Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 02, 2013

Waarom gedragen mensen zich buiten eigen plaats zo dom?

Vanavond gaat mijn zoon naar een gemaskerd bal en zal hij wel laat thuis komen. Maar ik maak mij geen zorgen dat hij zich te buiten zal gaan aan alcohol of andere drugs en ook aan geldverspilling zal hij niet doen. Ik vertrouw hem volkomen.

Inmiddels weet u dat mijn vriendin en ik afgelopen weekend twee jaar samen waren. Dat vierden wij door op de bank te hangen en televisie te kijken. Voor ons iets heel bijzonders want dat doen wij zelden! Vandaag was nagenoeg routine: bij de kleermaker langs om vermaakte shirts op te halen, een paar uur werken op kantoor vervolgd met een vergadering. Vanavond zou ik weggaan maar besloot thuis te blijven om nog het een en ander aan klusjes op te knappen.

Zelf hou ik ervan om dingen te ervaren die ik nog nooit eerder ervaren heb. Daarom ga ik graag naar musea, lezingen en kroegen. Het liefst in steden waar ik zelf niet woon maar ook in Amsterdam zijn er interessante plekken te vinden. Wat mij vaak verbaasd is het gedrag van (mede-) toeristen.

Zo blijft blijft het verbazingwekkend om te zien dat toeristen een tram of bus binnen willen door de uitgang en die vervolgens blokkeren door er doodleuk te blijven staan. Gek genoeg doen zij dat niet in eigen land of stad. De vraag is: zijn wij mensen buiten eigen stad of land écht dommer dan daarbinnen? Ja, meestal wel. Denk ik tenminste. En u? Deelt u die ervaring?

6 opmerkingen:

 1. "niks" is hip"! Zal vast een leuke avond worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik dénk dat het lastig is de gebruiken in een land dat je bezoekt in korte tijd dóór te hebben.
  Hier in mijn omgeving zijn, behalve de voorste deuren, alle deuren van de tram zowél uitgang als ingang!
  Wordt daar maar wijs uit als toerist !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien hebben ze in hun gehucht alleen maar de buurtbus en die heeft maar 1 deur ;-) Waar ik me weleens aan irriteer is dat toeristen vaak denken dat als ze er langer zijn dan vijf minuten, dat ze ineens denken dat het hun stad is. Sorry hoor, maar je bent te gast.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze doen dat beslist ook in eigen land hoor lieve Terrebel, dat ondervond ik meer dan één keer. Je ziet dat ook bij liften: iedereen wil er in maar laat niemand er uit...
  Heerlijke avond hadden jullie samen en nog een een dikke proficiat hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zie soms hoe overweldigd mensen zijn als ze zich in een voor hen vreemde omgeving bevinden. Met mijn werk vlakbij het station maak ik zoiets dikwijls mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woon in een dorp en ga nooit met tram of bus...dus ik zou zomaar wat fout kunnen doen in de grote stad...en ja ben ik dan DOM ???
  Denk het niet...je niet ergeren als mensen eens wat anders doen dan het hoort...is een optie toch?
  haha en je antwoord op mannen willen duidelijkheid grijnzzzz
  Het denken is in ieder geval anders...altijd oplossend :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht