Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 08, 2014

Bent u ook zo ontevreden?

Sommigen hebben het druk 'omdat ik over een paar weken koffie moet schenken op een bewonersavond met wel 12 genodigden!' en ik heb nog tijd zat (vinden anderen) omdat ik weliswaar tien uren per dag op een beurs sta, daarnaast het huishouden doe en een tiener opvoed maar vast wel tijd heb om mensen een probleem te helpen oplossen dat zij zelf hebben veroorzaakt. Natúúrlijk wil ik helpen. Maar niet nu.

Natuurlijk kan ik hier met u babbelen over de briljante ideeën van minister Dijsselbloem ('Als elke van de ruim 1 miljoen werklozen in Nederland zou gaan werken, zouden zij niet meer werkloos zijn!' Al moet dat natuurlijk worden genuanceerd. Maar de zin is wél waar zijn plan om de economie er boven op te helpen op neerkomt.) en wij kunnen het ook hebben over de walgelijke misdaden en hypocrisie van de katholieke kerk:

Ruim 800 babylijkjes waren in een put gedumpt bij een klooster waar ongetrouwde katholieke meisjes in Ierland konden bevallen en te horen kregen dat hun baby liefdevol zou worden opgevangen door een gastgezin. De reactie van de kerk? 'Sorry.' Inderdaad, meer niet. Geen onderzoek, geen priesters en nonnen die zich moeten verantwoorden. Niets. Ben benieuwd wat de Paus hier van zou zeggen. Paus Franciscus is een koele gast! Zo riep hij onlangs bisschoppen op om niet in hun paleizen te blijven zitten maar in de wachtkamer bij werklozen, bijstandstrekkers en flexwerkers om het 'drama' te ervaren. Bovendien heeft hij als eerste Paus ooit Theodor Herzl geëerd, de stichter van de staat Israël. Kijk, dát is verbroedering!

Maar er is al zoveel ellende in de wereld dus ik wil als intermezzo u even wat leuks laten weten: vandaag leek het wel al Vaderdag! Hoewel ik nog tot tien uur vanavond op de Tong Tong Fair in Den Haag sta met de spullen van Rataplan Design heb ik toch erg genoten van en met mijn kinderen die hier wat te weten konden komen over hun Indonesische roots. Mensen die hun voorgeschiedenis ontkennen en zelfs verloochenen (waar is uw moeder ook alweer geboren, meneer Wilders? O ja: in het grootste moslimland ter wereld! En waar komt uw echtgenote vandaan? O ja, zij is een heuse 'gelukszoeker' uit het Oostblok!)

Nederlanders zijn - over het geheel genomen - behoorlijk hypocriet. Het merendeel van de bevolking wil niet dat de Nederlandse overheid onderdak biedt aan asielzoekers. Niet alleen maar 'Not in my back yard (NIMBY)' maar eerder 'Not in anyone's back yard' (NIABY). Zeer zelfzuchtig dus en niet geheel eerlijk want mocht het misgaan in Nederland dan zullen wij van andere landen eisen dat zij ons met open armen ontvangen. Of niet?

Over het toelaten van asielzoekers in Nederland antwoordde een Telegraaf-lezer (en hoogstwaarschijnlijk PVV-stemmer):

"Laat al die voorstanders de kosten opbrengen" telegraaf.nl/t/22602408

Goed plan! Alleen burgers die ergens voor zijn betalen er voortaan nog voor.

Zo ben ik tegen voetballen en vindt dus dat uitsluitend de liefhebbers van dat spelletje de jaarlijkse kosten van 300 miljoen euro voor stadiononderhoud en beveiliging voortaan moeten opbrengen. Uitsluitend automobilisten betalen voortaan nog voor het onderhoud van wegen en uitsluitend mensen met kinderen betalen voortaan nog voor onderwijs. Verder moeten alleen nog maar 65-plussers betalen voor het totale bedrag wat er aan AOW nodig is en waarom moeten gezonde mensen meebetalen aan gehandicaptenzorg? Zij zijn toch zelf niet gehandicapt? Erg oneerlijk dit allemaal! Een deel van mijn Amsterdamse belastinggeld is nota bene gebruikt voor onderhoud aan het Feyenoord-stadion! En ja, ik betaal een beetje extra zodat mensen als mijn moeder betaalbare thuiszorg kunnen ontvangen. Ik noem dat sociaal. Mensen die tegen dit principe van solidariteit zijn zijn dus in principe asociaal. Maar vooral ontevreden.

Waarom zijn mensen ontevreden? Vreemd, want vergeleken met heel veel andere volken zijn Nederlanders bijzonder gelukkig; een dak boven het hoofd, schone lakens, voldoende te eten en zelfs geld over voor uitstapjes! Decennialang ging het elk jaar weer beter dan daarvoor maar nu opeens doen wij economisch een stapje terug. Iedereen die heeft leren nadenken weet met grote zekerheid dat het niet tot in het oneindige elk jaar beter kan gaan dan het jaar daarvoor; vroeger of later komt er een dip. Daar zitten wij nu in. En sterker nog: daar klimmen wij ook weer uit. Dus wat is het probleem dan? Waarom zijn zoveel mensen zó ontevreden dat zij zelfs (overwegen) PVV (te) stemmen? Waarom zijn zoveel mensen zó ontevreden dat zij vinden dat zij het recht hebben zich asociaal te gedragen en zelfs geweld te gebruiken?

Onlangs werd bekend dat de hoeveelheid geweld tegen homoseksuelen en lesbiënnes is verdubbeld.

De eerste vraag die dan rijst is: sinds wanneer zijn lesbiënnes niet meer homoseksueel?

Ten tweede: vanwaar die toename?

Deels omdat men tegenwoordig eerder bereid is aangifte te doen en deels omdat er daadwerkelijk
meer incidenten plaats vinden.

In de serie 'Onbekende Helden' vandaag geologe Marie Tharp. Dankzij haar werk en doorzettingsvermogen weten wij nu behoorlijk veel over de tektonische platen. Bovendien kwam er door haar toedoen een hoogte-kaart van de complete wereldomvattende oceaanbodem!

Het cadeautje van vandaag is een korte film uit Singapore die een belangrijke vraag stelt en beantwoord: waar wordt u gelukkiger van: van willen of van geven?


6 opmerkingen:

 1. Een prachtfilmpje als afsluiter...het is niet altijd wat het lijkt.
  Levensles

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi filmpje, hij blijft indruk maken. Nederlanders zijn de grootste zeurkousen die er zijn. En dat is alles wat ik er over wil zeuren, anders behoor ik ook tot dat rijtje mensen.

  Hoop dat je veel verkocht hebt vandaag.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sluit me aan bij Di Mario.
  Mensen zeuren. Te veel en te vaak.
  Daarom zou ik alleen al een aktie willen opzetten: ban de zeurkous.
  Maarja, als ik dat doe ben ik de zeurkous. Dus laat ik het hierbij.
  Fijne Pinkstermaandag, veel pink vooral ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om op de vraag die je als titel hebt te antwoorden: Nee, ik ben zeer tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Solidariteit is prima en broodnodig voor zaken die van levensbelang zijn of de kwaliteit van leven kan verbeteren van mensen die dat nodig hebben. Bij de rest gaat je vergelijking niet op, de automobilisten betalen héél veel geld waarvan een flink deel in de pot algemene middelen verdwijnt.Solidariteit aan betaalde voetbal is onzin.... de dikbetaalde jochies putten uit diverse potten,o.a. via mijn bank wordt ongevraagd dik aan de heren gespekt.
  Ik zal dus wel ontevreden zijn.... kan ik niet mee zitten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, waarom kankert een mens terwijl hij/zij alles heeft om gelukkig te zijn? Zit het in de genen, of wordt alle miserie opgeklopt door de media waardoor men zich nog ongelukkiger gaat voelen? Ik weet het niet... wat ik wel weet is dat jij soms wel een mopperaar bent, maar dan voor het goed doel en steeds weer om ons op uitwassen in de maatschappij te wijzen. Wat ben jij toch een mooi, en hopelijk gelukkig mens lieve Terrebel!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht