Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 16, 2012

Huiswerk


Vorige week zondag genoten m'n vriendin en ik van een warme, zonnige middag op het strand terwijl wij de dag ervoor de pepernoten al in de supermarkt zagen liggen. Is dat een record: op 8 september beginnen met het vieren van een bekend 5 december-feest?

En over feest gesproken: vrijdag was ik jarig en daarom had ik donderdag met vriend Georges afgesproken na het werk, vrijdag een familie-etentje gevolgd door een feestje en zaterdag nog wat vrienden op bezoek. Gezellig hoor! En het geeft een rijk gevoel.

Zoiets als iets kopen terwijl je eigenlijk het geld er niet voor hebt...Stel: je koopt een geweldige televisie van zo'n 3000 euro. Eentje die je niet kunt betalen dus eigenlijk. Je sluit een banklening af om over voldoende geld te beschikken. Omdat de overheid het geweldig vindt dat jij iets koopt wat je je eigenlijk niet kunt veroorloven krijg je de rente op die lening gewoon aan het einde van het jaar weer terug. Een belachelijk en onzinnig scenario? Niet voor huizenbezitters!

Wellicht leuk en aardig voor jonge mensen die pas een huis kopen en nog geen startkapitaal hebben maar goed beschouwd is het raar dat mensen worden beloond voor het leven boven hun stand. Bovendien is de overheid (en dus de burger...U en ik!) ruim drie keer zoveel kwijt aan het uitbetalen van Hypotheekrente aftrek dan bijvoorbeeld aan bijstandsuitkeringen.

Natuurlijk: het is momenteel niet makkelijk een baan te vinden in Nederland en zeker niet voor mensen van boven de veertig. Maar toch zijn er legio mensen die doen alsof er niets aan de hand is en die maar blijven kopen, kopen, kopen en kopen. Terwijl er zoveel dingen belangrijker zijn dan spullen. Vriendschap bijvoorbeeld.

Vandaag zwaaiden wij een vriend uit op Schiphol, bezochten wij de moeder van m'n zoon en gingen we een potje klimmen in de klimhal waar m'n jongste dochter ons 'team' compleet maakte. Nadat de meiden waren opgehaald door hun moeder aten m'n zoon en ik bij m'n vriendin en na een potje Yathzee ging ik aan het schrijven van dit blogstukje en hij aan zijn huiswerk.

O ja: had u mijn verhaaltje van vrijdag al gelezen?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Joop van Tellingen

8 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd nog! Zelfde dag als mijn paps!

  Geniet lekker na v leuk weekend!
  Grtz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd hoor. Maar... een televisie van 3000 euro? In nog geen 3000 jaar. Wat een geld zeg. Voor een stuk minder kan ik hetzelfde zien. Er is niets op tv ;-)

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 3. van harte gefeliciteerd!
  Nee, geen record, want internet is tijdloos.

  Ik ken mensen die een dure telefoon kopen van 600 euro, gaan verhuizen ivm ruzie met de buren, en toch eten van de voedselbank.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met terugwerkende kracht.
  Tja, veel mensen vinden dit een normale zaak. HRA is zo vastgeroest in holland.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag , mooie "viering "geweest begrijp ik !
  Even een kleine correctie , je krijgt natuurlijk niét alle betaalde rente terug maar , afhankelijk van de hoogste belastingschijf waarin je inkomen valt dus maximaal 42 cent van ieder euro die je aan rente betaald hebt .
  Nog steeds niét terecht als we het over een hypotheek hebben voor een huis van mer dan pakweg anderhalve ton hebben ,dát ben ik met je eens !
  Ook al zou ik daar zelf op moeten inleveren van mij mag die aftrek eraf ( behalve voor starters tot die anderhalve ton )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooo, jammer dat ik het niet wist lieve Terrebel, mogen de felicitaties ook wat later? Ik hoop het want mijn wensen voor jou komen uit de grond van mijn hart!

  Mijn glas geheven, hoogst,
  mijn vrienden, troost,
  ja proost, ja proost!
  © Daan van Beurden,

  Wijndrinkers zijn gezonder
  Gezond, slank, een goede relatie,
  hoogopgeleid, díe combinatie.
  Met wijn meer plezier!
  Drinkt u misschien bier?
  Dan bent u het schuim van de natie.
  *wink, big smile*

  Hopelijk had je een even mooi weekend als dat van vorige week en zijn de batterijtjes goed opgeladen om de nieuwe week boordevol weer interessante logjes goed mee te beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd mijn kleine grooooooooote blogvriend !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog gefeliciteerd Terrence!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht