Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 23, 2015

Zelfs een idioot heeft wel eens gelijk

Hillary en Monsanto

Presidentskandidate Hillary Clinton gaat er prat op dat zij als Democraat strijd tegen maatschappelijk onrecht en zo. Dat doe je nu eenmaal als 'links' persoon. Zij strijdt dus - volgens eigen zeggen althans - tegen corporaties als Monsanto die letterlijk alles in het werk stellen om maar hogere bonussen voor het eigen management te bewerkstelligen. Dat door hun beleid het milieu wordt verwoest, arme mensen nog armer worden en zo dat maakt allemaal niet uit. Nu is het gekke dat Monsanto één van de bedrijven is die veel geld steekt in de campagne van Hillary Clinton. Haar nieuwe campagneleider leidde eerder een campagne voor Monsanto. Nu is er één of andere idioot met waandenkbeelden (Engels) die daar een stuk over schreef.

Geert Wilders en brand

Onmiddellijk zijn er mensen die roepen: 'Niets wat die gek zegt is waar!' Dat roept de vraag op: 'Moet je dan nooit luisteren naar gevaarlijke idioten? Voorbeeld: wanneer ik in een gebouw ben waar stomtoevallig ook Geert Wilders aanwezig is en hij roept met duidelijke paniek in zijn stem: 'BRAND! Iedereen naar buiten!' dan ren ik zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde nooduitgang, ook al weet ik dat zijn woorden doorgaans zijn ingegeven door paranoia en een vermoedelijk jeugdtrauma.

Zelfs idioten hebben wel eens gelijk

Nooit luisteren naar een idioot is niet altijd de meest verstandige handeling. Vind ik. U kunt (en mag!) daar natuurlijk heel anders over denken want ik heb altijd gelijk. Maar alleen vanuit mijn achtergrond, vanuit mijn ervaringen, vanuit mijn kennis, vanuit mijn observaties. Als ik een ervaring krijg die niet strookt met eerdere ervaringen zal ik mijn mening aanpassen. Wanneer satellietbeelden aantonen dat de Aarde wel degelijk rond is kan ik blijven roepen dat-ie plat is. Sommigen noemen dat 'consequent en standvastig'. Ik noem dat 'Halsstarrig en dom'. In de praktijk lijkt de Aarde trouwens meer op een voetbalbal waar een olifant even op gezeten heeft.

Vraag 


En u? Past u uw mening aan naar aanleiding van het ter ore komen van nieuwe gegevens of blijft u volharden in oude denkbeelden omdat u die nu eenmaal hebt? Zijn er volgens u echt mensen die denken dat koppigheid ons als mensheid vooruit helpt?
(Foto via dit weblog)

Hier is Pearl Jam met 'Alive':

5 opmerkingen:

 1. Helaas moet ik zeggen, dat ik vaak mijn mening niet altijd verander na het horen van andere gegevens van de meeste mensen. Dat heeft niets te maken met halsstarrig en dom maar meer omdat de meeste mensen wat roepen, dat niet controleren of dat ze gelijk hebben, want dat is niet nodig.. want de buurman zegt het ook. Alsof hij gelijk heeft.....
  Je moet me wel overtuigen met werkelijke feiten graag.

  Love as always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelfs een Wilders zegt weleens zinnige dingen helaas, maar het is natuurlijk ook hoe je het brengt en wat je erachteraan gaat zeggen wat het weer teniet doet, dus uhm... soms luister ik naar idioten, zoek mijn kern van waarheid erin op, maar dat is dan al mijn mening ook.

  En verder, als iemand mij iets vertelt en ik denk aha! je weet wel, dan kan ik makkelijk van mening veranderen, mits zoals Di Mario zegt, goed onderbouwt en het klopt.

  Een ieder heeft zijn of haar eigen waarheid en communicatie is dan ook belangrijk, omdat ik mij in dit geval niet zo goed kan uitdrukken in woorden qua politiek, zeg ik dan meestal ook niet echt veel, dat is mijn minpuntje en dan ben ik dankbaar voor iemand als jij, die zo goed kan verwoorden met humor zelfs vaak, hoe sarcastisch ook, die het voor mij verwoord. ;-)

  oh en ik hou het met name bij ons eigen land, omdat je nooit alles kunt weten wat er in andere landen exact gebeurd, je moet erin leven naar mijn idee om echt een mening te kunnen vormen over die landen.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedereen heeft zijn eigen gelijk he, gebaseerd op alle informatie die we krijgen en daarna dat bevestigd zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja lieve Terrebel, in voorbije eeuwen had men een nar aan het hof om waarheden te spuien op een grappige, verdekte manier. De koning mocht hij in zijn hemd zetten zonder dat het hem kwalijk werd genomen. Meer nog, er zal wellicht daardoor al eens het een en ander bijgestuurd zijn in het beleid denk ik zo.
  Dus ja, ik stel mijn visie altijd bij als de er na een goed betoog aangetoond wordt dat ik het mis heb... En dat zouden de beleidsmakers ook mogen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik probeer altijd flexibel te zijn met mijn meningen en opinies. Iets wat ooit zo leek te zijn kan makkelijk ontkracht worden met nieuwe gegevens.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht