Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 24, 2013

Aanbieding

Ongeveer negen procent van de Nederlandse bevolking is tegen uitingen die verwijzen naar ons verleden als slavendrijvers. Bovendien richten wij monumenten op speciaal om ons te herinneren aan datzelfde verleden! Ik zie mogelijkheden...

Ik zie ook een mogelijkheid om de hoeveelheid geweldsdelicten in het uitgaansleven drastisch te verminderen. Mensen blijken niet snel geneigd om politie agenten in uniform te slaan, overhoop te steken of neer te schieten. Dat werd gisteren in Amsterdam nog bewezen toen een agent in burger werd neergestoken. Had hij een uniform aangehad dan was dat zeer waarschijnlijk niet gebeurd. De oplossing ligt natuurlijk voor de hand: geef burgers toestemming een politie uniform aan te trekken wanneer zij gaan stappen!

Dat doet mijn zoon vanavond en mag ik morgen doen met de andere vrijwilligers van http://www.scipacc.nl 

Het was vandaag weer goed toeven op kantoor. Eigenlijk jammer van het prachtige herfstweer!

Professor Denys sprak gisteren (zie: http://terrebel.blogspot.nl/2013/10/vrije-wil.html) niet alleen over Deep Brain Stimulation als methode om depressie te bestrijden maar had het nadrukkelijk ook over de vrije wil. Die heeft u natuurlijk allemaal! U beslist zelf of u al dan niet meedoet aan de een of andere actie, toch? Dus als ik u vraag een petitie te ondertekenen tegen een chemische stof die een centrale rolt speelt bij zweten, overgeven en in tumoren en u vertel dat diezelfde chemische stof een grote rol speelt in zure regen en verantwoordelijk is voor ernstige aantasting van de meest prachtige bouwwerken van moeder natuur en bovendien dodelijk is als het door mensen wordt ingeademd en in gasvorm zeer brandbaar is en verantwoordelijk is voor duizenden doden per jaar omdat het de remweg van auto's verlengd dan zet u natuurlijk onmiddellijk uw handtekening tegen het gebruik van dat gevaarlijke spul! Niet dan? En als ik u nu vertel dat die gemene chemische stof waar ik het hierboven over heb bekend staat als water, bent u dan nog steeds tegen een wereldwijd verbod op het goedje? (Ik heb deze waargebeurde casus uit Gek met Geld van Jaap van Ginniken).

U ziet het: wij zijn ontzettend makkelijk te verleiden tot het doen van iets wat wij achteraf gezien eigenlijk helemaal niet willen. Reclamemakers en politici weten dat natuurlijk al eeuwen!

Natuurlijk bent u niet te verleiden door verkooptrucs of andere vormen van hypnose. Toch? Maar vertel eens: wat doen die ontzettend leuke laarsjes in een doos onder uw bed? U draagt ze nooit omdat ze helemaal niet lekker zitten 'maar ze zijn zo schattig en bovendien waren ze in de aanbieding!'

4 opmerkingen:

  1. ik laat me niet leiden door reclame, ik koop ook alleen wat ik nodig heb en wat gemakkelijk zit, zeker schoenen die makkelijk zijn, ik laat me niet verleiden door een mooi model, een schoen moet goed zitten als je past, en zelfs hakken kunnen goed zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die laarsjes staan er tegen dat de sint komt lieve Terrebel, om er een wortel voor het paard in te steken! *wink, big smile*
    Serieus nu, inderdaad, we laten ons soms door reclamemensen verleiden om iets te doen wat we eigenlijk helemaal niet willen doen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed verhaal!
    Vaak trappen we erin ja..

    OT. Nee ik heb dat eigenlijk nooit overwogen. Die bandjes zijn gewoon echt een hobby en ik heb er te weinig tijd voor om een webshop op te zetten. :-)
    Het is puur een hobby en als vrienden of bekenden een bandje willen hebben kunnen ze die gewoon bestellen no problem, maar in webshop vorm.. Nee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha probeer me niet te laten leiden maar met kinderen en kleinkinderen soms verdomde moeilijk...
    Een voordeel ze houden van degelijk houten speelgoed...en de kleintjes...tja onder de 4 nog niet zoveel in de pap te brokkelen.
    Grtjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!