Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 19, 2013

Economie

De machinist die de enkele maanden terug de bij Wetteren ontspoorde trein bestuurde reed veel te hard. Dat staat vast. Ook staat vast dat de omgevallen wagons 'chemische stoffen' bevatten. Dat is natuurlijk niet raar want echt élke stof (behalve misschieen lesstof en leerstof) is chemisch van samenstelling.

Onze regering is helaas samengesteld uit mensen die veelal wat buiten de samenleving staan. Neem nu de minister die er prat op ging dat hij 'maar 300 euro per maand aan lunchkosten' declarereert. Let wel: hij vindt het vanzelfsprekend om nooit voor zijn eigen lunch te betalen...

Blijkbaar vindt hij het bedrag van de voor hem gratis lunch een schijntje vergeleken bij de bedragen die zijn vakgenoten uit het door de burgers bijeengebrachte belastinggeld opsouperen want anders zou hij niet zo staan hebben glunderen toen hij het zei.

Hoe dat met u zit weet ik niet maar voor 300 euro per maand lunchen? Dat is het totale bedrag per maand wat mijn zoon en ik te besteden hebben aan boodschappen, hobby's, kleding, verzorging en reiskosten.

Zelf ben ik benieuwd wat de G8-top aan reiskosten heeft uitgegeven. De deelnemers (Ministers, presidenten en nog wat aanhang) ongetwijfeld nog geen cent. Neen, de reiskosten zijn bijeengebracht door u en ik; belastingbetalers. Op de G8-agenda staan ondermeer Antibiotica, Spionage en Syrië. Prima onderwerpen natuurlijk maar er is een probleempje dat dagelijks het leven kost aan zo'n 35.000 mensen. Is dat 'terrorisme' of 'de Islam'? Neen. Dat 'probleempje' heet 'armoede'.

Natuurlijk: mensen eten geven of hen de mogelijkheid geven zelf voedsel te verbouwen levert op korte termijn geen geld op en geld is het allerbelangrijkste in de wereld. Toch?

Dan heb ik een idee: wie het lukt om die 35.000 mensen die dagelijks sterven van de honger in leven te houden heeft binnen afzienbare tijd een gigantische potentiële afzetmarkt voor iPhones, verzekeringen, kabelkastjes en cola!

Nou, als dát niet goed is voor de economie!

3 opmerkingen:

 1. Het is sowieso krankzinnig wat er tegenwoordig áángeboden wordt voor lunch, het één nog luxer en duurder dan het ander. Als we al buiten de deur lunchen zoek ik me een rotje naar een restaurant waar ik een"normaal" broodje kan bestellen ,steeds meer zaken hebben uitsluitend allerlei luxe broodjes "met versierselen" op de kaart voor een prijs waar ik de avondmaaltijd voor kan bereiden.
  Natuurlijk krankzinnig datje geen boterham mee zou kunnen nemen naar je werk ook al ben je minister.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog even en we hebben hier in Nederland ook armoede onder de werkers. De rest zorgt wel dat ze wat extra erbij krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb ik nu iets speciaals op mijn blog voor jou gezet, en kwam je niet eens kijken, foei Terrebel! *wink, big smile*
  En voor de rest... je hebt weer maar eens gelijk op je blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht