Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 03, 2012

Begrip


Onlangs las ik op het wereldwijde web 'alle linkse mensen zijn ontzettend saai'. Welnu, die bewering is natuurlijk absoluut waar! Hoe saai is het wel niet om als man alleen een tienerzoon op te voeden en af en toe zijn twee halfzusjes te logeren hebben? Hoe saai is het wel niet om de ene dag barkeeper te zijn op een feestboot voor een stel dat met opzet niet is getrouwd om de dag erna op een filmset te staan om dwerg te spelen in een produktie van Sneeuwwitje?

Nee, dan lekker rechts stemmen, goed verdienen met je negen tot vijf baantje en elke vrijdagavond wat gaan drinken met je collega's...dàt is pas enerverend!

Toen Amerikanen in de jaren '20 van de vorige eeuw werd verboden om alcohol te drinken, wat deden zij toen massaal? Juist, meer alcohol drinken!

Hoe zou dat zijn met pedofielen die het wordt verboden om in groepsverband over hun gevoelens te praten? Wat het verbieden van 'pedovereniging' Martijn voor gevolgen zal hebben mag u zelf bedenken...

De Christen Unie roept dat er een mooie overwinning is behaald maar is dat wel zo? Is het echt goed dat in onze 'vrije rechtsstaat' mensen wordt verboden over bepaalde gevoelens te praten? Zelfs als die gevoelens niet worden gedeeld met het overgrote deel van de bevolking?

Er is een reden waarom in Amerika de meeste tienerzwangerschappen ter wereld voorkomen: een absoluut gebrek aan seksuele voorlichting op scholen. Op veel 'christelijke' scholen mag niet over seks worden gesproken 'want erover spreken leidt tot het doen.'

Onzin, natuurlijk. Over iets praten zorgt juist voor meer begrip.

8 opmerkingen:

 1. Ik ben gewoon mezelf. En dat kan saai zijn voor anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben links , ik blijf links , zal altijd links blijven ! Rechts stemmen is voor mij onnatuurlijk !
  Maar dan ben ik verheugd een hele saaie Ollie te zijn ! Rood is mijn kleur forever !!!

  Blij op dezelfde golflengte te zijn mijn kleine grooooooooooooooooote vriend , maar daar twijfelde ik geen seconde over !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben links , ik blijf links , zal altijd links blijven ! Rechts stemmen is voor mij onnatuurlijk !
  Maar dan ben ik verheugd een hele saaie Ollie te zijn ! Rood is mijn kleur forever !!!

  Blij op dezelfde golflengte te zijn mijn kleine grooooooooooooooooote vriend , maar daar twijfelde ik geen seconde over !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Saai. Ach als men denkt dat rechts niet saai is moeten ze een keer gaan opschrijven welke dingen ze elke dag doen, jaar in jaar uit. Ik denk dat ze scrhikken van het rijtje. Sommige dingen horen gewoon bij het leven. En het feit dat ik niet met een rechtse auto elke zondag naar de meubelboulevard rijd wil niet zeggen dat ik saai ben.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, wat maakt het uit wat ze denken van ons saaie linkse lui! Zolang we zelf weten dat t anders is! We joeven ons toch zeker daarover niet te verantwoorden?
  En ja praten helpt! Maar sex contact stimuleren met kinderen? Nee, het blijft en te grote ongelijkwaardige relatie tussen kind en oudere... En gebleken schadelijk voor kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben extreem saai :P
  En dat zal ik wel blijven ook. Liever extreem saai dan neo-dom.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier nog een saaie muts.....en ja, praten zorgt voor begrip en voor verdieping.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. alles wat in het openbaar verboden wordt gaat vroeg of laat ondergronds.
  En dan kan er van alles gebeuren.
  Trouwens hoe gaat dit verder ? Ook maar de boeken van Gerard Reve en Louis Paul Boon verbieden vanwege hun inhoud ?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht