Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, februari 02, 2012

Zoon

Onlangs las ik zo'n rechts populistisch blaadje - 'Elsevier', geloof ik. In een artikel ging het over 'de anti-kapitalistische SP'. Dat impliceert dat er ook een kapitalistische SP moet bestaan. Dat zou een reden kunnen zijn voor VVD'ers om voortaan verstandig te stemmen...;-)

Volgens sommigen kunnen voorstanders van de Socialistische Partij geen kapitalistische trekjes hebben. Onzin natuurlijk. Om maar een voorbeeld te noemen: als er een nieuwe cd uitkomt van m'n favoriete band dan koop ik die voordat ik'm beluisterd heb.

Anderzijds staat VVD voor Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Dat zou inhouden dat het een partij voor het volk is, vrijheid voorstaat van elke wereldburger, zelfs als die geen gebruik maakt van hypotheek-rente aftrek en bovendien wil dat het volk via een democratisch systeem meebeslist over belangrijke zaken. Alle drie zaken die niet waar zijn.

De beweging die zich afscheidde van de VVD noemde zich Partij voor de Vrijheid. Ook raar: het is namelijk geen partij en vrijheid geldt alleen voor leden. En dat zijn er maar twee: Geert Wilders en de Stichting Vrienden van de PVV, waar voornoemd heerschap de voorzitter (en enig lid!) van is.

Toch beweren diverse mensen - met name de aanhangers van de VVD en de PVV - dat alle SP'ers socialisten zijn 'want dat zit in de naam'.

Onlangs vroeg ik iemand op Twitter waarom hij Moslims haat. Hij antwoordde dat ik dus wel een Moslim moest zijn omdat ik aangaf pro Islam te zijn. Een prachtige drogreden! Zou iemand die zegt: 'Ik ben anti fiets.' dan automatisch een auto zijn? Of iemand die zegt van klassieke muziek te houden vanzelf een hekel te hebben aan hardrock? Als u zegt: 'Ik hou van m'n dochter.' houdt u dan niet van uw zoon?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Wisława Szymborska

9 opmerkingen:

 1. Oeps, dan ben ik zeker ook pro alla mensen, en dat klopt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar als je anti anti-fietsen bent, dan wil het toch niet zeggen dat je pro-fietsen bent. Er zit toch ook nog een heel groot gebied tussen. Lekker zwart wit anders.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, ik word wel eens communist genoemd omdat ik al jaren SP lid ben.
  Dat slaat natuurlijk ook als een tang op geert wilders

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, dat is een diepe.... als ik zeg dat ik hou van mijn zoon, wil dat nog niet zeggen dat ik niet hou van mijn dochter inderdaad. Zoiets als: houden van zoet, zuur en soms zelfs van bitter.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het radicaal rechtse komt sterker en sterker op in Vlaanderen ! Toch hou ik mijn uiterst linkse ideeën hoog op mijn Vaandel ! Prettig weekend mijn kleine GROOOOOOOTE vriend !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja helaas , DE ideale partij gaat er nooit komen ,het blijft mensenwerk en iedere partij maakt z'n eigen fouten al heb je het natuurlijk iets makkelijker als je niet hoeft "te regeren =samenwerken"!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weet je Terrebel, en als je zoiets dan eens probeert uit te leggen aan zo iemand, snapt ie de woorden niet en noemt ie je uit een soort verdediging arrogant; je zult je wel beter voelen dan mij..
  Tja. Sommige dingen zijn echt hopeloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben een beetje misantroop (zou je niet zeggen hé lieve Terrebel hihi) dus in principe hou ik niet van mensen, de mens als soort bedoel ik, individuen mogen er bij mij altijd in, als ik maar van ze hou.... En als ze zo'n fijne complimentjes zoals jij maken natuurlijk! *wink, big smile*

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem22:01

  Je zou er MOE van worden,
  van dit soort drogredenen:)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht