Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 20, 2012

Vliegen

Net terug van een overleg betreffende het oprichten van een bewonerscommissie. Er werd koffie en thee gedronken en er werden spijkers met koppen geslagen. En over spijkers gesproken...

Vandaag naar de ijzerwarenwinkel geweest en daarna even bij de tandarts langs vanwege een akkefietje met een rekening. Verder lekker veel in huis gedaan met onmisbare hulp van mijn zoon en mijn vriendin en een levendige discussie gevoerd via Twitter.

Hoewel, discussie...als de tegenpartij geen argumenten heeft (en het woord 'argument' zelfs moet opzoeken omdat hij het blijkbaar niet kende!) wordt het wel een uitdaging. Wel schrikken hoor, dat lage niveau van nadenken. Maar de anonieme PVV-aanhanger deed hard z'n best. En dat pleit voor'm! Al is het jammer dat hij - volgens eigen zeggen - altijd gelijk heeft en weigert open te staan voor andere meningen. Maar goed, ook dat mag in onze mooie rechtsstaat.

Net als de voorzitter van je partij per SMS laten weten dat je per direct uit de fractie stapt, zoals Hero Brinkman vandaag deed. Persoonlijk vind ik dat geen nette manier van je besluit kenbaar maken. Maar ja, ieder z'n ding, zullen we maar zeggen.

Als extra'tje mag @elsingh1st dan nadenken over deze: de PVV is voorstander èn tegenstander van peilingen. Wanneer die goed uitpakken voor de PVV zijn peilingen representatief en geven ze aan dat de Nederlandse bevolking massaal PVV zal stemmen bij volgende verkiezingen. Maar wanneer opeens de SP het goed doet in de peilingen 'stellen peilingen niets voor en betekenen ze helemaal niets.'

Natuurlijk schrok ook ik bij het horen van het nieuws van de bus vol Belgische en Nederlandse schoolkinderen die in Zwitserland verongelukte. Als ouder bedenk je dan toch heel even hoe het zou zijn als het je eigen kind overkomt. Maar als je eigen kind nu'ns doodging aan de griep? Of van zo'n makkelijk te voorkomen aandoening als honger?

Geen moment - ooit! - wordt er stilgestaan bij de 4000 Nederlanders die elk jaar doodgaan aan griep. En die 35.000 hongerdoden wereldwijd per dag (Ja, per dag!)? Ach, dat zijn toch maar van die zwartjes. Toch? Of zijn er ooit regeringen die zich er wèl iets van aantrekken dat wij voor miljoenen euro's aan klokken luiden en waxinelichtjes uitdelen terwijl wij voor datzelfde geld duizenden levens zouden kunnen redden?

Gelukkig zijn er Telegraaf-lezers die heel diep nadenken en dan met geniale oplossingen komen...'Afschaffen, die schoolreisjes!' Tsja...

Mij doet zo'n oplossing denken aan de staatssecretaris die indertijd voorstelde om de minimum brommerleeftijd te verhogen naar 17 'want dan komen er geen 16-jarige brommerrijders maar om in het verkeer.' Of de burgemeester die de café-sluiting van 2 uur 's nachts naar 1 uur 's nachts terugbracht 'Want dan hebben omwonenenden geen last meer van het lawaai om 2 uur 's nachts.' Inderdaad: nu worden ze al vanaf 1 uur 's nachts wakker gehouden en bovendien verliest de horeca inkomsten...

Zelf stelde ik indertijd voor om het aantal slachtoffers van vlieg-ongelukken te halveren: simpelweg vrouwen verbieden te vliegen...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ger Lataster

4 opmerkingen:

 1. Het leven is zo simpel. En als je je er aan irriteert dat ik hier allemaal tekens plaats.. dan kan ik er heel simpel voor zorgen dat dat zeker met 50% gereduceerd wordt... Ik kom gewoon om de dag ;-) Waarom een probleem maken als hij er niet is toch. En owh.. mocht je het toch leuk vinden dat ik hier reageer... dan kan ik dat ook nog wel verdubbelen door deze reactie te kopiëren.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brinkman zat gister bij P&W en hij legde uit dat hij diverse malen probeerde te praten met wilders en de overige kleuters, maar dat ze telkens zeiden dat dat wel zou komen. Begrijpelijk dat hij het dna op een manier doet die Wilders gewoon is. Per sms of Twitter. Wat is het verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vraag me af of de PVV eigenlijk een polityieke partij is of een tonneelgezelschap ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zijn er inderdaad aardig wat ludieke oplossingen te vinden. Zoals een bordje 130 naast de snelweg als je in een file staat...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht