Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 29, 2016

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat steeds meer mensen ontdekken dat niet alles wat op Facebook staat waar is. Weliswaar liegen foto's niet. Maar mensen wel.


Aan beide uitersten van het politieke spectrum blijkbaar. Al heb ik tot dusver uitsluitend voorbeelden gezien van 'rechtse' mensen die liegen en bewerkte foto's delen om hun 'gelijk' aan te tonen. Als u voorbeelden heeft van 'linkse' mensen die hetzelfde doen zou ik het op prijs stellen als u die informatie met mij en mijn lezers wil delen. Alles voor een evenwichtige berichtgeving tenslotte.

Onderzoek onder Amerikaanse nieuwsuitingen leerde dat ongeveer 40% van de nieuwsberichten op 'rechtse' websites als 'onwaar' kan worden bestempeld tegenover ongeveer 20% op zogeheten 'linkse' websites. Hoe zou dat in Nederland en België zijn?

Meer goed nieuws: binnenkort zullen steeds meer treinen waterstof als brandstof gebruiken. De bijbehorende afvalstof is water. Een stuk prettiger voor het milieu dus dan diesel! Daarnaast gaan de nieuwe treinen ook een stuk verder op een liter. Dubbel zuinig dus! Mooi, niet?

Zwarte Vlek ligt graag in de kledingkast
van mijn vriendin. Overigens: hij en zijn broer Maneki
hebben een eigen Facebook pagina: https://www.facebook.com/manekienzwartevlek/?fref=ts

Een uitgebreide 'lolcat' deze week:

'Leren leert je:
-Niet vallen is makkelijker
-Het is fijn erop te vertrouwen dat iemand je opvangt
-Zelf op te staan als niemand je kan helpen'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

3 opmerkingen:

 1. Volgens mij kunnen foto's maar al te goed liegen.
  En wat met watervervuiling door die treinen ?
  Nu ja, wie ben ik ????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Foto's vertrouw ik allang niet meer sinds Photoshop, maar ook dingen die ze weglaten. Nee het is nooit goed om maar 1 bron te geloven.

  Love As Always
  di mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede morgen lieve Terrbel. Weerom zo'n schitterende kattenlog met bovendien rake opmerkingen wat het liegen van 'rechts' betreft. Vooral dan in het zogenaamde 'nieuws' wat men ons voorschotelt, dat is misschien niet helemaal ONwaar maar toch hevig getint heb ik de indruk.
  OT: het moet aan je browser liggen dat sommige zinnen van de website niet helemaal te zien zijn, we hebben het op diverse computers getest én op de tablet, en we kunnen maar geen fouten in de tekst vinden...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht