Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 08, 2015

Hoe de bevolking van Palestina leeft

De soldaten van de PLO zijn ongetwijfeld bijzonder slechte mensen die alleen maar willen dat Israëlische burgers met veel geweld om het leven komen. Maar geeft dat Israël het recht om de burgerbevolking van het Palestijnse gebied te behandelen zoals zij dat doen? Niemand, echt nog niemand, heeft mij met rationele argumenten kunnen overtuigen van het nut van het bombarderen van burgerdoelen om te voorkomen dat er burgerdoelen worden geraakt. 

En ja, ook de bevolking van Israël leeft in angst. Maar wordt niet dagelijks onderdrukt door een buitenlandse mogendheid die militair en financieel wordt gesteund door Amerika.

Het lijkt allemaal een ver van mijn bed show 'en waarom zouden wij ons ermee bemoeien zolang het hier niet gebeurt?' Stelt u zich dan eens het volgende voor: dat de geallieerden niets hadden gedaan toen Hitler Polen binnenviel. 

Voor wie zich niet kan voorstellen hoe de bevolking van Palestina leeft (ongeacht de schuldvraag: voor burgers maakt het echt niet uit of het eigen leger, dan wel rebellen, dan wel een buitenlands leger hun kinderen vermoord):

Het pleonasme van vandaag is 'bewust opletten'

7 opmerkingen:

 1. Als jij elke dag gebombardeerd zou worden. Zou jij dan ook lijdzaam toekijken hoe jouw land, jouw huis of jouw gezin vernietigd wordt. Waarschijnlijk zal je antwoord nee zijn. Er zijn trouwens geen bevolking van Palestina, ze leven in de Gazastrook. Land wat ze bezet houden wat toebehoort aan Egypte en ze leven in de Jordaanoever. Land wat ze bezet houden wat toebehoort aan Jordanië.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen idee en ga aannemen wat Di Mario zegt gezien hij wel iets meer weet hoe het in elkaar steekt allemaal...

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Israël is van de Palestijnen!
  Het is een schande dat zij (Joden) dit land opgeëist hebben.
  En waarom vangen zij geen vluchtelingen op?
  Twee keer raden. Meer is niet nodig.
  Er is de Joden inderdaad veel leed aangedaan in de grote Oorlog. Zeker en vast ! Dat ga ik niet ontkennen.
  Maar wat men nu die Palestijnen aan doed is even erg!!!

  Er is nog heel veel over te zeggen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sandra.. Ze hebben het land niet opgeëist, maar in beheer gekregen van de Britten in 1948. Toen is Israël aangevallen door alle Arabische buurlanden. Toen zijn er heel veel arabieren, waaronder de mensen die jij Palestijnen noemt, gevlucht. Die mensen zitten nou nog steeds in vluchtelingenkampen in Libanon en dergelijke. Het feit dat ze daar door dat soort landen al bijna 70 jaar worden gehouden, daar hoor je niemand over. En waarom Israël geen vluchtelingen opvangt, dat is eigenlijk ook wel te verklaren. Zij vangen namelijk nog steeds heel veel vluchtelingen op die in andere landen verdreven worden om hun Joodse achtergrond. Misschien moet je een verhaal eens van de andere kant bekijken, maar dat is blijkbaar voor veel mensen een moeilijk verhaal.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ... en niemand in de hele wereld niet, durft er tegen te reageren want de schuld van de nazie's zit er diep in gehamerd. Wie Israël durf te bekritiseren wordt al snel als Jodenhater bestempeld hé, terwijl het ene niets met het andere te zien heeft...
  Abel en Kaïn revised...
  OT: bedankt voor je lieve reactie al even lieve Terrebel, vandaag weet ik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga ook zeker niet proberen jou te overtuigen, daarvoor weet ik domweg te weinig van deze zaak terwijl jij altijd maar één kant belicht, zou dom zijn daarop een mening te baseren. Als ik al een mening zou hebben schiet niemand daar iets mee op dus waarom zóu ik. Het enige dat ik kan zeggen is dat de reacties van Di Mario altijd een stuk minder eenzijdig onderbouwd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een discussie die de gemoederen flink kan doen laten oplopen. Je ziet het hier al.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht