Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 22, 2014

Moet cannabis worden gelegaliseerd?

Vanmorgen was ik bij een vriend op de koffie. En passant hielp ik hem met een computerprobleempje. Niet dat ik veel van die dingen weet maar meer dan hij en ik ben helemaal voor het delen van de kennis die je hebt. Daarom ben ik blij met de Universiteit van Nederland van Alexander Klöpping. Gisteravond woonden wij een college bij van dr. Jan van Maarseveen. De chemicus vertelde over water: een bijzonder simpel element dat niet te begrijpen is. 

Hier één van de college's waar wij bij zijn geweest. Dan heeft u een idee van wat wij nu regelmatig in het echie meemaken:U ziet het: drugs zijn helemaal niet nodig om je geest open te stellen!

Cannabis is sinds kort legaal in Colorado. Kort daarvoor was het kopen en roken van het goedje gelegaliseerd in Uruguay. De vraag is nu: welke landen zullen volgen? Nederland wellicht? Of blijft onze regering lekker halfslachtig zeggen: 'Ja, het is verboden en nee, wij zullen nooit optreden tegen gebruik.'? Wat ik zeker weet is de reactie van Minister President Rutte, mocht iemand die vraag aan hem stellen. Hij zal vriendelijk glimlachen en iets zeggen als:'Wilt u mij excuseren? Ik heb werk te doen.' en vervolgens weglopen. Zo reageert hij namelijk al jarenlang op élke lastige vraag. (Dat mensen nog VVD stemmen is mij een volledig raadsel. Maar dat terzijde.)
Lange tijd was wiet (en hasj) overal in de wereld verboden maar niet altijd. Maar alcohol is vele malen schadelijker voor mens en maatschappij! Waarom is dat dan niet verboden maar (het natuurlijk niet geheel onschadelijke maar in elk geval veel minder dodelijke) wiet wél? Door op deze link te klikken leest u een paar mogelijke antwoorden: http://www.mediwiet.nl/info/oorsprong-van-het-verbod-2/ 
Klein voorbeeld: ondanks ons gedoogbeleid heeft minder dan 20% van de Nederlandse bevolking ooit een jointje gerookt. In het bijzonder strenge Amerika is dat bijna 40%. 

Het pleonasme van de dag is: 'gratis cadeau'

10 opmerkingen:

 1. Het mag van gelegaliseerd worden, dan zal er veel criminaliteit verdwijnen, flinke accijns erop zodat daaruit de zorg voor het misbruik betaald kan worden (dat zou trouwens óók bij alcohol moeten gebeuren) want meestal zijn zowel drank als drugsverslaafden niet verzekert.
  En stop nou eens met gratis methadon, wie zich zo nodig dood wil spuiten of drinken moet z'n gang maar gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alcohol verbieden ? Dus cannabis ook . Eigenlijk kan het geen (te) erg kwaad , maar als A verboden wordt , moet B ook verboden worden .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een parel? Jij? Hoeveel heb je ze betaald?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als je mijn vieux maar niet laat verbieden. ;-) En zit er niet een overeenkomst in het aantal VV bij de P en de D.....

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat ze alle drugs vrij moeten geven. Nu zijn de nadelen die het verbieden oplevert nog groter dan de nadelen die ze bestrijden.
  Natuurlijk is er een groot probleem, maar de oplossing ligt hier niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor de interessante link, ik ben er een beetje wijzer van geworden...
  En wat het verbieden betreft, ik sta nog altijd achter de slogan van mei 68: Verbonden te Verbieden! Iets in de illegaliteit duwen en er dus de controle op verliezen zet de deur wagenwijd open voor mistoestanden... toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi onderhouden weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch nog even reageren, want ik wil je danken voor je interessante bijdrage op mijn blog, ik wist dat dus niet...
  Heb het goed vandaag lieve Terrebel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedemorgen, niet van je gewoon dat er niets is veranderd..(is dat Nederlands btw..)? Duss Trouwpak aan passen?, locatie uitzoeken? Nieuwe rol?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De bijgemengde rommel en de gebruikte giftige bestrijdingsmiddelen weerhouden mij al weer enige tijd.
  Maar ook het hoge THC-gehalte schrikt mij af.
  Maar in tijden van weleer heb ik intens genoten van stevige zwarte hasj.
  Jammer genoeg heb ik ook veel kapot gerookte jonge hersenen voorbij zien komen.
  Legaliseren? Ik ben er steeds minder van overtuigd. Net als alcoholgebruik legaal een belangrijke doodsoorzaak is. En tabak teveel gezondheidsproblemen tot gevolg heeft.
  Vreemd genoeg vind ik het wel weer goed dat er voor junkies goede oplossingen zijn gekomen zonder dat dit overlast over andere problemen geeft.
  Kortom ik ben er niet uit.
  Bezorgde groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht