Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 19, 2015

Bent u straks de schuldige?

De laatste paar weken valt mij op hoeveel overheden besloten hebben burgers regels op te leggen waar overheidsfunctionarissen zelf zich niet aan hoeven te houden. Bijvoorbeeld in Spanje en Egypte. Ook in ons eigen land legt de overheid de burger steeds meer regels op maar weigert die op zichzelf toepasbaar te laten zijn. Over het achterhouden van informatie bijvoorbeeld. Waarom zijn volgens de overheid moslims wél crimineel maar is Poetin dat niet?

Nepmoslims

'Alle moslims zijn slecht want de leden van IS zijn moslim!'
-'Ja maar, volgens échte moslims én volgens hun heilige boek zijn moslims die bewust mensen die wat anders geloven doden geen goede moslims. De leden van IS zijn dus geen echte moslims. Trouwens: Hitler en de meeste van zijn trawanten waren keurige katholieken, christenen dus. Volgens jouw logica zijn dus alles christenen joden hatende Nazi's.'
'Niet waar, want volgens hun heilige boek zijn mensen die bewust mensen van andere religies vermoorden geen echte christenen!'
-'Precies!'

Niqaab

Volgens de meest recente angstberichten zijn er een miljard moslims die de sharia willen invoeren. Als dat écht zo was zouden mijn moeder, mijn dochters, mijn buurvrouwen en mijn vriendin natuurlijk al lang in een niqaab rondlopen. O, en er zouden geen 1,2 miljoen mensen jaarlijks meer doodgaan aan de gevolgen van alcohol gebruik.

Heropvoedingskampen

Hoewel ik het serieus heb geprobeerd (zie kattenlog) lukt het mij maar niet de kop in het zand te steken zodat ik later lekker laf en onschuldig kan roepen: 'Ich habe es nicht gewusst!' wanneer islamitische Nederlanders per trein worden afgevoerd naar 'heropvoedingskampen' en diegenen die blijven verplicht met een grote gele M van 'Moslim' op hun jas moeten rondlopen (en maar hopen dat mensen niet denken dat zij bij McDonalds werken).

Straks bent ú de zondebok

Terwijl u die woorden even laat inzinken ga ik verder: ooit was 'alles' de schuld van 'de Hunnen' en later van 'De Fransen', 'De Protestanten', 'De Joden', 'De Communisten', 'De homo's', 'Links' en nu dus van 'De Moslims'.  In tijden van crisis maken mensen altijd van één groep mensen de zondebok. Misschien is het volgende keer wel de groep waar u toe behoort. Hoe zou u dat vinden?


4 opmerkingen:

 1. Lieve Terrebel, stel dat jij vanaf hier elke dag katteblogs neer gaat zetten, wie zegt dan dat je je kop in het zand steekt? Dat doe ik ook niet, dat weet je, en toch blog ik nooit over politiek of het nieuws.. of het moet wel heel gek zijn of zo, maar goed... als iemand daarvoor kiest om juist te gaan bloggen om de vrolijkheid, dan is dat toch ook goed?

  maar jij, jij bent uniek, en vaak, kun jij mij tenminste laten lachen om het belachelijke of vreselijke nieuws wat om ons heen is... En daar dank ik je voor, al weet ik ook vaak niet altijd te reageren, omdat ik het vaak gewoon met je eens ben. (en zo niet, zeg ik het ook, of vul aan ;-) )

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom altijd naar een ander wijzen terwijl je de dingen bij jezelf moet zoeken. Als je haat strooit in je eigen land, dan moet je niet verwachten dat je land er happy uit zal zien. Misschien moeten daar diverse politici maar eens over nadenken. En dan niet alleen onze grote vriend Wilders, want ook de geroemde politieke partij SP maakt zich schuldig aan discriminatie.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De overheid is het grootste monster geworden van de huidige tijd. Door deze zelfde overheid wordt onvrede gekweekt bij mensen en dit kan uiteindelijk omslaan in een vorm van terrorisme. Maar de overheid wast haar handen in onschuld.
  Het kan overigens geen kwaad tegen deze overheid te protesteren. Zelfs alleen of met maar weinig mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tja , alle mensen die er niét over schrijven of praten zijn dus natuurlijk de schuldigen, probleem opgelost Terrebel, goed gedaan jochie zou wijlen Rijk de Gooier zegger;-)
  Ik vind je kattenlogjes toch reëler!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje