Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 09, 2012

Censuur

De muziek was van dusdanige kwaliteit dat je je afvraagt of de wasdroger van de buren niet beter in het gehoor ligt. In de kleedkamer bleek tijdens de volledige werktijd van zes uren niets te eten voor de artiesten. De rookmachine op het podium blies meer van het goedje de kleedkamer dan de zaal in. Maar goed, soms valt het mee en op andere dagen eigenlijk ook wel...

Vrijdag kwamen wij aan in Brussel en wij genoten van een heerlijke zonnige dag en een bezoekje aan het Atomium. Het hotel bleek recht tegenover de werklokatie te liggen dus dat was fijn geregeld. Helaas vielen sommige zaken een beetje tegen. Zie daarvoor de eerste alinea van dit stukje. Maar het gezelschap was prettig en het werk niet zwaar.

Ongeveer zes uur 's ochtends lagen wij al op bed. Op tijd dus om nog een middag en avond te genieten van de diverse biertjes bezienswaardigheden die Brussel te bieden heeft. Deze avond waren er optredens gepland op een andere lokatie en lokale taxi-uitbaters raakten zeer tevreden. Te meer omdat het openbaar vervoer plat lag als protestactie na de gewelddadige dood van een controleur in het openbaar vervoer.

Natuurlijk is het in- en intriest als zoiets gebeurt maar persoonlijk denk ik dat het verdriet voor de nabestaanden niet minder groot was wanneer hun geliefde een boekhouder was geweest, tegen de grond geslagen door een boze klant en overleden. Blijkbaar vinden de media dat geen kranten-verkopende kop: 'Boekhouder vermoord door klant. Collega's in de hele stad weigeren uit protest een week lang Verlies- en Winstrekeningen op te stellen.'

Excuus voor het nu volgende maar vanwege tere (kinder)zieltjes is dit verslag gecensureerd. Tevens als voorproefje op de aanstaande beperkingen van internetvrijheid; organisaties waar u en ik geen vat op hebben zullen bepalen (en doen dat op diverse niveaus al) wat wij zoal tegenkomen op het wereldwijde web.

In de grote (censuur) club waren (censuur) die met hun (censuur) dusdanig (censuur) dat toeschouwers spontaan (censuur) vanwege de (censuur) (censuur). In de kleedkamer was er een (censuur) die zich graag van alle kanten liet (censuur) terwijl hij zijn (censuur) met zijn (censuur) liet spelen. Kortom: voor mensen die niet houden van (censuur) was er geen ontkomen aan want overal om je heen waren (censuur) bezig met (censuur) en hun (censuur).

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bram Bart

6 opmerkingen:

 1. En die censuur bekritiseren we altijd in landen zoals china en dergelijke.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Censuur is een gemakkelijk wapen en moet wereldwijd verboden worden ..Heel vreemd was toen Ollie een log maakte van Rosswell werd die ook door Blogger gecensureerd . Amerikaans Blogspot !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. censuur is nooit goed te praten.
  indien er inbreuken gemaakt worden door bloggers of andere internetbronnen kan men andere middelen gebruiken om die te bestrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wil/Zizy10:58

  Ik blijf het een vreemd fenomeen vinden dat er eten (drinken vind ik normaal) voor de artiesten moet zijn .. nou ja zijn.. dat ze dit verwachten. Het is toch hun werk, Als ik naar mijn werk ga moet ik toch ook voor mijn eigen eten zorgen/betalen..vreemd vind ik dat toch. Maar wees gerust wij verzorgen onze artiesten goed hoor :-) Voor zover ik weet) eten en drinken voor zover ons budget kan dragen ze komen meestal graag terug.

  En ik vind de Belgen een leuk volk.. maar ze zijn erg goed in het (onverwacht)plat leggen van het openbaar vervoer. Mijn eerste bezoekje naar België was een ramp.. stond op Rdam centraal om naar Brugge te gaan.. en werd er omgeroepen dat er een wilde staking was uitgebroken.. nou die reis zou ik niet graag meer over doen.. ben er gekomen(4 uur later dan gepland) maar vraag niet hoe
  Censuur .. wat een rot woord is dat eigenlijk!
  L groets Wil/Zizy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brussel is een heerlijke stad. Lekker voor je om daar even te zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben gewend om altijd zelf voor m'n natje en m'n droogje te moeten zorgen als ik werk ,ik wéét dus niet beter !
  Maar zowel in "de betere banen" als in artistenkringen blijkt dat toch vaak anders te liggen !
  Er zal toch wel een redelijk scheidingslijn te maken zijn tussen tussen "je eigendommen beschermen" en "censuur " ?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht