Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 20, 2016

Sluit u de gordijnen of doet u meer?

Heeft het zin om dit te schrijven? Heeft het zin om dit te lezen? [Deel op Twitter] Wat is het nut van mensen aan het denken zetten tegenover mensen vertellen over wat je kat gedaan hebt? Heeft leven eigenlijk wel zin dan? We gaan toch allemaal dood en dan heeft het allemaal geen zin gehad? Iedereen maakt natuurlijk lekker zelf uit hoe hij of zij (of onzijdig of beiden) leeft maar ik geloof dat het wel degelijk uitmaakt wat je doet voordat je dood bent. Zou ik dat niet geloven dan zou het helemaal niet uitmaken wat ik deed en zou ik mij volslagen egocentrisch gedragen door uitsluitend te doen waar ik zin in heb, zonder rekening te houden met anderen en zonder een stem te zijn voor hen die geen stem krijgen.

Er zijn mensen die vinden dat ik mijn tijd verspil door vragen te stellen over zaken die mij opvallen, [deel dit op Twitter] door te schrijven over onrecht dat ik tegenkom. Bijvoorbeeld het onrecht dat moslims wordt aangedaan.

Uitsluitend omdat er idioten zijn die idiote dingen doen en zich 'moslim' noemen vinden mensen dat dan maar alle moslims als tweederangs burgers behandeld moeten worden.

'Ja maar wat heb jij daar mee te maken? Dat is toch hún probleem? Jij bent zélf toch geen moslim? [deel op Twitter] Jij hebt er zelf toch geen last van?' Mensen die dat vragen zagen indertijd hoe hun Joodse buren werden afgevoerd naar concentratiekampen. Als reactie gingen zij niet de nazi's te lijf, zij schreven geen ingezonden brief naar de krant, zij lieten hun stem niet horen bij overheidsinstanties, schreven geen protestliederen, vertelden niet op de markt hoe erg zij het vonden. Nee, als reactie op de oplossing van het jodenvraagstuk sloten mensen de gordijnen. Zodat zij later konden zeggen: 'Ik zag het niet.' Ik kies er voor niet zo iemand te zijn. En u?

Als mensen vragen: 'Waarom maak jij je druk over die beslissing van de woningcorporatie? Waarom protesteer jij tegen die exorbitante prijsverhoging die de overheid burgers oplegt? Waarom vraag jij je hardop dingen af?', dan antwoord ik: 'Waarom doe jij dat niet?'

-'Daar heb ik geen tijd voor, want ik heb het veel te druk met mijn werk/mijn gezin/mijn hobby's/televisie kijken.'

'En als je ziet dat je buren worden afgevoerd door mensen in uniform, heb je dan ook 'geen tijd' om je af te vragen waarom dat gebeurt? [Deel op Twitter] En als je zelf wordt afgevoerd, wil je dan dat je buren daartegen in het geweer komen of zou je liever zien dat zij - net als jijzelf - de gordijnen sluiten en doen alsof zij het niet gezien hebben?'

Rammstein en Sharleen Spiteri zingen 'Don't die before I do'In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke  link. http://terrebel.blogspot.com/2016/04/sluit-u-de-gordijnen-of-doet-u-meer.htmlVeel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/?ref=hl

8 opmerkingen:

 1. Ik snap niet dat er mensen zijn die zich da afvragen. Das toch ook zonde van hun tijd? Jij bent wie je bent en waarom zou je dat willen veranderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus als ik het goed begrijp, vragen mensen zich af waarom jij je iets afvraagt. Maar dat van jou mag niet, maar van hun wel. Blijf jij maar gewoon om je heen kijken.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mens wil graag delen, vooral onzin.
  Ja nuttig of niet, je bent bezig.
  Je bewust afvragen en dat delen, is geen onzin, kan mensen aan het denken zetten. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn ding is meer humor delen...en dan die ik zelf leuk vind.
  Ze mogen het lezen en klikken of anders maar niet. Ook goed.
  Maargordijnen sluiten om dingen niet te zien nee dat doen we niet...ik vraag me zoveel af...pffttt
  Maar antwoorden erop krijg ik niet ook als ik die vragen wel stel.
  Ieder doet zijn eigen ding en dat is ook goed toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als jij jou gewoon doet waar jij happy van wordt dan doe ik dat ook.
  Ooit ga je wel doorhebben dat 1 x een statement maken nut heeft, dat een keer herhalen als het ter zake doend is misschien ook nog nut heeft maar dat altijd weer dezelfde stokpaardjes berijden mensen niet meer bereikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem14:48

  Ach zo zal het altijd zijn en altijd blijven... Wat ik mij afvraag is waarom mensen op sociale media zo met elkaar begaan zijn en in real life elkaar laten zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tijd verspillen bestaat niet, het is de tijd benutten, middels zaken waar men graag mee bezig is en dat zou men vermaak kunnen noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ik sluit mijn gordijnen, elke avond opnieuw nu nog, als het donker is, omdat ik ga slapen, maar als ik nog wakker ben en er gebeurd wat, ik hoor wat, iets wat niet klopt, dan sta ik zelf op uit bed, telefoon in mijn hand, kijken wat er aan de hand is, klaar om 112 eventueel te bellen en ik heb zelfs weleens uit het raam gehangen en zelf wat geschreeuwd opdat men uit elkaar stoof en afdroop....

  Dus ja, ik sluit mijn gordijnen, maar mijn gehoor blijft meestal aan ;-) Mijn neus ook trouwens, ook al een paar keer een brand gemeld namelijk, grote branden, nu bleek ik niet de eerste en was men er al bij of onderweg... maar toch...

  X

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje