Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 19, 2013

Heeft u wel eens geweld gebruikt?

Vandaag was ik in Tilburg voor een fotoshoot.  Best ver weg voor een Amsterdammer en even had ik de neiging te controleren of mijn paspoort nog wel in mijn binnenzak zit. Maar goed, het was gezellig en ook al is Tilburg ver weg,  het ligt nog steeds in Europa... ;-) 

Het Europese Hof van justitie heeft geoordeeld dat de opslag van vingerafdrukken illegaal is.
http://webwereld.nl/beveiliging/79714-opslag-van-vingerafdrukken-is-illegaal--zegt-eu-hof#close-cookie-bar Ik ben benieuwd of de Nederlandse overheid nu nóg volhoudt dat men van iedereen in Nederland die ouder is dan 12 vingerafdrukken bewaard met als voornaamste doel het tegengaan van geweld door terrorisme.

Er zijn heel veel mensen die geloven dat het gebruik van geweld de beste manier is om een einde te maken aan geweld. Die aanname kan heel eenvoudig worden bewezen want als geweld daadwerkelijk de beste manier was om een einde te maken aan geweld dan zou er geen geweld meer zijn!

Heeft u wel eens geweld gebruikt? En was dat terecht?

8 opmerkingen:

 1. Volmondig ja...in mijn puberjaren...
  Kon helemaal niet tegen onrecht...
  Ha je was in ons mooie brabant. :)
  Gezellig hè...en nee daar heb je geen paspoort voor nodig wel een legitimatie grijnzzzz
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb mijzelf weleens verdedigd toen een jongeman mij wilde beroven. Wist hij veel dat ik actief bezig was met Judo...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Owh.. absoluut, maar ik kan er ook bij zeggen dat dat jaren geleden was en dat ik het op die manier niet meer zal doen.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jawel, wel eens geweld gebruikt. Of het terecht was, is de verkeerde vraag aan de juiste persoon of de juiste vraag aan de verkeerde persoon. Ik vond het zeer terecht maar of de ander dat ook vond, valt te betwijfelen.

  Hoewel het geweld was in reactie op geweld. En moet zeggen dat het destijds enorm goed heeft gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooit geweld gebruikt tegen een drugsverslaafde die de kleedkamer van de karateclub binnengebroken was terwijl we trainden. Hij dacht bij de buren - een nonnenklooster - binnengebroken te hebben. foutje dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, geweld kan je ook met de taal produceren en soms komt dat nog harder aan dan een pak voor je broek. Ik moet zeggen dat ik nooit fysiek geweld heb gebruikt, ik ben daar zelfs allergisch voor...
  Lieve Terrebel, ben je nu al wat beter? Ik hoop het zo voor jou, verzorg je goed hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb 16 jaar aan boksen gedaan, dus ja. IK heb wel eens geweld gebruikt.
  Ook ben ik een keer aangevallen tijdens het uitgaan jaren geleden. Ik heb me toen passend verdedigd. Een mens moet toch wat he.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou geweld is niet zo mijn ding!
  Toch kunnen er wel situaties zijn waarin je niet om geweld heen kunt!
  Ik zéker proberen mezelf te verdedigen als ik aangevallen zou worden en niét de nadere wang toekeren!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht