Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 26, 2014

Wij zijn allemaal bang

U staat bij de kassa in de supermarkt en de caissière roept enthousiast: 'Voor maar 20 cent moet u dit stukje kaas er bij kopen! Normaal kost die een euro maar omdat u klant van ons bent hoeft u maar 20 cent te betalen. Aardig van ons, niet?' Normale mensen zeggen dan: 'Nee, dank u. Ik ben al tevreden met de boodschappen in het karretje en bovendien hou ik niet van kaas.' Waarop de kassadame beledigt roept: 'Ja maar, het is heel goedkoop en als u deze kaas er niet bij koopt mag ik u de andere boodschappen ook niet laten afrekenen en moet u naar een andere supermarkt, hoor!'

Eerst denk je aan een grap maar dan blijkt het echt zo te zijn. Welnu: dat is er aan de hand met telecomprovider UPC: 'Voor maar 86 cent per maand meer zullen wij een paar extra TV-kanalen doorgeven in HD-kwaliteit! Aardig van ons, niet?' Nou, nee. Vandaar deze brief: http://vragen.blogspot.nl/2014/05/upc-wijzigt-eenzijdig-contract.html

'Ja maar, in hun Algemene Voorwaarden staat dat zij wanneer zij maar willen eenzijdig het contract mogen veranderen!' Fijn voor ze maar dan bestaat er nog dat kleinigheidje dat 'fatsoen' heet en bovendien is er de wet. Als ik in mijn Algemene Voorwaarden als artiest zet dat vrouwen voor wie ik werk verplicht zijn mij toe te staan hen ongevraagd te zoenen wil dat nog niet zeggen dat ik dat dan mag 'omdat dat nu eenmaal in mijn Algemene Voorwaarden staat.'  

Daarom stem ik op een partij die dat soort grote bedrijven graag en hard aanpakt. De SP dus.

Toen ik donderdag de hele dag op het stembureau zat in verband met de verkiezing van een nieuw Europees Parlement had ik nog wat last van de spierpijn die ik dinsdag op liep met het repeteren van een acrobatenact. 

Vooral het wachten was erg vermoeiend op het stembureau: 'Wanneer komt er weer een kiezer?' Op gegeven moment waren wij klaar met neuspeuteren bij onszelf en begonnen wij aan elkaar...;-) De gemeente Amsterdam leek het een leuk aardigheidje om langs te komen met het spelletje 'Domino' voor elk stembureaulid. Tegen de verveling.

Gelukkig voor de democratie wist bijna de volledige PVV-aanhang niet dat de verkiezingen donderdag waren. Verkiezingen zijn normaliter in Nederland op woensdag. Zodoende. Woensdag deed ik het - fysiek althans - wat rustiger aan en vrijdag ben ik even gaan liggen omdat een anti-allergieprik een astma-aanval opriep. Daardoor helaas niet alles kunnen doen wat ik wilde doen. Soit. Een paar taken op dit lijstje staan er dus nog. En inmiddels zijn er nieuwe bijgekomen want zo gaat dat.

Allergoloog 
Arto 
Brief UPC
Brief Ymere
Club Abe
Debiteuren
Foto's Frankrijk 
Johanna 
Pasfoto's 
Raoul Stef
Slaapbank 
Verhaaltje 
Was
Weekfoto's
Weekschema 

Vrijdagavond bezocht ik de voorstelling 'Zo worden ze niet meer gemaakt': Nederlandstalige liedjes 'Uit den Ouden Doosch.' Erg vermakelijk! Bij thuiskomst nog even de was opgehangen.

Zaterdagmorgen was voor opruimen in huis en 's middags bezochten wij de moeder van mijn zoon waarna wij een bezoekje brachten aan een Zweeds woonwarenhuis en zaterdagnacht mocht ik werken op een 'beachparty' waarna ik een paar uurtjes kon slapen want zondag stonden wij op de markt. In Leiden dit maal. De Japanmarkt. Het was weer erg gezellig en er werd ook dit keer behoorlijk wat gelachen!

Als mensen mij zien gaan zij vaak vanzelf lachen. Puur een biologisch gegeven. Maar hoezo dan? Welnu: ik ben een volwassen man van 1.40m en dat zien mensen niet vaak. Omdat mensen van nature bang zijn voor wat zij niet kennen ontbloten zij de tanden. Om diezelfde reden worden mensen die erg dik zijn uitgelachen, evenals mensen die het leuk vinden hun haar paars te verven of zichtbaar een grote tatoeage dragen. Mensen die anderen zien met een afwijkend uiterlijk gaan ofwel hard lachen, dan wel schreeuwen. Met als enig doel hun tanden te laten zien.
Eigenlijk precies zoals ook bijvoorbeeld apen en honden dat doen. Gewoon om het signaal af te geven dat zij een geduchte tegenstander zijn, mocht het op vechten uitlopen.
Het lijkt dus wel of mensen anderen uitlachen maar het is niets meer of minder dan een uiting van angst. Precies zoals een groep negers bij elkaar een enkele blanke uitlacht, zoals een groep jonge moslims een enkele blanke christen lijkt uit te lachen en zoals een grote groep Wilders-aanhangers graag en luid de mond open doet met hun mening over moslims.

Dat recente geschreeuw over asielzoekers die ons land overspoelen is niet alleen glashard gelogen door de heren Wilders en Teeven (zie dit artikel van Sargasso met de échte cijfers) maar leert ons alleen maar dat zij door willen gaan voor het meest macho alfamannetje.
Niets meer of minder dan de tanden laten zien als uiting van hun angst. En als dan een onafhankelijk commissie (terecht!) oordeelt dat wij helemaal niet tolerant zijn (wilt u een asielzoekerscentrum in uw straat? Zie: http://www.nu.nl/binnenland/3783429/opsluiten-asielzoekers-nederland-zorgelijk.html) en het een grote schande is dat wij kinderen opsluiten in gevangenissen die wij eufemistisch 'detentiecentra' noemen, dan schaam ik mij diep dat ik Nederlander ben.
De onjuiste aanname van de dag is: 
Je moet altijd je bed opmaken want zo hoort dat!
Nee. Het is beter de dekens opengeslagen te laten liggen want bedwantsen houden van warmte en vocht; met het bed niet opgemaakt is het bed koeler en wordt vocht minder goed vastgehouden.

P.s. Ja, er zijn nog steeds mensen die vinden dat ik mij te pletter verveel en dus best wat (gratis!) voor hen kan doen terwijl zij het doen voorkomen alsof zij mij daarbij een gunst bewijzen 'want jij helpt toch zo graag?'.

O ja: hier het foto-album met de foto's van afgelopen week: https://www.flickr.com/

6 opmerkingen:

 1. Maar.... je bed opmaken wil niét zeggen dat je direct na het opstaan het dekbed over het bed recht legt.
  Gewoon zoals het vroeger geleerd werd, het dekbed(of de dekens), bij voorkeur buiten, luchten en pas ná het ontbijt het bed opmaken. Dát is pas een bed opmaken en daar worden "beestjes" niet blij van.
  Ik weet niet of ik zou moeten lachen als ik jou tegenkom, ik hoef óók niet te lachen als ik iemand met een lichaam vol tatoos zie en daar ga ik óók niet van schreeuwen.
  Waarschijnlijk kijk ik wél naar alles dat nét even anders dan gebruikelijk is.Als er vrijwel uitsluitend rode auto's rond rijden valt die enkele groene inderdaad heel erg op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha met een paar flinke plateauzolen en hakken ben je net zo grot als ik...haal de 160 net niet...en ik zou never nooit lachen...we gaan met de kleinkids regelmatig naar de kinderboerderij bij een verpleeghuis...voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten en hopen daarmee hen een ander beeld van de "normale" mensen te laten zien...zodat zij ook niet lachen...deden we 35 jaar terug al met onze eigen kinderen en het werkt...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb mezelf weleens in de spiegel gezien. En ik kan je vertellen, ik zet mezelf niet voor niets niet op de foto. ;-0 Dus waarom zou ik oordelen over een ander. En die bedwantsen moeten natuurlijk wel een prettige leefomstandigheden hebben. Dat is wel zo sociaal toch.

  Love As alwyas
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn altijd wel zinnen waar men een eigen draai aan kan geven en zo. En het is betalen en service verlenen, en zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem09:44

  Als je een glimlach deelt, krijg je er een terug, anders zou ik niet doen. Ps. Men denkt als je iets goed kan, dat je er ook alle tijd voor hebt, - ik kan er over meepraten. Nee, zeggen vind ik ook erg lastig..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het verwondert me eigenlijk niet dat jij een SP-stemmer bent lieve Terrebel, we zijn immers soulmates, en zelf stem ik op de PVDA+, maar die partij is heel wat kleiner dan de jouwe. Hier groeit links niet zoals dat in Nederland blijkbaar wel het geval is, integendeel: de ruk naar rechts is nog nooit zo groot geweest als nu bij de verkiezingen op zondag. Ja hoor, op zondag en niet op een doordeweekse dag zoals in Nederland waar bovendien ook geen stemPLICHT is dus de opkomst is er natuurlijk laag. De goegemeente heeft blijkbaar geen boodschap aan het recht waarvoor onze voorouders zo hard hebben gestreden...
  En ook minderheden moet het nog steeds ontgelden als er om jou en je kleine gestalte gelachen wordt.

  Ik heb natuurlijk doorgeklikt naar je foto's, ze zijn mooi en leuk om te bekijken! Vooral die foto van jouw been en dat van jouw lieve vriendin vind ik persoonlijk top, het drukt liefde uit op een wel heel speciale manier!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht