Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 03, 2013

Egoïsten

Afgelopen week heb ik weer aardig wat gewerkt. Aan mijn geestelijke gezondheid, op kantoor, aan m'n algemene ontwikkeling, aan m'n bedrijf, mijn relatie, het huishouden en aan mijn fysieke gezondheid. Zaterdag middag woonden mijn vriendin en ik een lezing bij van Witte Hoogendijk, hoogleraar biologische psychiatrie. De verhandeling (en de nabespreking) ging vooral over de invloed van Vitamine D op Depressie. Veel Vitamine D halen wij makkelijk uit zonlicht; minstens een kwartier per dag buiten zijn werkt vaak beter op de gemoedsrust dan de meeste pillen en therapieën.

Die avond zat ik met mijn zoon opgesloten in een bioscoopzaal voor de film 'Olympus has fallen'. Daarin zat de aardige scène waarin de president vraagt hoeveel geld een landverrader heeft gekregen waarop die antwoord: 'En u, meneer de president: voor hoeveel geld heeft u het presidentschap gekocht, ofwel uw ziel verkwanseld? Met u vergeleken ben ik een amateur als het om verraad gaat.'

Zondag (op de dag af 18 hele mooie maanden samen!) waren wij vrijwel de hele dag buiten op de Sunday Market in Amsterdam-Westerpark: mooi weer, een recordomzet en leuke stand-bezoekers! Om het af te maken 's avonds een lekker etentje waarmee ook mijn zoon werd bedankt voor zijn hulp met het opbouwen en afbreken van de stand.


In Turkije lijkt ondertussen de Democratie te worden afgebroken: de president geeft zichzelf steeds meer macht en wie protesteert mag daar grof voor betalen. Twee mensen die geweldloos stonden te protesteren tegen het ombouwen van een stadspark tot winkelcentrum zijn met een tank overreden en andere onschuldigen zijn in elkaar geslagen met knuppels en met pepperspray bewerkt. Iedereen kent ondertussen wel deze foto:

Gelukkig zijn er agenten die ter plekke ontslag hebben genomen omdat zij weigeren 'activisten' in elkaar te slaan in opdracht van hun regering. En wie denkt dat asocialen als de agent op de foto alleen in 'foute' landen te vinden zijn wil ik herinneren aan Hero Brinkman. De voormalig tweede man van Geert Wilders reed ooit met gedoofde lichten, veel te hard en dronken langs een politie-fuik om niet betrapt te worden. Terwijl hij zelf politie-agent was. In een TV-interview vertelde hij ook lachend als ME'er ongewapende mensen in elkaar geslagen te hebben 'Want waarom heb je anders zo'n knuppel in je hand?'

Overal om ons heen zijn er asocialen te vinden. Niet alleen bijvoorbeeld wethouder Tielemans uit Helmond die opstapte nadat uitkwam dat hij de burgers heeft laten betalen voor zijn 111 taxiritten van raadszaal naar kroeg maar ook mensen die een verbodsbord negeren en doodleuk de betreffende straat in rijden 'omdat zij haast hebben'. Hier een paar foto's van mensen die ik betrapte op asociaal gedrag:Als je de mensen die zich zo gedragen vraagt waarom zij bijvoorbeeld hun auto op de stoep zetten, hun vuilniszak bij een ander voor de voordeur plaatsen of hun fiets voor de ingang van een winkel parkeren luidt steevast het antwoord: 'Ja maar, ik heb haast.'Waarop ik zeg: 'Nee hoor, dat heb je niet.' -'Hoezo niet?' -'Simpel: anders zou je nu niet minuten de tijd nemen om mij op kwade toon te vertellen waarom jij vindt dat regels niet voor jou gelden...'Steevast loopt het sujet (m/v) in kwestie dan luid mopperend weg. Best grappig.

Net als de menssoort die bekendstaat als Alfamannetje en bijvoorbeeld luidruchtig met een motor over het fietspad door het rode verkeerslicht scheurt. Eigenlijk niets meer dan compensatiedrang: zo hebben zij eindelijk iets groots en zwaars tussen de benen...;-) Maar stuk voor stuk zijn het natuurlijk egoïsten.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jean Stapleton

7 opmerkingen:

 1. Of wilde je hiermee suggereren dat mensen die bij de Pets Place werken asociaal zijn ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem22:57

  Wauw, en idd dat van die vit.D is zeker waar! Zoonlief (en de rest maar vooral hij) doet het een stuk beter als de zon schijnt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem22:57

  Wauw, en idd dat van die vit.D is zeker waar! Zoonlief (en de rest maar vooral hij) doet het een stuk beter als de zon schijnt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk wint de democratie het in Turkije, jammer genoeg moeten daar weer maar eens mensen voor sneuvelen.
  het is daar inderdaad zoals overal ter wereld: het alfa-mannetje kan het niet laten om de macht te grijpen, ook al gaat het 'slechts' om een motor of iets anders... Gelukkig zijn er nog échte mensen die weigeren daar aan mee te doen maar die behoren tot de mensHEID en niet tot het mensDOM.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoals je zegt , het presidentschap wordt inderdaad meestal "gekocht" en dat is precies geen probleem heb met ons Koningshuis.

  Natuurlijk vind je overál wel aso's maar het ergste is dat ze terrein winnen .
  Er zijn (te) veel landen waar dictators de touwtjes steeds strakker aan trekken!
  Wat me bevreemd is dat mensen die zo'n regime ontvluchten dit soms snel lijken te vergeten en dat zélfde regime gaan verheerlijken in het gastland.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rietepietz verwoordt het raak. Gisteren een item op TV gezien waarin de hier wonende Turken 'hun' president over de hele lijn gelijk gaven en de 'rellen' afdoen als socialistische propaganda en manipulatie. Wat me nog het meest verontrust is dat ze naar een islamitische staat willen gaan... hopen ze dan dit ook bij ons te verwezenlijken?
  Lieve Terrebel, ik hou mijn hart vast...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al die moslimlanden staan precies op ontploffen. Hoe lang duurt het nog voor we hier in christelijke landen ook zulke taferelen zullen meemaken?
  Mei '68 komt precies terug en misschien maar goed ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht