Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juli 25, 2016

Virtueel gesprek

Virtueel gesprek met een gemeentelijke inkomensconsulent (de persoon die maandelijks het inkomen van een uitkeringsgerechtigde uitrekent en uitbetaalt) dat echt plaatsvond:

'Omdat ik elke maand wat geld verdien wil ik u maandelijks mijn loonstrook sturen. Dan kunt u het verrekenen met mijn uitkering. Mag ik voor dat doel uw e-mailadres?'

-'Dat zal niet gaan meneer. Privacy gevoelige informatie mag niet over de mail.'

'Hoe krijg ik de gegevens dan bij u? Per reguliere post?'

-'Nee meneer, dat kan niet. Ik kan en mag de gegevens alleen verwerken indien die rechtstreeks in het systeem zijn ingevoerd.'

-'U geeft mij dus de benodigde inloggegevens zodat ik zelf de maandelijkse mutatie kan invoeren?'

'Maar meneer toch! Dat kan toch niet!?'

-'Vanwege privacy en zo?'

'Precies.'

-'Blijft de vraag hoe ik de maandelijkse mutatie - die ik verplicht ben door te geven - bij u krijg.'

'Dat weet ik ook niet, meneer. Ik werk hier alleen maar.'

-'Dat kan wel kloppen maar niet mee.'

'Huh?'

----------

Uiteindelijk met mijn klantmanager afgesproken dat zij van mij de kopieën per e-mail ontvangt en de gegevens invoert in het systeem zodat mijn inkomensconsulent haar werk kan doen.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

5 opmerkingen:

 1. Snap ik dit? Niet helemaal, als jij een kopie per mail stuurt, dan is het toch nog steeds privacy gevoelig? Nou ja... ik hoef niet alles te begrijpen, bij mij loopt dat gelukkig gewoon. Ooit hoop ik gewoon in keer op te kunnen zeggen, hahaha

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Totaal van de gekke! Deze beste man zit zo vast in het systeem dat hij niet eens meer uit een hokje kan denken. En dat noemt hij werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, je hebt er steeds minder over te zeggen wat ze van je weten en doorspelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan te bedenken dat die lui er zitten door jou, voor jou, en er voor moeten zorgen dat jij het makkelijker hebt.. Heerlijk toch die overheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom makkelijk doen als het moeilijk óók kan zou je bijna zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht