Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 24, 2013

Leren (Een #Bloginterview door @MarySjabbens)

#Bloginterview door @marysjabbens

Wil jij je even voorstellen?
Terrence Weijnschenk, geboren in Amsterdam (en daar nog steeds woonachtig na korte uitstapjes naar Zaandam en Oss) in 1967 uit een Indische moeder en een Zweedse vader. Momenteel vooral werkzaam als entertainer en acteur (zie: http://www.terrebel.nl) en als vrijwilliger op kantoor bij een bewonersplatform en een goede doelen stichting. Alleenstaand vader van een zoon van 17 en deeltijdvader van twee meiden van respectievelijk 11 en 12. De moeders waren diverse buurvrouwen. In het verleden was ik ondermeer crediteuren-administrateur, groepsleider kinderopvang en politicus.

Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?
Op advies van een psychotherapeut die zei dat het handig kon zijn om een dagboek bij te houden.

Hoe lang blog jij al?
Sinds 26 december 2002. Ruim tien jaar dus inmiddels.

Hoe vaak blog jij?
Ik publiceer ongeveer 5 stukjes per week, sommige jaren meer, andere jaren iets minder. Elke vrijdag valt er een 'verhaaltje op vrijdag' te lezen. Die verhaaltjes worden gebundeld en zijn dan zelfs (met niet eerder gepubliceerd werk) te koop via Amazon. Maar ook gewoon bij mij persoonlijk te bestellen, natuurlijk.

Heb jij vaste tijden waarop jij je blogs schrijft?
Die had ik wel maar daar ben ik vanaf gestapt toen er weer een mooie vrouw in mijn leven kwam om voor afleiding te zorgen...

Heb jij altijd een thema of idee waarover je wilt bloggen of komt dat pas als je er voor gaat zitten?
De hele dag door, elke dag, vallen mij onderwerpen in: als ik lees, als ik schrijf (Ben bezig met een roman, een nieuwe verhalenbundel, een kinderboek, een jeugdboek, een thriller en een Science Fiction roman naast het schrijven van columns voor http://www.amsterdamcentraal.nl en een lokale bewonerskrant (http://www.sbow.nl), als ik wandel, als ik eet en – volgens mijn aanstaande echtgenote – zelfs als ik slaap.

Blog jij over alles?
Zeker niet want ik schrijf niet graag negatieve dingen over mensen die ik persoonlijk ken. Dat zou ik zelf ook niet leuk vinden.

Hoe zou jij jouw blogs omschrijven?
Het beschrijven van een (al dan niet actueel) maatschappelijk onderwerp vanuit een persoonlijk perspectief.

In hoeverre en waarom houd jij rekening met jouw lezers, of doe je dat helemaal niet?
Sommige onderwerpen bespreek ik niet in mijn stukjes omdat ze ook worden gelezen door minderjarigen. En door mijn moeder.

Zijn er onderwerpen waarover je wilt schrijven maar het nog niet durft/wil/kan?
Nou en of! Zie mijn antwoord op de vorige vraag.

Hoe belangrijk zijn de statistieken voor jou?
Zij dienen soms als voer voor een vers stukje. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat ongeveer 30 procent van mijn lezers de stukjes op het werk leest (Wat verklaart dat in vakanties mijn stukjes dagelijks door ongeveer 20 mensen worden gelezen en op werkdagen (normaliter) door ruim 30). Maar natuurlijk alleen in de lunchpauze. Die opvallend veel lezers rond kwart over tien 's ochtends blijken te hebben volgens de statistieken.

Op wat voor manier en waar, maak je kenbaar dat je een nieuw blog hebt geschreven?
Via Twitter, Facebook en soms via LinkedIn en een enkele keer zelfs via Google +! Maar niet meer via Orkut. O ja, en in het reactiepaneel bij collega-bloggers natuurlijk.

Ben je tevreden over jouw site?
Ik ben gelukkig snel tevreden en verander niet zo heel snel. Niet in huis en niet op mijn blog.

Wat vind je van de reacties van lezers op jouw blog?
Het liefst heb ik dat reacties mij op andere gedachten brengen. Soms is het zelfs fijn om ongelijk te hebben want dan leer ik weer en ik hou ervan om te leren!

5 opmerkingen:

 1. Bedankt lieve Terrebel én Marry natuurlijk voor dit interview, zo konden we wat beter leren kennen. En het is fijn iets meer over een, zij het virtuele, vriend iets meer te weten want het zet jouw blog in een juister perspectief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het meeste wist ik al over je wat je hier schreef. Maar het blijft leuk om te lezen. Hoewel je logs duidelijk laten zien waar je voor staat.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij wordt het loggen soms wat onderschat , je elkaar bést we aardig leren kennen door de logjes én de reacties. De meeste antwoorden zijn niet helemaal verrassend ;-) maar toch leuk zo'n interview !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk interview Ter!
  En dat (wat je vertelde over de stats) verklaart meteen de stiltes in de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms uit herkenning soms met instemming lees en reageer ik op jouw blog.
  Vreemd genoeg altijd buiten werktijd.
  Dat blijf ik doen, maar ik zal proberen een kritischere toon aan te nemen.
  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht