Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 11, 2013

Waar gelooft u in?

Vanmorgen bij de fysiotherapeut mocht ik mijn beenspieren rond mijn nieuwe heup versterken op de Adduction:
Door mij ook wel het Famke Janssen apparaat genoemd. In haar rol van Xenia in een James Bond film vermoordde zij mannen door hen te pletten met haar dijen...

Bij een storm in Nederland onlangs werden diverse mensen geplet door bomen. Verschrikkelijk natuurlijk en het leed voor de nabestaanden is onbeschrijfelijk. Laat staan als niet enkele tientallen maar enkele miljoenen mensen slachtoffer worden van noodweer.

Ruim 4,5 miljoen mensen op de Filipijnen zijn getroffen door orkaan Hayian. Ik kan mij niet voorstellen hoe massaal de ontreddering moet zijn. Persoonlijk denk ik dat het sturen van hulpgoederen en het herstellen van de infrastructuur beter werkt dan bidden.

Heb mij als kind altijd afgevraagd: als priesters geen seks mogen hebben, hoe komen er dan nieuwe priestertjes? Welnu: het antwoord is duidelijk. Dat deden ze gewoon stiekem. Nonnen die zwanger raakten waren 'bezocht door de duivel' maar in werkelijkheid door vader pastoor of een monnik.

Als mensen troost vinden in een geloof is dat natuurlijk prima. Allemaal hebben wij een houvast nodig in het leven. Anders dolen wij maar een beetje stuurloos rond. Van partner naar partner, van fles naar fles of van shot naar shot. De ene gelooft in God (in andere talen ook wel Allah of Jaweh) en de ander gelooft dat de iPhone het beste is dat de mensheid ooit is overkomen en weer een ander gelooft heilig dat de wetenschap alles wel zal oplossen. Zelf geloof ik graag in de goedheid van de medemens.

In de loop der jaren is mij het een en ander duidelijk geworden met betrekking tot de mensheid. Zelf kent u natuurlijk voldoende voorbeelden maar ter illustratie geef ik u hierbij de link naar een filmpje dat direct twee van de grootste problemen toont die de wereld kent: http://www.liveleak.com/view?i=f9b_1380313509 (Waarschuwing: NIET geschikt voor mensen met een zwakke maag en kinderen mogen van mij alleen maar kijken onder supervisie van een verantwoordelijke volwassene). 

Natuurlijk zijn er nog veel meer problemen in de wereld maar die worden veelal veroorzaakt door de grote vier: hebzucht, egoïsme, verveling en onnadenkendheid.

Opvallend vaak zijn die gelinkt aan dé gadget van de moderne tijd: de smartphone. Het grootste deel van de zondag bracht ik door zonder het ding op zak. Per ongeluk omdat-ie thuis nog aan de oplader zat maar toch. En wat een rust geeft dat! Afijn, kijkt u maar even naar dit filmpje om te begrijpen wat ik bedoel


Het pleonasme van vandaag is: een grote reus

8 opmerkingen:

 1. Ha hoe oud was je als kind dat je je afvraagt hoe er nieuwe priestertjes gemaakt worden :)
  Lachen...zoals ik zoveel doe met wat onze kleinkinderen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bidden mag wel, als je ook maar helpt. Wat een drama daar. Ik kan me het verdriet daar niet eens voorstellen.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja heel triest de situatie daar op de Filipijnen.
  Alleen bidden zal niet genoeg zijn om de mensen daar hun leven terug te geven, daar is wel meer voor nodig.

  Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hebzucht, egoïsme, verveling en onnadenkendheid veroorzaken alle problemen in de wereld inderdaad... maar je kan er nog wel een paar andere oorzaken bij bedenken.
  Maar ondanks alles blijf ik net zoals jij in de mensheid geloven, de mensHEID hé niet het mensDOM.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Famke ja. Ik weet het nog, dat moordwapen dat ze gebruikte. Ik had er graag tussengelegen :P

  Je rss doet het voor mij nog steeds niet hoor Ter. Ja, via Feedburner, maar ik gebruik de aangeboden dienst niet. Gewoon de reader in IE, en ik hou me er gewoon bij een. Dus ik check gewoon af en toe wel of je een update hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb geen geloof, ik ben boeddhist.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik geloof bij voorkeur in mezelf, dat wil niet zeggen dat ik volmaakt ben maar ik besta in ieder geval;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pieternel10:59

  I forgot my Phone. Indrukwekkend! Waar ik gelijk aan moest denken is die reclame boodschap van Opa die dagen soms wekenlang niemand ziet. Omringd zijn door mensen, die je negeren en zich jouw vriend(in)noemen dat hakt pas het zelfbewustzijn aan stukken. Ik noem het gewoon asociaal gedrag. Ik vergeet mijn mobiel meestal met opzet en sta versteld wat er allemaal om me heen gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht