Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 30, 2015

Eenzijdige berichtgeving

Bekende blanken

Waarom laat premier Rutte zich niet uit over de man die in Amerika drie studenten in koelen bloede doodschoot? En waarom zegt hij niets over de Engelse popster die tientallen Thaise kinderen misbruikte of over de BBC-presentator die ruim 60 mensen in diverse ziekenhuizen verkrachtte, waaronder meermaals een doodziek meisje van acht? Om dezelfde reden waarom de PVV Geert Wilders er niets van zegt: de daders zijn geen jonge manlijke moslims. En dus is het blijkbaar niet zo erg.

Onbekende moslim mannen

Wie alleen maar de nieuwskanalen van de overheid en de twitterfeed van Geert Wilders volgt kan niet anders dan denken dat de wereld vol zit met miljoenen haatdragende agressieve jonge moslim mannen. Terwijl dat in werkelijkheid best meevalt. Voorbeeldje: er zijn regeringswoordvoerders die de Nederlandse Grondwet willen laten aanpassen om 'Jihad-strijders' makkelijker te kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld door hun paspoort af te pakken. Los van kleinigheidjes als 'Hoe pak je mensen op die 'ergens in Syrië waarschijnlijk' zitten?' en 'Stopt iemand met dom en agressief zijn op het moment dat het paspoort wordt ingenomen?' rijst de vraag of het nuttig is om de Grondwet (je mag namelijk niet zomaar een Nederlands staatsburger zijn burgerrechten afnemen) aan te passen voor een totaal van zo'n acht jongelui die verder willen gaan dan wat stoere praat.

Keukentrapjes

Wat vindt u: moet de overheid miljarden uitgeven in een poging te voorkomen dat acht jongelui mogelijk radicaliseren en misschien wel ooit een wapen in handen krijgen waarmee zij misschien wel ooit op ons onbekende mensen gaan schieten in een land hier ver vandaan? Of kan men beter de pijlen richten op de fabrikanten van keukentrapjes die verantwoordelijk zijn voor zo'n 36 doden in Nederland per jaar?

Eenzijdige berichtgeving

Uiteraard hoeft u niet af te gaan op mijn mening maar mag ik u vragen om een verhaal van meerdere kanten te bekijken voordat u zich een mening vormt? Ik denk dat het leven een stuk aangenamer wordt voor velen als het nieuws niet meer eenzijdig wordt belicht.

En dan nog even dit:

Als u wel eens denkt dat het niet meezit, denkt u dan eens even aan de arme keeper in dit filmpje. Niet veel mensen hebben zó veel pech. De ongelukkige heet Scott Sterling en hij speelt voor de Yale Bulldogs.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Hugo Walker

3 opmerkingen:

 1. Pech? Zo'n keeper moet je in dienst nemen, die laat geen bal door, wat dan ook. In Nederland is het altijd makkelijk om een kleine groep aan te pakken. En dan hard straffen. Misschien helpt het. Zo niet, kijk eens grote groep hoe wij dat hebben aangepakt, maar ze zijn zo slecht dat zelfs onze regels niet helpen.
  Eenzijdige berichtgeving, heet dat niet propaganda.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar heb je een punt lieve Terrebel, alle berichtgeving is beslist eenzijdig, het komt nu eenmaal vanuit de hoek waar de beleidsmakers zitten, die hebben de reporters goed aan touwtjes zitten en het poppenspel gaat maar door... Waar is de tijd dat er nog onderzoeksjournalistiek bestond en de berichtgeving niet gekleurd werd door één of andere partij? Just my 2 cents...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij dat filmpje lijkt het er op dat het in scene is gezet. Een stoel in het doel plaatsen lijkt me niet toegestaan en op een keeper schieten die helemaal in het hoekje zit is natuurlijk ook vreemd.

  Maar wel een zeer apart filmpje en de keepter is strafschopmatig een stuk effectiever dan Clllessen.

  De media maakt veel fouten. Alles moet snel en mag niets meer kosten. Gevolg is 2e hands journalsiten met vrijwel geen redactie. Onderbuik-omschrijvingen dringen dan senller door tot in de krant of op TV. Dat gebeurt niet alleen op dit gebied, maar op elk gebied.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!