Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 27, 2012

Model


Alexander Pechtold van D66 vroeg aan Geert Wilders van de PVV wat diens 'partij' zoals bereikt had. Het enige antwoord dat meneer Wilders te binnen wilde schieten was: 'Het aantal asielzoekers is gedaald.' Tsja. Op zich is dat een gegeven. Maar is dat een verdienste van de PVV? Nou nee. Je kunt met hetzelfde gemak beweren dat de prijs van spruitjes is gestegen en daarbij aangeven dat die prijs steeg nadat PVV gedoogpartner werd van het nu demissionair kabinet.

Dat de prijs van spruitjes is gestegen kun je de PVV net zo moeilijk aanrekenen als het aantal gedaalde asielzoekers. Maar ja, probeer dat maar'ns de aanhang wijs te maken.

Terwijl u dat probeert zal ik u proberen wijs te maken dat ik weerom een paar heerlijke dagen achter de rug heb. Zo mocht ik gisteren werken op een Burlesque-feest in Utrecht,

was ik vandaag met m'n vriendin naar het strand en gingen wij daarna met mijn zoon naar de bioscoop voor de vertoning van de film Men in Black 3. Bijzonder vermakelijk. En sommige dingen zijn helemaal niet grappig. In de traditie van gewaardeerd collega blogger Heer Ollie kwam ik met deze:

Een veerbootkapitein het heen en weer toewensen is niet grappig.
Net zo min als een sleepboot die't niet meer trekt.

Mensen vinden 'de crisis' ook niet vermakelijk. Maar waarom geeft men dan met gemak 20 euro aan iemand die in ruil daarvoor enkele wenkbrauwhaartjes verwijdert? Of betaalt men 3 hele euro's voor een grappig bedoelde toiletzittingdekselsticker?

En vertelt u eens eerlijk: de laatste keer dat u een nieuwe televisie kocht, was dat omdat de oude kapot was of gewoon omdat u uw oog had laten vallen op een leuk nieuw model?

6 opmerkingen:

 1. Wil je nou je rug alle eer geven dat je een paar leuke dagen achter de rug hebt. Dat zou wel heel makkelijk zijn. Want misschien had je ze in het vooruitzicht al leuk kunnen vinden ;-)

  Trouwens over die tv gesproken. Eentje nieuw gekocht omdat hij stuk was en eentje gekregen (zo'n oud model met zo'n toeter) omdat die nog oudere stuk was.

  Love AS Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De rijken kunnen zich dat allemaal veroorloven.
  Dat er stickers voor drie euro te koop zijn wil nog niet zeggen dat arme mensen ze ook kopen.

  En er komen minder asielzoekers door het strengere beleid, of zou de wereld veiliger geworden zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elektrische apparaten worden hier vrijwel áltijd pas vervangen wanneer het apparaat niet meer werkt en niet te repareren is .
  Alleen met auto's doen we dat vaak anders omdat een oudere auto vaak veel geld kost .Maar een auto met niet teveel km op de teller is dan weer wél gewild om in te ruilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. na 20 jaar heeft ons tv toestel het enkele weken geleden begeven.
  Dus zo modebewust zijn we zeker en vast niet !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze niet grappige zinnen , neemt Ollie ten volle aan.
  Tv 's wat of hoe interesseert mij niet ! Als hij maar speelt ! De mijne is de goedkoopste van al ... Geen show eraan !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eerlijk gezegd kochten we een nieuwe TV omdat de oude kapot was gegaan, maar dat is nu al ettelijke jaren geleden en het ding werkt nog altijd, dus aan een nieuwe wordt niet gedacht, ook niet als zo'n flatscreen heel mooi oogt hihi.
  Blij dat je zo'n fijn weekend had Terrebel, zo eentje met een gouden randje...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht