Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 21, 2015

Wat wilt u met uw leven?

Vroeger was het koud

Ik kom uit de tijd dat Natuur- en milieu onderwijs nog gewoon 'Schooltuintjes' heette. Mannen mochten kinderen nog knuffelen zonder dat anderen dat als seksuele handeling zagen. Je kreeg koude voeten wanneer je uit bed stapte want er was geen verwarming in de slaapkamer, laat staan vloerverwarming. Op je glaasje water op het nachtkastje lag een laagje ijs. Dat was normaal. December was de koudste maand. Dat ziet u aan het aantal mensen van boven de 40 dat in september is geboren...

Wat wilt u?

Mensen kunnen niet meer improviseren. 'Vertrouwen op je intuïtie' is iets uit de tijd van je grootouders en je fantasie gebruiken lijkt wel verboden. Mensen weten niet meer wat zij willen eten en lijken vaak überhaupt niet meer te weten wat zij eigenlijk willen. Vraag het maar eens aan een buurman of een willekeurig iemand die u spreekt op de markt. Mensen weten het gewoon niet meer. Schouderophalend gaan de meesten door het leven zonder dat zij zichzelf een richting geven. Zij laten zich leiden door de media, bekenden, de overheid en de waan van de dag. Zijn wij dan echt zo lui geworden?

Waarom doen wij wat wij niet willen?

Sommigen werken hard omdat zij dan later kunnen doen wat zij willen. Maar waarom beginnen mensen niet te doen met wat zij willen? Tracey Chapman had daar een liedje over. Hier is 'Fast Car'


En u: wat wilt u bereiken met uw leven?

8 opmerkingen:

 1. Ik had ook nooit verwarming op mijn slaapkamer en beneden hadden we één enkele kachel die de woonkamer moest warm maken... (ik ben nog maar 40). Ook hadden we geen Tv tot mijn veertiende jaar en telefoon zelfs nooit.
  Dat kreeg ik op mijn 19de: een vaste lijn wel te verstaan en een gsm pas op mijn 28ste !!!

  Wat ik nu zou willen in mijn leven gaat helaas niet door keuzes die ik gemaakt heb in het verleden. Spijt hebben is verloren tijd.... dus ik leef mijn leven op de best mogelijke manier voor mezelf. Tevreden zijn in mijn leven: dat wil ik. Dat lukt meestal, maar soms ook helemaal niet.
  Ik leef toch zoveel mogelijk dag per dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schuldig.. boven de veertig en in september jarig.. ;-) Mooi was die tijd. Wat ik wil bereiken met mijn leven. Ik ben gelukkig en dat wil ik blijven. En daarom ben ik minder gaan werken zodat ik meer met mijn boeven kan doorbrengen. Doen we heel veel leuke dingen met zijn allen.

  Love As always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger is leuk en goed, maar het had ook zijn nadelen, alleen wist je niet beter.
  En nu is nu, en in de toekomst lijkt het nu vast behelpen, wat dan weer als toen gezien wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha boven de 40 en van de maand december, whooooohaaaaaaaaa ja verwarming op je slaapkamer, al had je het wel, aan mocht het niet, lol, heb wat ruzies met mijn opa gehad, hij was één van de eersten die zelf centrale verwarming had aangelegd, door het hele huis, dus ook boven in de slaapkamers en op de zolderkamer, maar echt, denk je nu echt dat die aanmocht terwijl het enkele glas heel veel ijsbloemen maakte 's nachts? Oh, ergens mis ik dat, mijn dochter weet niet eens wat ene ijsbloem is!

  Lui ben ik, maar wat het eten betreft, weet ik het vaak wel, maar soms probeer ik iets nieuws uit van een ander, waar ik zelf al tig recepten op heb en ook doorgeef, variatie is toch goed juist? ;-)

  Fast Car, prachtige song inderdaad, ooit had ik de hele cd van Tracey waar dit op stond maar goed, die heeft ex man mee genomen.

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh lieve Terrebel, als ik heel eerlijk mag zijn: geef me maar de dag van vandaag, het verleden was beslist niet zo rooskleurig als het bij sommigen in de herinneringen voortleeft. Zo was de vrouw nog niet zo geëmancipeerd als nu, een broek dragen mocht niet bijvoorbeeld en een mannenberoep kiezen zat er ook al niet in. Gelukkig waren mijn ouders tegendraads en lieten me wel voor architect studeren. Maar hoeveel van ons kregen die kans?
  Dus tja, ik denk dat er nu meer en beter te kiezen valt als vroeger, en tenminste kùnnen doen wat ze willen, zolang het de andere niet schaadt natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. om met dat kinderen knuffelen te starten : alles wordt tegenwoordig door een seksuele bril bekeken; Ik vind het bv niet normaal dat er reeds bikini's bestaan voor meisjes minder dan een jaar. Dat is je pure sexisme.
  En dat de vrouw tegenwoordig vrijer is zoals Gerda beweert is een misvatting. Ze worden meer en meer een richting ingeduwd die ze niet willen. Waarom zijn er in psychiatrische afdelingen zoveel vrouwelijke patiënten ? Doordenkertje.
  Gelukkig heb ik mijn katten nog om te knuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Mensen kunnen niet meer improviseren"

  Hier ben ik het totaal niet mee eens! er zijn er genoeg die dit nog steeds kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je "alles al hebt" is er geen reden meer om uit te zien naar dingen die kunt bereiken, zo simpel is het. Alles makkelijk kunnen verkrijgen heeft dus ook nadelen.
  Het leven is gewoon "het beste ervan maken" want niemand heeft erom gevraagd om op de wereld gezet te worden, ik zéker niet!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht