Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, mei 20, 2012

1987


Vandaag was ik met m'n vriendin en m'n zoon op bezoek bij diens natuurlijke moeder en daarna bekeken wij de voorstelling Corteo van het Cirque du Soleil. De complimenten zijn niet alleen voor de artiesten maar zeker ook voor degeen die het lichtplan opstelde en bijvoorbeeld ook voor de riggers. Gisteren waren wij even bij vrienden langs voor een broodje en een kopje koffie.

Vrijdag niet zonder moeite m'n vertaalde verhalenbundel te koop gezet. Later lekker gegeten bij m'n moeder (en ook m'n zoon weer'ns gezien) en daarna naar een klassiek concert in een kerk. Er werden werken van Wagenaar, Bosmans en Fauré ten gehore gebracht en de solist op cello kon heel mooi buigen.

Jammer dat er zo nodig moet worden geknot op kunst en cultuur. Niet zozeer omdat duizenden werkloos op straat komen te staan maar vooral vanwege de levensvreugde die muziek en andere kunstvormen leveren. Hoeveel levensvreugd haalt men eigenlijk uit de HRA?

Inperken van de Hypotheek-aftrek zou duizenden banen kosten. Afschaffen van crimineel gedrag zou nog veel méér banen kosten. Moeten wij dus maar crimineel gedrag stimuleren voor de werkgelegenheid van politie-agenten, verzekeraars, artsen en glaszetters?

Overigens: ook kunst levert banen op. En zo kan ik nog wel even verder gaan. De vraag is: moet iets worden gestimuleerd omdat werkgelegenheid zaligmakend is?

Aan de andere kant worden zaken afgeschaft 'omdat ze geld kosten'. Kindercursussen bij het buurthuis worden geschrapt 'omdat schaakles geven aan kinderen meer kost dan oplevert.'

Ik vraag de verantwoordelijke beleidsmakers (ministers, ambtenaren, wethouders): 'Hoeveel geld kost u de maatschappij jaarlijks en hoeveel heeft u in geld totnogtoe opgebracht?'

Werken (hoewel ik het liever noem: doen wat ik leuk vind en daar geld voor krijgen) levert mij een inkomen op en een bezoekje aan de kapper een nieuw kapsel. Normaliter laat ik mij knippen bij het lokale 'mannetje op het plein' maar ditmaal ging ik (gisteren) naar de Kappersakademie. Jongelui leren er het vak en voor een redelijk bedrag word je er keurig geknipt. Ik was er ooit een keer eerder geweest. In het geboortejaar van de docente: in 1987.


6 opmerkingen:

Di Mario zei

Waarom sommige dingen afgeschaft worden is soms heel simpel. Zij die het niet willen zijn niet geïntresseerd em doe amdere kunnen het zelf wel betalen.

Love As Always
Di Mario

Ollie zei

Een "Geknipt" blogje ;-)

suske zei

veel levensvreugde zullen we niet meer mogen verwachten als het zo verder gaat met die besparingen.

rietepietz zei

Misschien dan maar de woekerprijzen voor kaartjes op het internet aanpakken ,vaak worden kaartjes voor 2 á 3 x de werkelijke waarde aan de man gebracht , en ze vliégen nog weg ook !
We moeten meestal keuzes maken in wat we wél en niet kunnen betalen ,het is slechts een enkleing die zich álles kan veroorloven .

Renesmurf zei

Als een land meer uitgeeft dan er binnenkomt wordt er bezuinigd.
liever op alles evenveel, maar zo slim zijn ze nog niet in Den Haag.

gerdaYD zei

... en ik kom weer op die Tobintaks... want met de opbrengst daarvan zouden kunt, cultuur en wetenschap in onze maatschappij kunnen floreren!
Zo te zien had jij een leuk, boordevol weekend hé, blij voor je!