Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 25, 2016

Privacy lijkt iets van vroeger

Een paar recente voorbeelden van hoe de overheid met onze privé gegevens omgaat: zeer slecht dus.
http://www.nu.nl/internet/4227550/privedata-duizenden-inwoners-rotterdam-en-oegstgeest-gelekt.html

Ook zegt de overheid (in dit geval de FBI) dat zij niet over de technische kennis beschikt om persoonlijke data uit mobiele telefoons te bekijken. 'Een grote hoop stierenpoep!' zegt iemand die het kan weten. Edward Snowden:
http://www.nu.nl/mobiel/4227348/fbi-kan-iphone-makkelijk-zonder-hulp-van-apple-kraken.html

De overheid overtreedt zelf regelmatig (internationale) regels. Deel op Twitter Over privacy, opsporing, handhaving en zo verder. Hoe kan men met die instelling ('Ik mag de regels overtreden want ik heb die zelf opgesteld.') van burgers en bedrijven verwachten dat die zich wel aan de regels houden? Vergelijk het met de vader die met een fles whisky in de hand zijn zoon verbiedt te drinken. Deel op Twitter

Even een paar losse gedachten over privacy. Zoals altijd worden ook uw gedachten over het onderwerp zeer gewaardeerd!

Om u op weg te helpen, hier Arjen Lubach over hetzelfde onderwerp:


===============================
Virtueel gesprek met een anonieme Twitter gebruiker:

'Wie niets misdaan heeft, heeft niets te verbergen. Daarom is het goed dat in Nederland het hoogste percentage telefoons wordt afgetapt, na Italië maar nog ruim voor Amerika. Wie er iets op tegen heeft dat z'n privacy wordt geschonden moet wel een crimineel zijn!'

-'Is dat waarom jij twittert onder een schuilnaam of staat er in je paspoort écht 'Anoniempje84'?'

============

U bent gesteld op uw privacy? Waarom praat u dan hardop over uw privé aangelegenheden in de bus? En hoe zit het met het recht van anderen om niet te worden geconfronteerd met uw persoonlijke besognes?

============
Twee Engelse woorden die in het Nederlands geen betekenis meer hebben: service en privacy.

Hier de reactie van Minister President Rutte toen hij hoorde dat er nog burgers bestaan die geloven dat zij recht hebben op privacy:=======
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.com/2016/05/privacy-lijkt-iets-van-vroeger.html Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/?ref=hl

4 opmerkingen:

די מריו zei

Misschien kun je nog beter hardop in de bus spreken over jezelf, dan blijft er meer geheim dan via de nederlandse staat.

Love As Always
Di mario

Renesmurf zei

Ze weten meer dan me lief is, en wat doen ze er mee he. En wat weten we allemaal niet? Geen idee.

rietepietz zei

Waar maak je je druk om, mensen strooien kwistig met hun data rond voor klantenkaarten en "gemak"! Het is nog steeds mogelijk zonder te pinnen te leven( dat doei ik dan ook) zónder telebankieren( dat doe ik dan ook) en met anonieme OV kaart te reizen (dat dóe ik dan ook al kost dat geld want dan krijg ik geen 65+korting.
Dan weten ze nóg genoeg van me maar ik help er niet aan mee. Wie zelf met z'n dat strooit moet niet zeuren over privacy.

gerdaYD zei

Zelf heb ik daar niet al te veel problemen mee, maar die betutteling en de verregaande ingrepen op je persoonlijk leven van de overheid dat maakt me wel kwaad!
Blij dat je weer eens langs kwam lieve Terrebel, blij ook dat je nog steeds verder aan je blog werkt!