Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 15, 2014

Geduld

Was u ook zo geschokt toen u hoorde dat Dick Cheney als 'waar Amerikaans patriot' het goedpraatte dat de CIA mensen martelde om aan te tonen dat het martelen van mensen verkeerd is? Ik kan er van alles over zeggen maar mijn gedachten zijn uitstekend verwoord door een collega weblogger: http://wltrrr.wordpress.com/2014/12/12/het-recht-op-onrecht/

Donderdag was ik mede-presentator van een thema-avond. Thema: 'Waar sta jij voor op 's ochtends?' Vrijdag had ik eindelijk een beetje tijd om foto's te sorteren en werd ik gebeld door twee mensen die mij belden omdat zij zich verveelden. 's Avonds deed ik een hapje met een jeugdvriend. Zaterdag was ik vrijwilliger bij de kerstmarkt

in de buurt en zondag hielp ik mijn vriendin op de markt.

Vandaag lunchte ik met een vriendin, had ik oudergesprekken met docenten van mijn zoon en vanavond vieren wij de Winter Zonnewende.

En tussendoor doe en deed ik andere leuke dingen. En ja, naast dingen doen die 'moeten' is er altijd wel wat tijd over voor dingen die mogen. Als je maar prioriteiten weet te stellen en als je maar een beetje kunt rekenen.

Dat men bij de overheid niet kan rekenen wisten wij natuurlijk al langer. Natuurlijk worden er miljarden euro's verspild door verkeerde
aanbestedingen in de ICT (Zo schafte de gemeente Amsterdam in de jaren'80 tientallen Apple computers aan voor het digitaliseren van de Sociale Dienst maar kocht het tientallen licenties voor Windows software 'want dat was lekker goedkoop' zonder te beseffen dat Macs en Windows niet compatibel zijn. Weggegooid geld dus).

Maar wist u dat er ook miljarden worden verspild aan het uitkeren van zorgtoeslag? De overheid geeft de meeste burgers een toelage omdat veel burgers de ziektekosten premie niet (meer) kunnen betalen (15% kent een betaalachterstand). Honderden extra ambtenaren zijn nodig  om ervoor te zorgen dat al die burgers de toeslag ontvangen. En ja, ook zij met een meer dan gemiddeld inkomen ontvangen de 7 tientjes maandelijks. Terwijl zij het juist zouden kunnen missen.

Maar goed. Is het niet - en iedereen die op de kleuterschool heeft leren tellen kan dat zelf nagaan - veel handiger wanneer de overheid dat geld rechtstreeks aan de ziektekostenverzekeraars overmaakt zodat die de premies kunnen verlagen? Al die extra ambtenaren raken dus overbodig en dat scheelt klauwen met geld. Ja maar dan raken zij werkloos! Dat is natuurlijk een drogreden want als het echt te doen was om werkgelegenheid dan zou criminaliteit moeten worden gestimuleerd. Als er één bedrijfstak goed is voor de economie is het wel criminaliteit. En over crimineel gesproken: de ziektekostenverzekeraars hebben een oplossing bedacht voor de gemiste inkomsten omdat zo veel mensen de premies niet meer kunnen betalen: zij zijn van zins om ter compensatie de premies te verhogen. Wat vindt u van dat idee? Bent u het er mee eens dat wanneer mensen €140 niet kunnen betalen zij dan maar voortaan €160 moeten betalen?

Omdat u zoveel geduld met mij heeft bij deze een favoriet liedje van een favoriete band. Hier is Uriah Heep met Love in Silence:

6 opmerkingen:

 1. Er zou in de sociale hulpverlening veel meer per individu moeten gewerkt worden ipv per groep. Zo zouden meer mensen krijgen waar ze recht op hebben en de profiteurs hun extra afnemen.
  Martelen is nooit goed te praten maar als ik de comments lees op sommige nieuwssites zou ik denken dat de meeste mensen daar anders over denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sta morgenochtend op om te douchen, ontbijt te maken voor iedereen in huis. En dan naar mijn werk te gaan. Maar elke dag sta ik zo wie zo op omdat ik dat voor mezelf doe. De hele dag in bed blijven is ook niet alles.

  Hahahahaha, die criminaliteit, dat is waar. en.... wist je dat de overheid de grootste criminelen zijn.

  Love AS Alwyas
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over de bezuinigingen en ander gedoe zullen we het wel nooit eens worden maar dat van die 140 naar 160 vind ik goed gevonden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi foto, die eerste. Bijna surrealistisch!
  Jij kan de mistoestanden goed beschrijven. Een gekkenhuis is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ben je toch niet helemaal goed ingelicht, wij zijn weliswaar niet armlastig maar komen zeker niét boven modaal uit en krijgen géén 70 euro p.m. zorg toeslag.
  Bovendien wordt achteraf altijd teruggevorderd wanneer men wél teveel ontvangen heeft. Niet het toppunt van economisch bezig zijn, dat ben ik met je eens. Waarschijnlijk zullen wij dus van 16 euro toeslag p.m. wel weer een deel ( of alles) terug moeten betalen. Het zou inderdaad beter zijn zorgtoeslag rechtstreeks naar de verzekeraar te storten en dan áchteraf om zeker te weten dat het bedrag klopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ... en sommigen zouden jou lui durven noemen Terrebel... Ik ken niemand die zo goed over alles nadenkt en er bovendien nog zo knap weet over te schrijven ook. Het wordt een beetje eentonig, ik weet het, maar ik geef je weer maar eens over de gehele lijn gelijk. Moest jij aan de macht zitten, de maatschappij zou er zeker en vast beter op worden!
  Helaas, dat zal niet mogen zijn. Gelukkig doe je in je eigen leven heel veel mooie dingen, zoals dat vrijwilligerswerk waardoor je toch een beetje aan de situatie kan helpen...
  Ook nog iets over die eerste foto: zoals Walter al zegt, die is bijzonder knap, bijna surrealistisch inderdaad!
  OT: om op je vraag te antwoorden, ik denk niet dat de mens de dino nog heeft gekend maar dat ze wel beenderen vonden van deze in hun ogen fabelachtige dieren, vandaar die legendes over draken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht