Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 09, 2014

Klassenjustitie in Nederland!

'Wij kunnen beiden aan één kant van een boom staan en die ene kant uitstekend omschrijven op een andere manier dan de ander. Toch is het dezelfde boom.' En 'Zonder crisis geen verlichting. Maar waarom kan verlichting niet worden bereikt op het strand van Castricum bij 32 graden Celsius en met een koud biertje in de hand?' Deze en meer wijze woorden werden gisteravond gesproken op een bijeenkomst waar ik bij mocht zijn.

Mijn vriendin stond vandaag op een markt voor duurzame ondernemers (http://greenmetropole.nl/agenda/festival-of-cools-3e-editie/) en mijn moeder mocht naar huis na een verblijf van enkele dagen in een ziekenhuis!

Ik heb een straf bedacht voor de topman van het GVB (het openbaar vervoer bedrijf van Amsterdam) indertijd: een maand lang bij bushaltes staan en letterlijk iedereen die de bus in stapt een euro uit eigen zak terugbetalen. Misschien dat hij dan gaat voelen dat hij een slecht mens is want empathisch zijn dieven zelden.

De topman van Buma/Stemra vindt dat mensen moeten betalen voor muziek die zij downloaden maar als je de stichting belt en vraagt naar het bankrekeningnummer waar je geld op moet storten nadat je een cd hebt
gekopieerd of een radioprogramma hebt opgenomen vertelt men doodleuk dat 'het zo niet werkt'. Hoe moet je betalen dan?

En waarom nemen hun eigen medewerkers het niet zo nauw met de wet? Ik ontdekte een Buma/Stemra medewerker die doodleuk een zelf opgenomen filmpje op zijn site had geplaatst die hij zonder toestemming van de band had
opgenomen tijdens een concert en waarover hij ook - volgens eigen
zeggen - geen rechten had betaald.

Sowieso dom om zijn sociale media pagina niet af te sluiten voor niet-vrienden. En dat soort mensen moeten de orde handhaven? En krijgen daarvoor betaald?

En waarom moet een Bijstandsmoeder die de overheid heeft opgelicht voor
8 tientjes twee weken de cel in en krijgt de ex-directeur van een woningcorporatie die ruim een miljoen euro heeft verduisterd doodleuk een nieuwe baan in plaats van gevangenisstraf? Kennen wij in Nederland dan echt klassenjustitie?

Veel Nederlanders vinden dat wij in ons tolerante landje geen
discriminatie en racisme kennen. Hier het relaas van Nizar Mourabit:

8 opmerkingen:

 1. Nooit gehoord van een Nazir Mourabit, en ik heb dus zelfs geen idee waar dit over gaat. Ik ben duidelijk geen twitteraar want al die flarden maken me weinig wijzer!
  daar ga ik geen tijd in steken.
  Ik vrees dat we in Nederland inderdaad wél een vorm van klasse justitie hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig is je moeder weet uit het ziekenhuis, dat is toch het belangrijkste. Die topman huurt als hij het al moet doen toch iemand anders in. Of belt de gemeente en vraagt of iemand uit de bijstand het niet gratis kan doen. Dat is goed voor zijn cv. Als we nou allemaal een keer gaan bellen naar Buma/Stemra... nee, laat ook maar, is ook zonde van dhet geld, tijd en dat soort dingen. Sommige dingen zul jij nooit begrijpen, ik zeg niet dat het komt omdat je nadenkt, ik hou het er maar op dat je anders denkt... ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem22:00

  Wat een fijn bericht, dat je moeder uit het ziekenhuis is.
  Ik begrijp je kijk hierop, zelf ben ik gestopt met afvragen,storen aan, hoe sommige dingen zomaar kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn veel wetten en regels die niet eerlijk zijn.
  En dan komt er weer een eerlijke wet, komt er meteen een oneerlijke achteraan.

  Alles zou gratis moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eerst en vooral: blij dat het met je moeder weer beter gaat en ze naar huis mocht lieve Terrebel!
  En dan wat die klassenjustitie betreft. We dachten met de democratie in te voeren na de duistere eeuwen daarvoor toen de adel en de kerk het voor het zeggen hadden, er van verlost te zijn. Niets is minder waar, en daar waar het in de zestiger en zeventiger jaren van vorige eeuw nog naar uitzag dat we er eindelijk komaf mee zouden maken, duikt het nu weer volop op, in alle hevigheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De politiek, het bedrijfsleven, maar ook de zogenaamde ordehandhavers hebben allemaal een wassenneus.
  Het is een vuile kliek die er alleen voor zichzelf zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Denk dat we wél een vorm van klasse justitie hebben en erger nog ieder voor zich...ikke ikke

  Fijn dat je moeder weer thuis is...

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ken eigenlijk niets over nederlandse politiek, dus.....
  ik ben wel blij dat je moeder weer thuis is

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht