Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 25, 2015

Wat is liberalisme?

Amerika levert (uiteindelijk) wapens aan IS

De officiële leider van Irak was onlangs in Washington om te vragen of het Amerikaanse leger zijn leger wat zwaardere wapens wilde verkopen. Natúúrlijk wilde men dat want men herinnerde zich nog goed wat indertijd Saddam Hoessein deed met het aan hem geleverde wapentuig. Zie deze link (Engels). Die aardige meneer Hoessein streed tegen het gemene Iran en de Amerikanen waren bereid hem (in ruil voor een beetje olie en zo) te helpen in zijn moedige strijd. Nu vecht Irak tegen Islamitische Staat, een groepering die beetje bij beetje Irak aan het overnemen is. Dat nieuws stond op het ANP persoverzicht dat wij hier kennen als Nu.nl. Bovendien werd het gemeld op het NOS avondjournaal. Maar die uitzendingen kunnen de Amerikaanse inlichtingendiensten blijkbaar niet ontvangen. Nee, men zal doorvechten om het heilige liberalisme over de aarbol te verspreiden totdat de hele Aarde één zwevend bolletje liberalisme is in het onmetelijke heelal. En dan volgt de rest.

Wat is liberalisme?

'Liberalisme'. Mooi woord, niet? Maar wat betekent het eigenlijk? Volgens de VVD van minister president Rutte betekent het: 'Niemand mag tornen aan de vrijheid van de elite om ten koste van anderen hun geld te houden.' Oorspronkelijk bedoelde men met liberalisme: 'Niemand mag aan het recht van het individu tornen om met hard werken veel geld te verdienen.' In de huidige maatschappij in Nederland betekent liberalisme feitelijk: 'Niemand mag tornen aan het recht van de rijken om met list, bedrog en onderdrukking hun ten onrechte verkregen geld te houden.'
('Als hard werken écht zou lonen, zouden dagloners miljonairs zijn.')

Maar hier is de definitie, dus oordeelt u vooral zelf of de huidige leidende partij wel zo liberaal is als zij zelf claimt te zijn.

Wat en wie u ook gelooft: blijft u alstublieft vragen stellen.

Blijf vragen stellen

Als wij elkaar en onszelf nooit vragen waren gaan stellen waren wij vermoedelijk nooit verder gekomen dan de uitvinding van het gordijn om onze tochtige grotten wat comfortabeler te maken.4 opmerkingen:

 1. En zo blijft het altijd een spelletje, eerst wapens leveren en daarna weer bestrijden.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er bestaan altijd verschillende interpretaties voor verschillende begrippen. Men praat zoals de wind waait.

  Op zich merkwaardig dat de mensheid zo verdeeld is in links en rechts, net zoals het verdeeld is onder mannen en vrouwen.
  Het lijkt allemaal louter toeval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Liberalen zweren bij de visie van Darwin en Spinoza maar hebben deze totaal verkeerd begrepen. Een samenleving functioneert alleen als we hem Allemaal met elkaar leven. Liberalisme is dus gebaseerd op verkeerde interpretaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan kun jij me natuurlijk de antwoorden geven als ik vragen stel!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht