Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 22, 2013

Eigen Werk

Vandaag belde iemand van de woningbouw om met mij af te spreken over de brief te praten die ik hen stuurde. In het kader daarvan sprak ik vandaag de voorzitter van de Vereniging van Eigenaren opdat wij als huurders en kopers één lijn kunnen trekken.

Toen wij vanmorgen mijn moeder naar het ziekenhuis reden voor een relatief kleine maar pijnlijke ingreep (reparatie van scheurtje in ruggenwervel) regende het niet. Wel was het pas zeven uur des morgens...Urenlang zat ik mij daarna zorgen te maken en te wachten op een verlossend telefoontje van danwel m'n moeder, danwel de behandeld arts of de zaalzuster, danwel van mijn schoonzuster die mijn moeder zou ophalen. Het einde van de middag bleek zij gewoon gezond en wel thuis te zitten en iedereen was 'vergeten' mij in te lichten. Logisch ook, want een volwassen man heeft natuurlijk geen gevoelens.

O ja: als ooit iemand weer zegt 'Ga je weer lekker centjes verdienen op een feestje?', wetende dat het vak van entertainer een serieus vak is, dan ga ik slaan. En hard ook. Zouden die mensen ooit tegen mijn broer durven zeggen: 'O, ga je weer lekker centjes verdienen op het kantoortje?'? Ik denk van niet...

Ondanks dat het bijna een volle dag nonstop regende mocht mijn zoon gisteren opdraven op de jaarlijkse sportdag van zijn school. Ik vroeg nog of de leerlingen deden aan waterkogel slingeren of hink-stap-in-de-plas springen maar het bleef vooral bij volleyballen en voetballen. En wij houden hoop op een mooie zomer!

Eventjes had ik nog hoop dat ik een groepje 'mensen met een psychisch ongelukje' mocht leren omgaan met sociale media maar helaas bleken er te weinig aanmeldingen en om nu een totaal van 18 uren voor een klas met drie mensen te gaan staan leek mij niet echt heel erg nuttig. In oktober doen wij een nieuwe poging!

Intussen zijn mijn vriendin en ik beide lekker voor onszelf bezig dankzij het gemeentelijke Project Eigen Werk.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Trevor Bolder


5 opmerkingen:

 1. Veel werk wordt niet als werk gezien. Zo niet met jou werk, maar ook vrijwilligerswerk niet. Terwijl je daar toch net zo je best moet doen als bij elke andere baan.
  Jammer dat ze je niet belden. Zo had je onnodig last van spanning..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor sommige mensen tellen gevoelens niet... jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach er zijn ook nog steeds mensen die denken dat ik een hele makkelijke baan heb zo in de dierenwinkel. Een beetje de hele dag konijntjes aaien. Af en toe afrekenen en verder toch niets. Die winkel komt vanzelf wel weer vol.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer van de gemiste kans. Maar hé lieve Terrebel, jij hebt zo veel mooi werk in petto, en daar bedoel ik dan ook wérk mee, en geen spielerei. Entertainen is een serieuze, én zware bezigheid die eigenlijk veel te weinig wordt betaald...
  Wat erg dat ze je niet even belden want een kind blijft een kind, ook al is het ondertussen een volwassen man geworden, de gevoelens blijven gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel groot probleem in de zorg is dat er niet "gelezen wordt"er worden úren gebruikt om van alles op te schrijven, o.a. wie er gebeld moet worden na een operatie, maar lézen doet niemand!
  Tevens de grootste drogreden om een EPD heilig te verklaren want ook dáárin wordt natuurlijk nauwelijks gelezen en zo zal ook dát geen fouten uitroeien!
  Ik hoop wél dat je in ieder geval plezier in je entertainwerk hebt want bijna niets maakt gelukkiger dan plezier in je werk hebben werken.Dat je daar voor betaald moet worden is natuurlijk logisch!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht