Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 08, 2015

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk

Verschil mannen en vrouwen

Vrouwen en mannen zijn niet gelijk.

Maar wel gelijkwaardig.
Doen vrouwen het beter in beroepen waarin communiceren heel belangrijk is, doen mannen het beter in beroepen die fysiek wat zwaarder zijn. Waar mannen afgaan op ervaring en wat ze verteld wordt zijn vrouwen veel eerder geneigd af te gaan op hun intuïtie. En zo zijn er nog wel meer algemene verschillen te vinden. Wat natuurlijk niet zegt dat er niet aan beide kanten enorm veel uitzonderingen zijn. Leuk feitje: onderzoek heeft aangetoond dat een auto inparkeren het beste wordt gedaan door...vrouwen! Al doen ze er wel een paar minuten langer over dan de gemiddelde man.

Hier is wat een vrouw vindt dat vrouwen beter kunnen dan mannen en hier is te zien wat een man vindt dat mannen beter kunnen dan vrouwen.

Weinig vrouwen in de top

Om een of andere reden werken in Nederland bijzonder weinig vrouwen in de top. Die keiharde Nederlandse zakenwereld blijkt toch vooral een aangelegenheid van 'wie heeft het hoogste testosterongehalte'. Net als bij de chimpansees dus eigenlijk.

Luie bijstandsmoeders

Wanneer een bejaarde mevrouw van 65 klaagt over 'die luie jeugd van tegenwoordig die weigert te werken' moet ik altijd erg lachen. Terwijl zij vertelt van 'die luie bijstandsmoeders die niets anders doen dan hun handje ophouden' vertel ik haar dat in de jaren vijftig (toen haar moeder dus in de bloei van haar leven was) bijzonder weinig vrouwen betaalde arbeid verrichten.  'Ja maar, mijn moeder zorgde voor de kinderen en dat is óók zwaar werk hoor!' -'U denkt nu opeens heel anders over die Bijstandsmoeders die u zojuist door het slijk haalde, begrijp ik?' 'Ach jongen (ik ben 47), maar jij hebt de oorlog niet meegemaakt.' -'Als u aan de Tweede Wereldoorlog refereert mevrouw, u ook niet want u bent geboren in 1950.'

4 opmerkingen:

 1. Het is ook nooit goed, als je thuis blijft voor je kinderen, dan hou je je hand op. Ga je werken... dan zitten je kinderen de hele dag op de opvangen of bso en dan moet je je eigen kind opvoeden. Ga je wat minder uren werken vanwege je kinderen ben je een profiteur, maar werk je fulltime dan mag je weleens wat vrije tijd met je kinderen doorbrengen.

  Love As alwyas
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "in mijn tijd" werd er toch ook een vorm van betaald voor het opvoeden van de kinderen en al die dingen die vrouwen toen thuis deden(kleding naaien,ouders nalopen enz). De mannen mochten n.l Fl. 800,-- gulden aftrekken van hun belastbaar inkomen en dat leverden dus,afhankelijk van in welke loonschijven je viel soms nog aardig wat op, ik heb het dan over de jaren 60. Voor veel gezinnen had "buiten de deur gaan werken van de vrouw" op die manier een negatief inkomen van de vrouw tot gevolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat Di mario zegt is helemaal waar, overigens wat weinigen maar weten is dat de wet van de vrouwen die eenmaal gehuwd zijn mogen blijven werken, pas in de jaren '70 is veranderd, een openbaring voor mij, dat ik er zelfs al WAS. Dat toen mijn moeder huwde, zij dus officieel als ze al had gewerkt, deed ze ook trouwens.. dus eigenlijk moest stoppen... of een baas haar zo kon ontslaan omdat ze gehuwd was, kinderen of geen kinderen.

  Ik word er gewoon een beetje moe van en zou graag terug gaan misschien naar de jaren '50 wat dit betreft, maar ja... scheiden is makkelijker dus ik snap die vrouw ook wel, want ruzie of niet in die tijd met je eega, je bleef gehuwd.. of is ze dat ook vergeten, is zij nog gehuwd met haar eerste.

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. helemaal correct.Tot een wetswijziging in 1956 mocht een gehuwde vrouw in Nederland niet zelfstandig een overeenkomst afsluiten. Alleen met medewerking van de man/echtgenoot kon een vrouw rechtshandelingen verrichten. Als de vrouw werk had en dus ook inkomsten, moest ze na de bruiloft ontslag hebben genomen. Een meerderjarige ongehuwde vrouw was overigens wel handelsbekwaam, omdat zij niet in de eerste plaats moeder van haar toekomstige kinderen was.

  En dat er nog steeds weinig vrouwen in topfuncties zitten zit hem volgens mij in het feit dat veel vrouwen nog steeds part-time gaan werken als er kinderen komen. En part-time werken en carriere maken gaan nu eenmaal niet samen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht