Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juli 16, 2016

'Linkse Haagse kliek!' (VVD?) en 'Linkse media!' (Telegraaf en GeenStijl?)

Propaganda is van alle tijden. Zijn tegenstanders noemden Napoleon 'de kleine generaal' terwijl hij van een keurige gemiddelde lengte was voor een Fransman uit die tijd. Het was puur om hem te kleineren, te 'dehumaniseren'. Als de tegenstander namelijk wordt gezien als een kobold, een satansfiguur, een 'ondermens', dan hebben soldaten er minder moeite mee die tegenstander iets naars aan te doen. Soldaten geven zichzelf tijdens grote slachtpartijen vaak ook bijnamen. Dan voeren zij zelf de wreedheden niet uit maar kunnen zij zichzelf wijsmaken dat hun alter ego verantwoordelijk was.

In vroeger tijden maakte men zichzelf en elkaar bang voor diverse fabeldieren. Die waren van enorme proporties, aten met liefde mensen en stuurden je ziel naar het vagevuur.

Later werden de dieren vervangen door heksen.

Nog wat later door communisten

, daarna door Joden
, zigeuners
, negersen tegenwoordig door moslims.

Combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk:


De enge dieren zouden ons, dan wel onze ziel opeten, de heksen zouden onze oogsten laten mislukken en onze kinderen laten lijden, communisten zouden stiekem onze manier van leven overnemen en ons verplicht dat wat wij te veel hebben laten delen met mensen die minder hebben dan wij, zigeuners waren allemaal dieven, negers allemaal moordenaars en joden waren uit op wereldheerschappij en al ons zuurverdiende geld.

Moslims zouden met 65 miljoen mannen - onder de dekking van 'vluchteling' zijn - naar Nederland komen om aan ons de Sharia op te leggen. In Syrië is het eigenlijk helemaal niet zo erg. De beelden van leed en verwoesting zijn in scène gezet door 'de linkse media' en 'die linkse kliek in Den Haag' speelt onder één hoedje met enge moslimterroristen die onze normen en waarden en 'onze manier van leven' komen ontregelen. Oei, wat eng!

Het zijn soms net kleine kinderen die bibberend van angst roepen dat ze helemaaaal niet bang zijn, hoor!

'Natuurlijk ben ik niet bang voor moslims!'
-'Maar waarom waarschuw je mensen dan voor 'het moslim gevaar'?
'Nou eh...'

Maar dagblad De Telegraaf is helemaal geen links medium maar wél de grootste krant in Nederland. Stigmatiserende maar immens populaire website GeenStijl is niet alleen een volle dochteronderneming van De Telegraaf Groep maar daarnaast ook nog eens zeer rechts. En van de leidende regeringspartij (die 'kliek in Den Haag') de VVD kun je veel zeggen maar hen niet betichten van 'links' zijn. Dus waar die onzin dat 'het allemaal aan links ligt!' vandaan komt is mij een raadsel. Uw theorieën zijn van harte welkom!

Kijk naar Twitter en internetfora voor voorbeelden van stoere alter ego's die moslims dehumaniseren door hen 'beesten' (en erger) te noemen. Onder eigen naam zijn er bijzonder weinig racisten, mensen die zich 'christen' noemen en neo-nazi's die voor hun denkbeelden uit durven te komen. Zelfs niet in de beslotenheid van hun kring geloofsgenoten.

Persoonlijk denk ik dat 'liefde' het beste wapen is tegen angst en haat. Ik heb wel eens een - nogal geschrokken - racist gewoon een knuffel gegeven. Erg leuk, die blik op zijn gezicht!

Hier is Bob Marley met One Love. Geniet!=====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/


4 opmerkingen:

 1. Hier doe je me een groot plezier mee...was alweer even terug dat ik die clip gezien heb...
  Wanneer leren wij mensen het nu eens...pffttt
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede morgen lieve Terrebel, anti-moslim zijn is beslist niet fascistisch want het heeft niets met ras te zien, de islam in immer wijdverbreid over de hele wereld, en mensen van welke kleur dan ook kleven die aan. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik gruwel van welke religie dan ook, allemaal brachten ze dood en vererf omdat elk voor zich zijn god als de enige juiste ziet en de ongelovigen moeten sterven. Ben ik nu rechts denkend? Nee hoor, integendeel en dat weet je onderhand wel. Maar dat eeuwig politiek correct zijn hangt me stilaan de strot uit, als atheïst wordt ik door elke religieus denkende vergruist...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had het niet beter kunnen verwoorden als Gerda...sluit me er volledig bij aan!! En Morgaine heft natuurlijk ook gelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht