Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 01, 2013

Koninginnedag


Maandag bezochten wij het lokale tuincentrum en kochten een paar plantjes en een paar vissen voor in de tuinvijver. Gisteren was de (voorlopig) allerlaatste Koninginnedag voordat wij de komende jaren Koningsdag zullen vieren. Met een beetje geluk zaten mijn vriendin en ik op een boot vanaf waar wij onze nieuwe koning met zijn koningin konden toezwaaien tijdens de zogeheten Koningsvaart. Wij deelden de boot met ondermeer de Aardigste Amsterdammer van het Jaar en een werkloze clown. Erg gezellig!

Eerder die ochtend liepen wij langs de diverse kleedjes in het centrum van Amsterdam en verwonderden wij ons over wat mensen zoal te koop aanbieden.

Onze buit bestond uit een CD van Tom Waits, een wit pak van ontwerper Han Ubbink en een zilverkleurig gilet. Mijn zoon vermaakte zich in de Koninginnenacht en op Koninginnedag met vrienden en mijn dochters zaten op een kleedje vlakbij het Rembrandtplein en ook zij hebben zich vermaakt.

Hieronder een foto-impressie van 'onze' Koninginnedag (Voor het beste resultaat even op een foto klikken; daar wordt-ie groter van!):
In de Jordaan:
Op 't IJ:


En als cadeautje een paar foto's die mijn vriendin nam:


6 opmerkingen:

 1. Leuke foto's van een mooi verlopen evenement. Wij hielden het véél rustiger maar wonen natuurlijk ook niet in Amsterdam! Leuke foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's, maar voor ons de ver van mijn bed show...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die foto's en die laatste is zelfs mooi.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had het kunnen denken dat ook jij fan van Tom Waits bent lieve Terrebel!
  En ook hier weer de oranjegekte... Belg zijnde kan ik al die heisa rond een koningshuis niet begrijpen, maar het is jullie van harte gegund...
  Zoals je ziet ben ik er terug, moe maar voldaan van al de cultuur die ik in Engeland heb opgesnoven.
  Van nu af aan kom ik hier elke dag weer van je fijn blog genieten en ik hoop dat jij van de hele komende dag ook genieten kan!
  OT: meer haar kan er echt niet meer af, dus een ander kapsel zit er voorlopig niet in hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijke serie. De gezzelligheid en sfeer stralen ervan af. En zelfs een foto van de nieuwe koning en koningin.
  Ik hoop dat ik die 28 mei kan maken, dan komen ze even in ons dorp.
  Groet, Fokko

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja, lekker sfeertje altijd he! Dit jaar bleef ik thuis, temeer daar ik de volgende dag gewoon moest werken, en niet graag opgepakt wil worden ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht