Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 02, 2012

Makkelijker


Na het vele rondlopen op Koninginnedag was het misschien niet zo slim om de volgende dag een inspannende activiteit te verrichten: klimmen in een klimhal. Het was voor mij de allereerste keer dat ik echt aan klimmen deed. Had wel al eerder in een tuigje gehangen: één keer met abseilen in de Ardennen en één keer toen ik als Cupido uit het plafond kwam zakken in een nachtclub.

M'n zeven maanden oude heup hield zich prima en ik had er vooral veel lol in. Reeds bij mijn tweede poging haalde ik de top! Aan de kant van de klimhal waar de hoogste muur maar acht meter is. Maar toch. M'n kinderen deden het fantastisch en accepteerden zonder morren de wijze klimlessen van m'n vriendin en een vriend van haar.

Vanmiddag was ik even tussendoor naar een podoposturaal therapeut om mijzelf goede inlegzolen te laten aanmeten en ik heb goede hoop dat ik eerdaags nog makkelijker zal kunnen lopen. Bij wijze van avondeten genoten wij van door m'n vriendin en oudste dochter zelfgemaakte poffertjes.

Die smaakten goed na een uur zwemmen in het lokale zwembad. Zwemmen is ook een hele logistieke operatie met drie kinderen maar geen moment raakten wij in de stress.

Ik doe niet aan stress en ben ontzettend lui. Althans, dat maak ik mijzelf en anderen graag wijs. Toch ontkom ook ik niet aan een regelmatige portie stress en blijk ik in de praktijk mijn tijd anders door te brengen dan met lui zijn. Bijvoorbeeld - zoals vandaag - met facturen opstellen en nieuwe entertainment-opdrachten binnen halen. Verder staat m'n bedrijf sinds kort vermeld op feest.startpagina.nl en verscheen er een vers artikel van mijn hand op Amsterdam Centraal.

Behalve met schrijven en entertainen besteed ik mijn tijd ook graag met het stellen van vragen.

Omdat ik als treinreiziger wilde weten hoe je met de OV-chip vrienden kunt laten 'meeliften' op jouw kortingskaart, vroeg ik dat een conducteur. Na diep nadenken kwam die met de volgende oplossing: de medereizigers kopen via de kaartautomaat een treinkaart-met-korting en betalen die met het saldo van hun eigen OV-chipkaart. Vervolgens stappen jullie gemeenschappelijk in en leggen aan de conducteur uit wat jullie precies hebben gedaan en waarom. Duidelijk toch?

Mij is het duidelijk dat de directie van de Nederlandse Spoorwegen niet spoort; deed men dat wel dan zouden ze niet zoveel lijken op de Belastingdienst: leuker kunnen ze't niet maken. Maar zeker ook niet makkelijker.

11 opmerkingen:

 1. En geen last van de heup? Knap hoor. Ik heb te groete ballen voor dat tuigje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De spoorwegen, praat me er niet van...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb ook ooit eens mee gelift in n tuigje maar dat was n vliegtuigje ((:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastisch lieve Terrebel, ik ben zo blij voor jou dat die nieuwe heup het goed doet, zo goed zelfs dat jij aan klimmen kan doen. Dat doen er velen je niet na hoor!
  En met die inlegzolen zal het zelfs nog makkelijker voor je worden. Als je lijf het aan kan, zal je geest dat ook kunnen doen, zelfs in stressvolle momenten die jij ook zo nu en dan hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel grappig, ik dacht ook meteen aan je heup. Maar gelukkig gaat dat goed. Is het al zo lang geleden joh. Voor mijn gevoel veel korter.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind het echt megastoer, dat klimmen van je!!! En dat na een nieuwe heup, je moet maar durven!
  Prachtig!
  grtzzz

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lui kunnen zijn is heerlijk op zijn tijd. Je kunt ook alleen maar van lui zijn genieten als je het tegengestelde kent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt schat van een jongen, voor je lieve reactie, moest je niet bestaan, ze zouden je moeten uitvinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klimmen, jij durft en poffertjes, zalig en dan als ik het goed lees, dubbel betalen voor de kaartjes? Ik laat medereizigers altijd een kortingskaartje kopen en dan kan het, maar of het kan via hun kaart? Zo zie je maar het lijkt makkelijk, maar dat is het niet.

  Ik moet je linken nog bekijken, maar men trekt hier aan me, dus ik ga snel weer aan de slag. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent goed bezig zo te lezen. Ga zo door en geniet ervan!
  Fijne bevrijdingsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je nieuwe heup was dus een prima "investering " ,zuinig op zijn hoor !
  Van de NS verbaasd me echt niéts meer !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht