Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, augustus 22, 2013

Televisie

Mensen vinden het verschrikkelijk om te doen wat veel anderen óók doen. Althans, dat beweren zij. Feit is dat wij allemaal - en massaal! - doen wat anderen ook doen: Wij kijken dezelfde televisie-programma's, eten hetzelfde ontbijt, drinken automaat-koffie op het werk, staan in dezelfde file, luisteren vaak dezelfde muziek, kopen massaal dezelfde boeken...maar waarom vinden wij het zo moeilijk om toe te geven dat wij niet anders zijn dan onze buren of vrienden? 'Ik ben uniek want niemand in mijn vriendenkring vindt deze muziek leuk!' Het gaat zelfs zo ver dat mensen  desnoods maar gefrituurde kakkerlakken eten omdat niemand van hun vrienden dat nog heeft gedaan!

Lady Di werd na haar dood door miljoenen mensen bejubeld en dús waren er tienduizenden die Lady Di opeens een slecht mens  vonden, om geen enkele andere reden dat dat de meesten haar aardig vonden. Mensen weigeren een serieuze oproep over de gevolgen van kanker te delen 'want dat speelt alleen maar in op sentiment en ik ben niet iemand die zich  door sentiment laat leiden!' maar tegelijkertijd delen zij massaal een foto van een schattig poesje met de begeleidende tekst 'deel deze foto als ook jij dit een schattig poesje vindt!' Hoezo is het dan opeens níet laten leiden door sentiment?

Met alle afluisterschandalen van de laatste tijd moeten wij ervoor waken ons te laten leiden door het sentiment dat alle geheime diensten altijd slechte dingen doen want dat zij ook goede dingen doen is een gegeven.

David Miranda zal daar anders over denken. Zonder enige vorm van proces en zonder dat hij ook maar ergens van werd beschuldigd werd hij aangehouden toen hij zijn vriend, de journalist Glenn Greenwald wilde opzoeken. Scotland Yard zegt dat Miranda 'volgens de gebruikelijke juridische protocollen' is aangehouden en negen uren lang (het absolute maximum om iemand zonder verdenking te mogen vasthouden) is ondervraagd. Maar waaróm de partner van Glenn Greenwald is aangehouden wil men niet bekendmaken. Dat biedt voer aan speculaties over de reden.

Zou het kunnen dat de Engelse overheid wil voorkomen dat Glenn Greenwald van The Guardian bekendmaakt wat Engeland zelf namens - of in opdracht van - de NSA heeft uitgespookt? Natuurlijk niet! Iedereen weet toch dat geheime diensten nooit mensen intimideren en zo? En wie vertrouwt geheime diensten nou eigenlijk niet? Goed, die blunder waaruit bleekt dat diverse geheime diensten al jaren diverse wetten overtreden en ons horen te beschermen maar hun eigen gegevens niet eens kunnen beschermen, laat staan die van ons...dat was natuurlijk maar een eenmalige blunder. Toch?

Tenzij het (en hier komt mijn zelfbedachte complottheorie) een briljante zet is van de Amerikaanse inlichtingendienst om mensen (en dus ook vijanden) te laten denken dat de afluisterdienst vooral bestaat uit duizenden incompetente idioten die het werk alleen maar doen om hun buren te kunnen afluisteren en mensen te kunnen afpersen en intimideren terwijl zij er zelf veel geld aan verdienen. Dat zou dan de aandacht afleiden van wat de NSA écht doet. Namelijk...

Vaste lezers weten het: ik geloof niet in complottheorieën maar wél in complotten. Toch blijf ik nadenken en geloof ik niet dat de overheid ons wil beïnvloeden door het verspreiden van chemicaliën, bijvoorbeeld via de mysterieuze 'chemtrails': condenssporen van vliegtuigen op grote hoogte. Als het inderdaad gebeurd is het zeer inefficiënt want van die hoogte worden chemicaliën dusdanig verspreid dat de hoeveelheid die uiteindelijk de grond raakt verwaarloosbaar is. Bovendien is het vele malen makkelijker en goedkoper om een stofje te verspreiden via de waterleiding. Om soortgelijke redenen is ook het HAARP-project geen methode om de gedachten van onschuldige burgers als u en ik een bepaalde richting op te sturen.  H.A.A.R.P.  is een installatie die tot doel heeft metingen te verrichten in de ionisfeer en wordt regelmatig in verband gebracht met tornado's en aardbevingen. En natuurlijk met 'mind control'.

Maar 'de geheime wereldregering' heeft al lang geleden een zeer effectieve en relatief goedkope (de burger betaalt er zélf voor!) methode uitgevonden om mensen in een bepaalde richting te laten denken!

Die methode heet televisie.

6 opmerkingen:

 1. Oei , heet dat geen komkommertijd ? De zomerkranten staan er vol van. En de uitlaatgassen van de vliegtuigen ! Als je op 10 km zou uitademen zou je adem ook te zien zijn ! Barkoud daar !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We krijgen tegenwoordig zóveel informatie over ons heen dat ik álles met een flinke korrel zout neem. Natuurlijk krijgen we altijd te zien wat men ons "wil laten zien" en kan de "andere kant"ons precies het tegenovergestelde laten zien. Als er geen "wederhoor" mogelijk is ben ik altijd bereid te geloven dat ik te weinig weet om een oordeel te vormen.
  En eh..... ik heb nog nóóit automatenkoffie gedronken op het werk , ik weet niet eens hoe het apparaat werkt.... !(daar kun je dan uit afleiden dat ik óók nooit een kop koffie voor een collega haal, best aso eigenlijk;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oke, ik moet toegeven, ik kijk nu ook tv. En met mij vele op dit moment, want ik ben voetbal aan het kijken. Maar verder valt het wel mee met kijken. Naast de tv heeft de media in zijn algemeen natuurlijk zijn invloed die niet te onderschatten is.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haarp is al langer bekend. Waarom denk je dat we steeds weer bitterballen eten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is juist zo dat mensen elkaar na doen, van elkaar leren en ervaringen delen en graag zoveel mogelijk hetzelfde willen zijn.
  Kinderen zijn de copie van hun ouders. En dan een tikje beter altijd natuurlijk he.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jouw eindconclusie is TOP lieve Terrebel! Kijk maar eens in landen waar het armoe troef is, daar is televisie kijken precies wél goedkoop en is er zo'n ding in bijna elk huisgezin te vinden, ook al woont men er in krotten...
  Bedankt voor je knuffel jongen, je mag dat wel elke dag doen hoor! Hihi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht