Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 25, 2015

Bent u een bron of een put?

Emotioneel

Een vriend van mij ligt helemaal in de kreukels. Emotioneel gezien dan. Hij had - naar eigen zeggen - de vrouw van zijn leven gevonden en ook met haar dochtertje uit een eerdere verbintenis kon hij het goed vinden. De koning te rijk was hij met zijn plotseling verworven gezin! Tot hij ontdekte dat zij er een minnaar op nahield. Zij verklaarde doodleuk: 'Ik wilde je geen pijn doen en daarom heb ik het je niet verteld.' En vervolgens werd zij boos omdat hij maar niet begreep dat dat aardig was van haar.

Trouw

'Trouw' zijn betekent 'niet vreemdgaan' maar voor sommigen betekent 'trouw': 'Je partner niet vertellen dat je vreemd gaat.' Ik vind deze mevrouw een regelrechte (vul hier uw favoriet straattaal equivalent in voor 'onaardige dame')!
Ruim 300.000 Nederlanders staan ingeschreven bij datingsite 'Second Love', een online platform voor mensen die in een vaste relatie zitten maar graag regelmatig sex hebben met een ander dan hun eigen partner. (Ik wacht op de dag dat een hacker de gegevens van deze mensen openbaar maakt! Dát wordt lachen!)

Wat vindt u van dit soort mensen? Zijn zij keurige mensen en is vreemdgaan iets 'wat moet kunnen' of kunnen zij vanwege hun totale gebrek aan empathisch vermogen zó aan de slag als topmanager bij een groot commercieel bedrijf als een woningcorporatie?

Huurverhoging

Woningcorporatie Ymere zal per 1 juli aanstaande de huren verhogen ('Aanpassen' in Newspeak). 'Arme' mensen (mensen met een bruto jaarinkomen van minder dan 34.229 euro) betalen voortaan 2,5% meer dan zij nu doen. Tenzij zij nu aan huur tussen 576 en 618 euro per maand betalen. Dan is de huurverhoging 2%. Is de huur hoger dan 618 euro per maand dan stijgt voor die groep de huur met 1%. Of minder. 

Meer kosten voor hogere inkomensgroepen

Voor mensen die een hoger inkomen hebben dan 43.786 euro per jaar maakt Ymere blijkbaar meer kosten want zij betalen voortaan 5% bovenop hun huidig huurbedrag 'vanwege gestegen servicekosten en zo'. Ik begrijp er helemaal niets meer van. En ik zit nota bene in de bewonerscommissie. 

Wettelijke verplichting

Uiteraard heeft Ymere geen overleg met ons gepleegd. Een wettelijke verplichting in dit soort zaken maar om een of andere reden denken grote organisaties dat de wet alleen voor gewone burgers zoals u en ik geldt en niet voor mensen die volgens onderzoek ook wel 'putten' worden genoemd. Dat zijn mensen voor wie graaien belangrijker is dan andere mensen helpen. Die andere mensen zijn 'bronnen': mensen die delen wat zij te veel hebben en alleen dat houden wat zij zelf nodig hebben. Ik denk dat de meesten zich daar ergens tussen in bevinden. Meer lezen over de verschillen tussen 'bronnen' en 'putten'? Klik hier.

En u? Bent u meer een bron of meer een put?

Het pleonasme van de dag is: een goede redding

4 opmerkingen:

 1. Voor mijn gevoel ben ik een bodemloze put waar ze maar uit blijven graaien. Ik blijf het jammer vinden dat mensen tegenwoordig te makkelijk uit elkaar gaan. Eeuwige trouw zou iets van vroeger zijn, maar waarom hebben er zoveel mensen problemen met zichzelf.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoef gelukkig niet "te vinden" van deze mevrouw, het gaat slechts drie partijen aan,haarzelf, haar vaste vriend en haar "losse" vriend. Wat ik er van vind doet er niet toe, ik kan hoogstens zeggen dat het niets voor mij zou zijn zo'n dubbele relatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms vraag ik me af of relaties nog wel van deze tijd zijn. Alles en iedereen is oppervlakkig geworden. Niet alleen in de liefde merk ik zoiets. Ook professioneel zien we dit fenomeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf denk, maar hoop het vooral een bron te zijn, ik ken al genoeg putten, bodemloze putten zelfs waaruit geen enkele echo ontsnapt.
  En trouw zijn lieve Terrebel hoort daar zeker bij, trouw aan de geliefde maar ook aan de vrienden zoals jij die er altijd voor me zijn...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht