Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 20, 2016

Kun je mensen dwingen vrij te zijn?

1. Ambtenaar legt vrouwen kledingvoorschriften op:

http://www.nu.nl/binnenland/4231081/ophef-verbod-rokjes-in-stadsdeelkantoor-amsterdam.html

2. Berlijn laat zien tegen discriminatie te zijn door een vereniging die discriminatie propageert te discrimineren.

http://www.nu.nl/buitenland/4231251/berlijn-verbiedt-extremistische-vereniging.html

3. Gereformeerden verbieden vrouwen zich te kleden zoals zij willen:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4716/Christendom/article/detail/1856300/2011/03/06/Alleen-in-een-rok-ben-je-welkom.dhtml

Hier wordt de vraag gesteld: waarom moeten vrouwen in de kerk het hoofd bedekken tijdens het bidden maar hoeft dat thuis tijden het eten niet want in de Bijbel staat dat de vrouw tijdens het bidden altijd het hoofd moet bedekken?

http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/1594/kledingvoorschriften-in-de-kerk/

De dominee die de vraag beantwoord kletst er lekker omheen maar weigert antwoord te geven. Waarschijnlijk omdat hij het antwoord gewoon niet weet maar weigert toe te geven dat hij iets niet weet.

4. De Koran schrijft vrouwen voor hoe zij zich dienen te kleden:

http://bekeerlingen.nl/de-islam/islam/kledingrichtlijnen-in-de-islam.html

Interessant vind ik de algemene reacties op bovenstaande denkbeelden:

1: 'Onmiddellijk ontslaan, die ambtenaar die kledingvoorschriften oplegt!'

2. 'Volkomen terecht dat discriminerende groepen worden gediscrimineerd!'

3. 'Ja, maar dat is gewoon vrijheid van godsdienst. Daar mag je niets van zeggen. Bovendien: die vrouwen kiezen er zelf voor!'

4. 'Waat!? Zijn er nog steeds groepen die vrouwen vertellen hoe zij zich moeten kleden? Rot op met die vrijheid van godsdienst! Dit is gewoon achterlijk! En die vrouwen zijn zielig om te denken dat zij dit echt zelf willen.'

U denkt wellicht dat u in een zeer tolerant land woont. Verklaart u dan eens even waarom 1 op de 3 Nederlanders er nog steeds veel moeite mee heeft om een zoenend koppel van hetzelfde geslacht te zien? http://www.nu.nl/binnenland/4260446/een-derde-nederlanders-ziet-nog-steeds-liever-geen-zoenende-homos.html Als men met een zoenend heteroseksueel koppel geen moeite heeft dan is er toch echt wat mis met de mentaliteit.

Natuurlijk heb ik gedachten over deze verschillende gedachten maar ik ben erg benieuwd naar uw gedachten hierover: waarom - naar uw mening - denken mensen vaak zo anders over precies hetzelfde maar hangt het blijkbaar af van in welke groep het gebeurt?In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

3 opmerkingen:

 1. Bijna niemand is vrij in deze wereld. We denken het allemaal wel, maar het is allemaal schijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vrijheid is wat je wel kan, niet wat je niet kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrijheid? Mag ik je uitnodigen om NU mijn huidige blog te komen lezen? whaaaaaaahahahahaha je gaat stuk Terrebel, echt waar...

  en mijn mening over deze vraagstukken, tsjah, lastige, die vrouwen kiezen ervoor omdat ze niet beter of anders weten is mij altijd vertelt door mijn eigen familie al. Vrijheid, in de godsdienst bestaat niet, en zij die zo opgegroeid zijn en besluiten om dat te blijven volgen, zijn erg hardnekkig en je kunt niet eens een gesprek met hen aangaan,z e willen het gewoon niet, tenminste, dat is mijn ervaring als ik weleens met iemand spreek die....

  Verder ben ik het met John eens.... zolang er regeringen bestaan die regels en wetten uitvaarden.... of een heilig boek volgen is niemand vrij.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht