heel interessant ontwerp dat ik graag eens met eigen ogen zou willen zien. Hopelijk komt daar snel een reportage van want voor mij is het wat ver om te gaan bekijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. whahahahaha Picasso, jij zat gewoon in de weg, want hij komt het normaal naar mij toe brengen om dan nog meer te doen en ineens ligt het op mij of naast mij ;-) Brengt hem ook altijd mee naar bed, naast mijn bed :D

  X

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht