Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 07, 2014

Waarom ik geen PVV-fan kan zijn

Eerst een bezoek aan de huisarts, daarna trainen en daarna een bespreking van het vrijwilligerswerk waar ik iets van mijn vrije tijd in stop. Ja, daar heb ik tijd voor. Mensen die beweren nergens tijd voor te hebben kan ik niet serieus nemen.

Het kabinet beweert al jaren dat langdurige zorg onbetaalbaar dreigt te worden. Maar gek genoeg zijn de inkomsten uit premies voor de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, speciaal voor chronisch zieken en gehandicapten) sinds de belastingherziening in 2001 gestegen naar 34 miljard euro per jaar terwijl de kosten voor langdurige zorg ongeveer 23 miljard euro bedragen. Jaarlijks is er dus een overschot van 11 miljard euro! De SP vroeg de overheid wat er met dat geld gedaan wordt. http://www.nu.nl/geldzaken/3844949/langdurige-zorg-wel-betaalbaar.html

In elk geval wordt het niet gebruikt waar het voor bedoeld is: om chronisch zieken en gehandicapten te helpen. Het is wellicht een wat linkse visie om antwoord op deze vraag te willen maar ook rechts georiënteerde mensen zullen willen weten wat er met hun afgedragen premies gebeurt, toch?

Wat ik mij intussen even afvraag - sorry voor dit tussenstapje - is het volgende: waarom vinden 'rechtse' mensen dat een paar miljoen euro subsidie aan kunst- en cultuurinstellingen geldverspilling is maar het geven van tientallen miljarden euro's subsidie aan banken die hun zaakjes niet op orde hebben niet?

Wanneer je uitsluitend mensen om je heen hebt die hetzelfde over dingen denken als jijzelf wordt het al snel saai. Daarom volg ik bijvoorbeeld op Twitter ook uitgesproken PVV-stemmers, VVD-aanhangers en zelfs overtuigd SGP'ers. Met een aantal van hen is het leuk discussiëren en eentje wilde zelfs een drankje met mij doen om in een echt gesprek zijn mening te verduidelijken!

Met mensen die zijn vastgeroest in hun denkbeelden heb ik hoegenaamd niets. Voor mij zijn weinig dingen leuker dan mijn mening bij te stellen nadat ik informatie kreeg waar ik voorheen niet over beschikte. Ik zou dus nooit een PVV-aanhanger kunnen worden.

Cabaretier Ronald Goedemondt doet een treffende interpretatie van Geert Wilders:

4 opmerkingen:

 1. ... en moest ik in Nederland wonen, ik zou net zoals jij geen lid van de PVV worden, net zoals ik hier dat niet van de NV-a wordt. Brrr, al die rechtse ideeën bezorgen me kriebels en jammer genoeg spuiten meer en meer medemensen (mede? mensen?) dezelfde zeer te laken dingen... Zo niet jij lieve Terrbel, daarom ook kom ik hier zo graag voorbij. Bedankt dat je er bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die "verrechtsing" betekent niet veel goeds voor de nabije toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Breed oriënteren is altijd beter dan één clubje aanhangen, daar ben ik het mee eens. Ik hang dus ook "nergens" aan.
  Om even in te haken op de metafoor in de cabaret clip is het dan weer niet mijn stijl om voorbij te gaan aan zaken die niet kloppen (al kan ik om het fragment best lachen hoor,maak je geen zorgen) iemand die vreselijk naar zweet stinkend in de snackbar voor me staat doet wél iets verkeert en stoort me zéker, ik kan slecht tegen vieze luchtjes,zéker in combinatie met etenswaren.
  Dat zo iemand "aangesproken wordt" is dus "oorzaak en gevolg",(al moet dat als het even kan wél fatsoenlijk gebeuren) er is dus wél iets fout maar alleen de persoon die dat benoemt zit in Nederland altijd fout,je weet wel, de boodschapper van slecht nieuws enz......De waarheid kan soms hard zijn maar mag nooit ondergeschoffeld worden, zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik begrijp je standpunt, en dat wil genoeg zeggen, je hebt er één, de meesten doen maar wat en weten zelfs niet waarom

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht