Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, augustus 11, 2014

Mensen doen soms meer dan hun werk

Vandaag was ik bij de fysiotherapeut en hield ik mij ledig met huishouden en solliciteren. Uiteraard sprak ik ook weer een paar buren. Buurvrouwen Irene en Angélique dit maal.

Vrijdag speelden wij een potje Triviant met vrienden.
en gisteren stonden wij op de markt in Baarn. Helaas begon het halverwege de dag flink te hozen dus de omzet viel wat tegen.

Een marktcollega van mijn vriendin blijkt een dame te zijn met wie ik ooit (begin jaren '90?) in de 'vrijstaat' Ruigoord iets samen heb gerookt. Of gedronken. Wat er die gelegenheid precies gebeurde wisten wij allebei niet meer. Wel leuk om iemand van 'vroeger' weer te zien. Toch? Zo kwam ik donderdag een vroegere mede-cursiste tegen in een park waar ik zelden kom.

Zaterdag ontmoette mijn vriendin wat oud collega-vrijwilligers van Greenpeace bij de terugkeer van de Arctic Sunrise, het Greenpeace schip dat volgens diverse internationale verdragen onrechtmatig was vastgehouden in opdracht van de Russische overheid. In eerste instantie op basis van een beschuldiging van piraterij maar al snel vonden Russen drugs aan boord van het schip! Logisch, want schepen zijn verplicht zware pijnstillers (drugs dus) aan boord te hebben. 30 Medewerkers van Greenpeace werden onrechtmatig gearresteerd en via een schijnproces opgesloten in Russische cellen. Maar nu zijn ze dus terug.

En dat werd gevierd. En terwijl sommigen de waterlanders niet binnen hielden werden er diverse toespraken gehouden.


Greenpeace strijdt al jaren voor een beter milieu en stuit daarbij voortdurend op corruptie.

Op diverse 'offshore' rekeningen op bijvoorbeeld de Britse Maagdeneilanden van witte boorden criminelen (wapenhandelaren, mensensmokkelaars, regeringshoofden, et cetera) staat - zo wordt beweerd maar nergens tegengesproken - in totaal een bedrag van 25 duizend miljard euro. http://eunmask.wordpress.com/2014/08/01/25-duizend-miljard-euro-25-000-000-000-000-weggesluisd-uit-economie/ Daarmee kan bijvoorbeeld de totale Amerikaanse staatsschuld worden afgelost. Twee keer. Wordt dat geld gebruikt om mensen te helpen? Natuurlijk! Als daarmee bedoeld wordt dat mensen geholpen worden aan een tweede privé helikopter, de aanschaf van een vakantie-eiland of de steun van rebellen. Bijvoorbeeld.

Overheden weten al sinds jaar en dag dat al dat geld wereldwijd wordt onttrokken aan de economie en stelt uiteraard alles op alles om er wat aan te doen. Toch? Nou nee, niet dus. En toch is het opsporen van fraude en ervoor zorgen dat geld eerlijk wordt verdeeld een belangrijke taak van de overheid. Het is gewoon hun werk!

Soms doen mensen precies waar zij voor betaald worden. Niets meer en niets minder. Anderen doen minder dan wat er in hun werkomschrijving staat. En komen daar om onbekende redenen mee weg. Zelf reken ik mijzelf graag tot hen die net wat meer doen dan wat er van hen wordt gevraagd. Maar zo bont als de meneer in het volgende filmpje heb ik het nog nooit gemaakt. Of toch.In de serie Onbekende Helden vandaag Ekatarina 'Katya' Zaspa, de Greenpeace arts die extreem kalm bleef toen zij met 29 collega's werd opgesloten maar weigerde zich te laten intimideren.
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Christina Deutekom en de duizenden Yezidi die worden gedood in Irak

6 opmerkingen:

 1. gelukkig zijn er mensen die zich niet laten intimideren. Of ik in haar geval hetzelfde zou gedaan hebben weet ik niet zo zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oude vrienden of bekenden is altijd leuk. Vooral als je dierbare herinneringen hebt aan die tijd. Verder mooi de aandacht die je geeft aan de mensen van de Arctic Sunrise. Het zijn toch een beetje onze helden, niet dan. Ze krijgen ook te weinig respect voor hun acties! Nou, heb weer ff bij gelezen hier, altijd aangenaam toeven .. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. met zo'n drummer ben je gezegend? :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sommige mensen doen inderdaad meer dan dat waarvoor ze betaald worden... daar ben jij een goed voorbeeld van lieve Terrebel!
  Heerlijk een oude kennis te ontmoeten waarmee je in een ver, duister verleden het één en ander deed ook al weten beiden niet juist wat hihi.
  Fantastisch dat jij hier even de aandacht trok op het puike werk van Greenpeace en als tegenstelling daarmee dat van de witte boorden criminelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem09:24

  Leuke foto bovenin! Het is inderdaad altijd leuk om oude bekenden weer te zien en vooral hoe het nu met ze gaat.
  Het is jammer, dat diegene met extra inzet soms over het hoofd worden gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zelf geen bewonderaar van Green paece . Het is mooi als je mensen die verkeerde dingen doen daarop aan wilt spreken maar dan "handjes af" van andermans spullen en zéker in een ander land waar andere wetten gelden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht