Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juli 13, 2015

De geschiedenis herhaalt zich

The Post Online

Met name rechts Nederland roept vaak en hard dat de Vrijheid van Meningsuiting nooit mag worden aangetast. Het is dus vreemd dat één van hun belangrijkste media-uitingen, The Post Online (Voorheen De Jaap, als satire op Joop, een door de omroep VARA gestarte opiniesite. En nee, ik ga niet flauw opmerken dat mensen als Bert Brussen en Bas Paternotte nog nooit een origineel idee gehad hebben maar per definitie een idee van een échte intellectueel nemen en daarna claimen dat zij het zelf hebben bedacht en dan 'huilie huilie' gaan doen als ze daarop worden aangevallen.) tegen diezelfde Vrijheid van Meningsuiting is. 

Geen Vrijheid van Meningsuiting

Niet alleen vinden zij dat een Imam die blijkbaar iets tegen christenen heeft zijn mening niet mag geven ('Hij is in een ander land al geweigerd dus het is een schande dat hij in Nederland zijn mening mag uiten!' Zonder te beseffen dat Geert Wilders al op diverse plekken is afgewezen als spreker vanwege zijn racistische uitspraken en opzettelijke polarisatie. Maar niet geweigerd mag worden 'want iedereen heeft recht op Vrijheid van Meningsuiting.'), ook vinden zij dat lezers van hun stukjes het altijd met hen eens moeten zijn. In hun eigen Algemene Voorwaarden staat bijna letterlijk dat wie het niet met de schrijvers van hun vuilspuiterij eens is dat niet mag zeggen. Het is bijna grappig. Bijna. http://www.thepostonline.nl/regels/

Hypocrieten

De (doorgaans uiteraard anonieme) fans van de site zijn ook meestal hypocriet en zeggen dat zij tegen 'uitkeringstrekkers' zijn die maar de hele dag lui op de bank hangen te internetten...en wat doen zij zelf? Juist!
Nogmaals, het is bijna grappig. Bijna. Ik vraag mij af: zouden zij allemaal lid zijn van Burgernet, het overheidsinitiatief om burgers elkaar in de gaten te laten houden?

De Partij

Staat er in de geschiedenisboeken niet iets naars over een periode waarin mensen het aan de partijvertegenwoordiger doorgaven wanneer zij iemand iets hoorden zeggen of zagen doen wat in strijd was met het partij-beleid?

Afluisteren

Diverse overheidsdiensten betalen mensen om burgers in de gaten te houden, te volgen en af te luisteren. Uitkeringsinstanties en de Belastingdienst hebben mensen in dienst die Twitter, Marktplaats en Facebook afstruinen naar mensen die zich niet aan de regels van De Participatiemaatschappij houden.

Geen Jodenster

Hitler was zeer in zijn nopjes geweest met de huidige controle methoden! Wat ik doodeng vindt is dat veel van die mensen die fraude opsporen genieten van hun werk: 'Ha, wéér iemand aangegeven!' Een beetje als die mensen die blij waren dat die aardige Duitse meneer hen een zakmes gaf nadat zij vertelden dat hun ouders iets positiefs over joden hebben gezegd. Er zijn zelfs mensen (met name in dat geweldige 'vrije' Amerika) die ervoor pleiten om alle Amerikaanse moslims zich verplicht te laten registreren en met een zichtbaar pasje op de jas met een grote 'M' erop te laten rondlopen 'zodat je die baantjes pikkende terroristen' altijd herkent...

Ik denk echter niet dat de letter in de kleur geel zal worden uitgevoerd want men mocht eens denken dat het gaat om medewerkers van McDonalds...;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht