Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 11, 2013

Regeringsplannen

Gisteren deden wij rustig aan na een fijn maar druk weekend


om de dag te eindigen met bioscoopbezoek. Mijn vriendin, mijn zoon en een vriend kwamen in de bioscoop nog een paar vrienden van ons tegen en genoten van 'Star Trek: Into Darkness': actie, romantiek, spanning, een verhaal en een moraal; een goede film dus.

Ja mensen, ik ga trouwen met een vrouw die zich vrijwillig tussen de 'Trekkies' begeeft! En zelfs op de hoogte is van details over het ruimteleven in zowel Star Trek alsook in Star Wars! Ik ben toch maar een gelukkig mens...zo mag ik bijvoorbeeld (goeddeels dan toch) in mijn eigen onderhoud voorzien.

Donderdag presenteer ik een thema-avond in Amsterdam over ervaringsdeskundigheid in de psychiatrie en vrijdag sta ik op een besloten Burlesque feest in Rotterdam. Wellicht mag ik eerdaags weer een weekend naar België voor werk en nu al komen opdrachten binnen voor volgend jaar! Tussendoor wil ik natuurlijk ook vrienden en familie blijven zien maar dat is niet altijd makkelijk met ook nog (betaald en onbetaald) vrijwilligerswerk en natuurlijk mijn vriendin en de kinderen. Hoewel ik deels mijn eigen tijd kan indelen zijn er tóch dingen die gedaan moeten worden. Het komt dus voor dat ik één uur 's nachts mijn kasboek zit bij te werken. Niet handig natuurlijk dus misschien moet ik maar wat strenger zijn tegenover mijn omgeving.

Natuurlijk kan ik thuis blijven zitten niets doen en dan ongeveer hetzelfde maandinkomen incasseren dat ik nu heb maar dan zonder al die formulieren die ik elke maand hoef in te vullen of te moeten uitzoeken hoe ik met de bus naar een dorpje in Friesland moet komen. Maar ik werk liever voor mijn geld. In wezen dus gewoon met behoud van uitkering.

Het klinkt zo mooi, niet, 'werken met behoud van uitkering"? Maar waar het op neer komt is dat mensen massaal ontslagen worden uit een baan die hen 1700 euro per maand netto opleverde en worden vervangen door 'uitkeringstrekkers' die voortaan exact hetzelfde werk mogen doen voor 780 euro netto per maand. Werkgevers in den lande zijn uiteraard extatisch want als er íets zorgt voor een goedkopere produktie dan is dat wel slavernij. Zo heet dat namelijk wanneer iemand gedwongen wordt om voor een bedrag van onder het bestaansminimum te werken. Het gaat vooral om baantjes 'waarvoor weinig intellectuele capaciteit nodig is'. Dan heb ik een geniabel idee: laten wij alle ministers en staatssecretarissen ontslaan en vervangen door langdurig werklozen! Niet alleen qua salaris maar ook op het gebied van vervoer zal dat een enorme kostenbesparing opleveren! Geen dienstauto's meer maar fietsen. Geen snoepreisjes meer maar weekendjes Texel!

Als wij die lijn een paar jaar lang doortrekken zal op gegeven moment niemand meer in Nederland meer ontvangen dan circa 800 euro per maand. Allemaal even arm, dus. Maar dat is blijkbaar wat het kabinet Rutte/Samsom wil.

Vooral het 'christelijke' CDA verzet zich fel tegen een eerlijker verdeling van inkomens. Volgens hen is dat namelijk slecht voor de economie. Maar de feiten liegen er niet om: in landen waar er minder verschillen zijn tussen de inkomens zijn de mensen gelukkiger en is er een hogere welvaart. Zie bijvoorbeeld Noorwegen. Maar ja, als echte hypocriete (nep-)christenen vindt ook de top van het Christen Democratisch (Ha!) Appèl dat mensen die de Bijbel hoger inschatten dan de Grondwet en Mensenrechten zich niet hoeven bezig te houden met kleinigheidjes als waarheid en feiten. Hoe komt het eigenlijk dat in onze moderne tijd godsdienstwaanzin nog bestaat?

Maar waar ik eigenlijk écht nieuwsgierig naar ben is de waarheid achter deze volstrekt bezopen regeringsplannen.

3 opmerkingen:

 1. En wat ze ook doen, van die topinkomens blijven ze toch af. Daar geldt geen Balk Ellende norm voor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee om al die 'beleidsmakers' door langdurige werklozen te vervangen mét minimuminkomen. De wetten die ze nemen zouden er voortaan heel wat aantrekkelijker uitzien voor Jan en Mie Modaal!
  En ik begrijp het 'christelijke' van jullie CDA en onze CD&V ook niet, net als jij lieve Terrebel. Moest er inderdaad een god bestaan, hij zou zich omdraaien in zijn graf, of in zijn hemel als je dat liever hebt *wink, big smile*.
  Succes morgen en vrijdag hé! Heerlijk voor je dat de opdrachten binnen blijven lopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt alsof de P v.d.A z'n plannen van enkele decennia geleden alsnog uitgevoerd worden.
  Men vond het destijds een goed plan iedere Nederlander een uitkering te geven en dan moest iedereen maar zien of hij/zij die uitkering wilde aanvullen door te gaan werken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit stukje