Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 01, 2012

Teruggevonden


M'n moeder ging gisteren het ziekenhuis in om vandaag te worden geopereerd. Vanmorgen hoorden wij dat het tijdstip naar voren werd verplaatst en mijn moeder was opgelucht dat het nu snel voorbij zou zijn. Toen hoorden wij dat de operatie voorlopig is uitgesteld. Vermoedelijk door een opeenstapeling van fouten van artsen en verpleegkundigen. Het draait vooral weer om meer dan gebrekkige communicatie. Mijn idee is het dat vooral een bepaald soort mensen erg veel moeite heeft met communiceren.

Een bepaalde groep mensen hanteert een eigenaardig soort logica. Daar blijkt bijvoorbeeld uit dat alle moslims terroristen zijn 'want bijna elke terrorist blijkt een moslim te zijn!' Volgens diezelfde logica rijdt elke autobezitter rond in een Fiat Panda 'want elke Fiat Panda is een auto'.

'Moslims horen hier niet!' hoor je diezelfde mensen (die doorgaans weigeren zelf na te denken) wel'ns roepen. Ik denk dan meteen: zijn Moslims dan alleen maar in Nederland doof?

U begrijpt: ik ben niet onder de indruk van Telegraaf-lezers en PVV-stemmers.

Soms is het publiek niet onder de indruk wanneer een halfnaakte dame halsbrekende toeren uithaalt aan de trapeze en soms gaat men volledig uit z'n dak als iemand een gordijn opzijschuift. Dat vind ik zo leuk aan m'n entertainment-werk: elk optreden is volledig anders. Als administrateur bij diverse bedrijven had ik andere ervaringen...

Marketinggoeroe's zijn erg ervaren in het oplichten van consumenten. Zo bleek recent dat het eten van rozijnen hetzelfde effect geeft als het eten van een sportreep. Beide leveren ruim voldoende vezels en mineralen om dezelfde (sport)prestatie te kunnen leveren. Maar een doosje rozijnen kost beduidend minder geld.

Zonnebrandolie is ook vrij duur en elk jaar moet een nieuw flesje worden gekocht omdat het flesje van vorig jaar weliswaar nog half vol zit maar al z'n kracht heeft verloren. Nou, niet dus. Volgens de Consumentenbond is dat een regelrechte leugen en kun je met gerust hart je kinderen insmeren met de olie die je vijf jaar eerder kocht en die je net in een oude rugzak hebt teruggevonden.

8 opmerkingen:

 1. Ehhhh, zit er echt een datum op die zonnecreme.Nou echt nog nooit op gelet. Maar de consument wil nou eenmaal graag het beste, dus worden ze in de maling genomen. Dat verkoopt beter.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem01:13

  ik kijk wel altijd naar de datum van de zonnebrand. En idd dan gooi ik het weg. Wist ik helemaal niet! Hier kunnen ze trouwens ook niet communiceren. Zoonlief zijn operatie is nu al twee keer uitgesteld. Waardeloos. Ben ik hem helemaal aan het voorbereiden, in zomervakantie gepland ivm niets hoeven missen op school! En nu is de laatste datum bekend gemaakt, en kan hij straks alsnog als mummie naar zijn nieuwe school! Suffe mensen! Vrije dagen weg, dingen regelen en dan gaat het weer niet door! Irritant! En wat de rest van je blog. Je hebt zoals altijd weer Terecht Gelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt altijd nog even proeven aan de crème :D
  Gekheid. Ja telegraaflezers en pvv stemmers denken niet. Het staat in de krant dus het is zo. Af en toe kijk ik de telegraaf wel eens in online, en sta versteld van de rotzooi die er in staat. De spits is overigens net zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor sommige mensen is het belangrijk om hun gezond verstand terug te vinden.
  Jammer genoeg zijn deze mensen meestal OostIndisch doof .......
  Sterkte met alle problemen in de Zorg m.b.t. je moeder!
  Vriendelijke zomergroet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het blijft een agenda probleem bij hun. Maar owhee, als je niet komt opdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig ben je geheel niet bevooroordeeld over telegraaflezers en PVV-stemmers ;D

  Veel sterkte voor je moeder. Wachten alleen kan al zenuwslopend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooo, dat is meer dan jammer: het moet een bittere pil voor je moeder geweest zijn lieve Terrebel. En ik hoop zo dat die gebrekkige communicatie bij de hulpverleners snel beter zal worden, net zoals je moeder dat moet doen, na de operatie! Alvast heel veel courage gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja zelf blijven nadenken is het állerbeste , dan heb je zelfs géén zonnebrandcreme nodig ( waar je misschien zelfs wel huidkanker van krijgt )maar begin je vroeg in het jaar je huid met korte periodes aan de zon bloot te stellen en blijf je niét op het heetst van de dag in de zomerzon liggen !
  Ik gebruik nóóit zonnebrandcreme !
  Rozijntjes zijn per half pondzakje nog véél goedkoper dan die kleine doosjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht