Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, oktober 08, 2016

Zaterdag's cursiefje: Skynet (#Column)

Wereldwijd draadloos internet? Dat is geen kwestie van 'of' maar van 'wanneer'. Binnen één generatie is Skynet een feit. Het doemscenario uit de Terminator reeks is dan geen Science Fiction meer. Computers worden gevraagd de grootste problemen van de wereld op te lossen. Het grootste probleem van de wereld is de mens.

Eerst zal vergaande automatisering een einde maken aan manuele arbeid. Vervolgens maken zelflerende algoritmes management overbodig en uiteindelijk maken computers betere beslissingen dan politici en zullen alles beter weten en alles beter beheersen. Maar beter voor wie? Wat fijn is voor de mens hoeft dat niet te zijn voor de planeet. Of voor computers.

Het scenario doet mij denken aan het Science Fiction verhaal waarin iemand de Ultieme Supercomputer vraagt: 'Bestaat er een god?' -'Nu wel.'

Als ze vrijwilligers vragen voor een computerloze kolonie op Mars,
geef ik mij op.

========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

 1. Dat zal daar een dooie boel worden op Mars zo zonder computers.
  Of juist niet ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit cursiefje stemt beslist tot nadenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Afgelopen week hebben wij de film gezien over Matt Damon die op Mars achterbleef (The Martian). Best wel een leuke film! Maar... toch maar geen Mars voor mij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar zónder computers ga je niet op Mars komen natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De mens is de grootste vijand van zichzelf, het leven, de natuur, de aarde, van alles. Wanneer gaan we dat eens beseffen.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, laten ze eerst maar zorgen voor de wereldvrede, en het klimaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht