Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 24, 2014

Een beter milieu begint bij vrouwen

Donderdag wandelde ik een flink stuk en gebruikte ik de lunch bij en met buurvrouw Angélique. Vrijdag waren mijn vriendin en ik op de borrel bij een vriend.

Zaterdag haalden wij mijn dochter op, gingen wij met haar even de stad in, aten rendang, maakten een wandeling in het park om de hoek

en speelden Yahtzee nadat wij genoten van de prestaties van Nederlandse schaatsenrijders die tezamen het recordaantal van 24 medailles tijdens één Olympische Winterspelen wisten binnen te halen. Wordt dit overtroffen in Korea over vier jaar?

Zondag bakten en aten wij kue pandan (sponscake), maakten wij een strandwandeling

en overhoorden wij mijn dochter haar huiswerk op het gebied van Frans, Biologie en Wiskunde

en 's avonds gingen wij even langs bij een verjaarsfeestje. Het was erg gezellig, dit (voor ons) rustige weekendje!

Ondanks dat mensen weten dat ik kinderen heb, een meer dan volledig huishouden voer, mijn vriendin help met haar bedrijf en geld binnenhaal met mijn eigen bedrijf terwijl ik uitkeringsinstanties van mijn nek probeer te houden en tussendoor een roman, columns en verhalenbundels schrijf blijven zij mij vragen of ik 'even' een Bekende Nederlander wil benaderen voor een interview, dat interview wil voorbereiden en afnemen en mij vervolgens wil bezighouden met het bewerken van de uiteindelijke video. Dat geheel uiteraard geheel onbezoldigd (Voor meelezende PVV-stemmers: dat betekent 'gratis') en het heeft geen haast, als het over tien dagen maar af is. Dan heb je al meerdere malen 'nee' gezegd tegen dat soort opdrachten maar men blijft het halsstarrig proberen. Ja, soms heb ik de neiging uit te zoeken wat een huurmoordenaar kost (In Nederland 800 euro. Voor 1200 kan men het op een ongeluk laten lijken ('Lijken'...snapt u'em?)

Boek nummer vier van dit jaar is Schoonmaaktips van een Huurmoordenaar. Een heerlijke zwarte komedie van Halgrímur Helgason. Aanrader! Je vraagt je bijna af of de schrijver de ervaringen van zijn hoofdfiguur met vrouwen al dan niet zelf heeft ondervonden...;-)

Dat het slechter gaat met het milieu komt vooral door vrouwen. Huh? Maar die zitten toch - ondanks diverse golven van feminisme - toch vooral thuis dus hoe kunnen zij nu het milieu belasten? Als ze met de bakfiets boodschappen doen en de kinderen van school halen? Nee hoor, door te winkelen. Dat doen zij namelijk massaal online. Huh? Vreet internet zoveel stroom dan? Dat valt op zich best mee. Het grootste probleem is dat vrouwen ontdekt hebben dat de meeste online kledingwinkels geen kosten in rekening brengen bij retourzendingen. Wat mensen (en dan toch echt vooral vrouwen. Sorry dames, maar het is gewoon zo. Ontkennen heeft geen zin...;-)) in 60 procent van de online bestellingen doen is bijvoorbeeld vijf jurkjes kopen in drie verschillende kleuren en nadat zij hebben ontdekt welke het leukste staat de rest terug sturen. 
Al die pakjes die bezorgd en terugbezorgd (ziet u het leger bestelbusjes voor u?) worden leveren een enorme belasting op voor het milieu. Binnenkort is er gelukkig de 3D paspop zodat men op de computer al kan zien hoe een jurkje staat op een lichaam. Klein probleem daarbij is dat vrouwen eerst moet worden overgehaald tot het eerlijk zijn in het opgeven van hun kledingmaat. ;-)
Ja maar, al die bestellingen zijn toch goed voor de economie? Extra werk voor die Indiase kindjes die voor twee dollar per dag 14 uren per dag onze jurkjes in elkaar naaien, de illegale Roemenen die in de loodsen van het postorderbedrijf de dozen vullen, de chauffeurs van bestelbusjes...Leuk geprobeerd maar met dat argument is criminaliteit nóg beter voor de economie dan jurkjes bestellen.
Ja maar, Zalando gaat er dan toch op vooruit. Nee hoor, niet Zalando zelf maar de mensen áchter deze witwasserij  dit uit de kluiten gewassen investeringsobject.  Zalando maakt namelijk al jaren verlies (Vooral door die gratis retourzendingen) met als doel de kleinere concurrenten uit te schakelen. Zalando is namelijk in handen van diverse buitenlandse investeringsmaatschappijen. 
Dus bij deze roep ik met name PVV-stemmers op: u wilt dat er geen Nederlands geld meer gaat naar het buitenland? Koop dan niet meer bij Zalando! (Of bijvoorbeeld bij Het Kruidvat. Dat is tegenwoordig in handen van een Chinees conglomeraat.)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Alice Herz-Sommer en Leo Vroman

7 opmerkingen:

 1. IK zal je meteen maar even vertellen dat mijn winkel nog echt in handen is van een Nederlands bedrijf. Dat geeft toch een fijn gevoel. Je kunt merken dat het in de detail handel minder gaat. Ook door online verkoop. En straks gaan mensen klagen dat het in de stad niet meer gezellig is, want er staan zoveel winkels leeg.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. doordat mensen meer en meer online gaan kopen gaat de detailhandel achteruit waardoor ze minder en minder klaar staan hebben in hun winkel want de stock kost nu eenmaal ook en zo gaat het verder en verder.
  LOL, toen ik de titel las moest ik denken aan stortplaatsen vol gebruikte inlegkruisjes die het milieu belasten. Ben ik weer mis dus !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem11:39

  De gedachte aan de lege winkelstraten, bah.. spook gebeuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kruidvat klinkt ook zo Nederlands he, dus dat houden ze maar zo. En zo is het met veel meer dingen, het gaat allemaal uiteindelijk om het gevoel. Gevoel dat men goed bezig is en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Appie Hein is oer-hollands toch .. Ach ja wat moet je ook als je er zelf werkt! En natuurlijk is het de schuld van alle vrouwen, okay behalve de vrouwen waar ik van hou. ps en dat zijn zowat alle vrouwen! Fijn om te lezen dat jij ook tijd tekort komt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, wat moet ik hier nu op antwoorden? Bij het openen van je blog dacht ik net als Francky aan bergen inlegkruisjes hihi, maar moest het door zo iets komen, dan zouden we eigenlijk de baby's met de vinger moeten wijzen door al hun wegwerpluiers *wink, big smile*.
  Jij had dus een fijn weekend zo te zien en ik hoop dat je week even fijn zal zijn lieve Terrebel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh... meestal vinden mensen me ongelooflijk truttig dat ik weiger spullen online te kopen .... blijk ik dus eigenlijk een beetje een reddende engel te zijn.
  Er is trouwens ook nog een milieu onvriendelijk effect aan het verzenden van al die pakjes, de verpakking, die in veel gevallen in véél te grote dozen gebeurt die dan weer opgevuld moeten worden met heel veel plastic zooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht