Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 03, 2014

Een Gedicht (Een verhaaltje)

Hij was het soort man dat zijn haren leek te kammen met een tandenborstel en zag eruit alsof hij die morgen voor de tweede keer in een week tijd was afgewezen bij een sollicitatiegesprek. Vloekend en tierend - nu ja, in elk geval vloekend - schudde hij zijn laptop door elkaar. 

Wellicht in de hoop dat de internetverbinding in de koffieshop nu opeens wél zou werken. Wonderbaarlijk genoeg leek het te werken want de man zette met een verbaasde blik het ding voorzichtig voor zich neer op de kleine pootjes die niets meer waren dan rubber dopjes. 

Nog steeds voorzichtig zette hij zijn vingers weer op het toetsenbord en steeds sneller en met opzichtige vaardigheid tikte hij een bericht. Of een boek. Of een presentatie. Of wellicht een gedicht?

========================

En omdat het nieuwe jaar net begonnen is een klein cadeautje voor al mijn lezers: de handgeschreven versie van dit verhaal: http://terrebel.blogspot.nl/2013/12/dat-niet-een-verhaaltje.html

7 opmerkingen:

 1. Qua schrijf techniek zou ik het te winnen verhaaltje zélf geschreven kunnen hebben, ik heb nét zo'n onleesbaar handschrift;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi wederom. Je blijft een getalenteerd verhaaltjes verteller!
  Haha .. Best wel herkenbaar deze. Er lopen er altijd wel een paar rond in je directe omgeving. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, allerlei emotie`s zijn mogelijk, wil die doorzetten en ziet die een facature, of wil die zich even vermaken. Of kwam die zoineens wat tegen, jaja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem22:37

  Waar voorzichtigheid wordt geboden, is vaak een vrouw in't spel of iets anders heel dierbaar..?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joepie lieve Terrebel, je hebt dus inderdaad een scan van je manuscript gemaakt zoals ik gevraagd heb, bedankt want dit is wel een heel mooie nieuwjaarscadeau!
  Ook dit weer knap geschreven verhaal is dat...
  Fijne weekend jongen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En dat terwijl schudden van zo'n apparaat zelden enig effect zal hebben. Hooguit vliegt het uit je handen, en dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik had vroeger een boek, vrouwtje vertel maar, ze schudde verhaaltjes uit haar mouw, bij jou lijkt het niet zo, je kan wel goed schrijven

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht