Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 12, 2013

Imiteren

Gisteren ging ik na het (vrijwilligers)werk bij mijn moeder langs om vanaf haar naar mijn oudtante te gaan waar even later ook mijn vriendin aanschoof voor een heerlijke avondmaaltijd. Daarna gingen wij naar de film. Voor mijn moeder was het haar eerste bioscoopbezoek sinds zij met een collega naar The Blue Lagoon ging. En dat was lang geleden. De film van gisteren heet 'Behind the Candalabra'; een bijzondere film over een bijzondere man: Liberace. Op de weg terug naar huis stonden wij even stil bij een fontijn:
Gisteren was het ook 11 september. In Amerika bekend als '9/11'. Op die dag in 2001 verloren ongeveer 3000 mensen het leven toen diverse gekaapte vliegtuigen zich in diverse gebouwen in Amerika boorden. Het was de eerste keer dat de Verenigde Staten werden aangevallen op eigen bodem. Ooit kocht ik in het souvenirwinkeltje van het World Trade Center een button met de tekst 'I refuse to grow up'. Dat kan ik nooit meer doen want het winkeltje bestaat niet meer. Tienduizenden mensen hoeven jarenlang geen honger te lijden voor het bedrag dat op de plek komt van het ingestortte WTC. Het gaat om enkele miljarden.

11,3 Miljard euro. Zo veel geld hebben de gezamenlijke zorgverzekeraars en -aanbieders in reserve op de bank staan. Met dat geld zou bijna twee keer het totale Nederlandse begrotingstekort kunnen worden gedicht maar de instellingen geven desgevraagd aan dat zij het geld liever achterhouden 'voor slechte tijden'. Alsof wij nu in goede tijden leven! Het kabinet claimt niets te kunnen beginnen tegen dit oppotten van de zorgpremies die u en ik steeds maar weer moeten ophoesten en waarvoor wij steeds minder zorg ontvangen. Soms begrijp ik politici niet...

De heer Maxime Verhagen was als politicus onder meer minister van Economische Zaken. In die hoedanigheid heeft hij in zijn laatste jaar als politicus geregeld dat NedCars door Mitsubishi aan VDLGroep in Eindhoven werd verkocht. Raad eens welke ex-politicus nog geen jaar later als adviseur in dienst trad bij dat bedrijf? Uiteraard is er nooit enige sprake geweest van belangensverstrengeling!

Mijn mening is vooral 'links geörienteerd'. Dat betekent dat ik vooroordelen heb over mensen en bedrijven die (veel) geld verdienen met wat zij doen. Vaak heb ik daar kritiek op en vaak is die kritiek terecht. Vind ik. Maar soms denk ik later: 'Ja maar, wacht es even! Misschien heb ik wel ongelijk! Dan ga ik verder nadenken en informatie verzamelen. Zo vond ik een artikel dat voor- én nadelen opsomt van gentechvoedsel. Afijn: leest u het het zelf maar even:
http://www.kijkmagazine.nl/artikel/gentechvoedsel/

En nee, dat had ik in eerste instantie niet van internet maar - heel ouderwets - uit een tijdschrift.

Gaat het echt zo slecht met Nederland en Amerika dat wij de genetische manipulatie van Monsanto nodig hebben om meer voedsel te produceren? Nou nee, niet echt. Ook zonder Monsanto is er sprake van een enorm overschot. Als de distributie werd geregeld op basis van wie voedsel nodig heeft in plaats van op basis van wie er nog meer geld denkt nodig te hebben dan was er wereldwijd geen tekort meer. Zo simpel is het. Het argument:  'Ja maar bedrijven als Monsanto zorgen ervoor dat wi ook in de toekomst voedsel hebben!' , slaat nergens op om verschillende redenen:

-Er is  (gelukkig) maar één bedrijf als Monsanto;
-De technieken van Monsanto zorgen voor snellere uitputting van de aarde;
-Bijen vinden de producten van Monsanto niet fijn en zonder bijen is het snel voorbij voor de planeet;
-Als overheden boeren zouden steunen in plaats van geld te geven aan het bestuur van Monsanto, zouden boeren meer kunnen produceren.

Ofwel: ik hoop van ganser harte dat mensen zelf blijven nadenken in plaats van klakkeloos de overheden en de media te imiteren!

5 opmerkingen:

 1. een ander verschijnsel heb ik opgemerkt is dat mensen hun mening aanpassen aan de stroming die actueel is. Mensen zijn nu eenmaal heel erg beïnvloedbaar ook al zijn ze van mening dat ze objectief en zelfstandig kunnen denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een beetje links is niet slecht zou ik zeggen. Dat zouden meer mensen moeten zijn.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik pik vandaag alleen het leuke uit je stukje: de bios met je moeder! Leuk! En bijzonder dat ze al zo lang niet meer was geweest. Ze zal haar ogen wel hebben uitgekeken met alle veranderingen van de afgelopen 30 jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een gezellige avond, dan is je moeder ook geen frequent bioscoop bezoeker.
  Weet nog goed waar en wat ik deed de elfde september.
  zorgverzekeraars, pensionfondsen en wie nog meer zwemmen in het geld, en maar klagen.
  Denk dat er veel mensen zijn ingedommeld of murw zijn geworden. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw eindconclusie is weer to-the-point lieve Terrebel. Het wordt vervelend hé dat ik het altijd met je eens ben? *wink, big smile*. Nu ja, we zijn nu eenmaal soulsisters en daar valt niets aan te veranderen... gelukkig maar!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht