Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 12, 2012

Blogbal

Vandaag kwam vriend Pieter even langs om mij een exemplaar te overhandigen van de bewonerskrant waar een stukje van mijn hand in staat. Erg aardig!

Toch ietwat vermoeid van onze escapades afgelopen weekend besloot ik een avondje thuis te blijven. Zo kwam het dat wij de film 'War Games' bekeken; een film over een jonge hacker die per abuis bijna een nieuwe wereldoorlog ontketent. Alleen maar omdat een overheids-computer zeer slecht beveiligd is. En wie is er dan een grotere crimineel: de opstandige jongeling of de baas van het bedrijf dat miljoenen belastinggeld eist om een superbelangrijk computersysteem slecht te beveiligen?

En over crimineel gesproken: wat is crimineler: illegaal een woning betrekken die al twee jaar leeg staat om te fungeren als investerings-object of klagen dat 'alle krakers criminelen zijn' maar intussen wèl zelf illegaal films en games downloaden?

Wat is makkelijker: jongeren uit de criminaliteit halen of voorkomen dat zij in de criminaliteit belanden? Dat laatste uiteraard. Maar toch bezuinigen de meeste gemeentes in Nederland op jongerenwerk. Projecten worden geschrapt en buurthuizen gesloten. Tsja, nu ze niet meer in een buurthuis een potje kunnen tafelvoetballen gaan jongelui natuurlijk gezellig met papa en mama samen 'Wie is de Mol?' kijken. Toch?

Die paar jongeren die op straat blijven rondhangen kunnen best door de politie worden aangepakt. Toch?

'Zeg jongeman, weet jij niet dat het roken van een sigaretje terwijl je in een klimrek zit op een kinder-speelplaats verboden is?'

-'Maar meneer agent, het spijt mij oprecht dat er zodanig is beknibbeld op uw opleiding dat u nooit de tijd heeft gekregen om de wet te bestuderen. Ware dat wèl het geval dan had u geweten dat wat ik hier doe helegaar niet verboden is. Nochtans verzoekt u mij mijn legale bezigheden te staken en ligt de aangifte tegen mijn alcoholistische en zeer gewelddadige moeder te verstoffen in een lade op het politie-bureau en claimt u 'geen tijd' te hebben voor het opmaken van een proces-verbaal dienaangaande. Mag ik u bidden mij mede te delen door wie of wat u gedwongen wordt deze duidelijke discrepantie in prioriteit in uw gedrag te laten blijken?'

Is het morgen al zo ver? Nee, zo ver ís het al. Zelf sta ik morgenavond ook op een soort van kinder-speelplaats, namelijk het zogeheten Blogbal.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jean Giraud aka Moebius

8 opmerkingen:

 1. Van mij mogen ze al die leegstaande panden behuizen. Dat houdt vandalisme ook nog eens tegen.

  Love As Always
  Di Mario

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heeft gewicht te maken met oppakken. De meeste dieven zijn juist erg licht van gewicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat ze maar pa,den kraken , ze worden dan onderhouden.En in de VS , als je rookt bij kinderen is nul tollerantie ; $500 boete ! En de persoon hierboven heeft ook dringend hulp nodig ! Mooie blog mijn kleine Grooooooote vriend !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel knap beschreven op een wel heel cynische of is het eerder ironische manier? Zo ken ik je Terrebel, goed van de tongriem gesneden en met een gouden pen - pardon - klavier!
  Blij dat jij er toch één rustig avondje tussen stak want jij hebt precies geen zevenmijlslaarzen nodig hé? *wink, big smile*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Downloaden is in Nederland niet illegaal Heer Ter :) slechts het aanbieden van het materiaal is dat.
  Overigens vind ik het slap van mensen dat ze klagen over krakers. De meeste krakers zijn net mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik download maar ben geen crimineel, want zoals Redstar zegt is het niet illegaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk stukje, ik ben benieuwd wat je gaat schrijven over het Blogbal. De situaties die je beschrijft doen me denken aan het gedoogbeleid in Nederland, je mag wel wiet verkopen, maar niet veel tegelijk inkopen, wel films downloaden, maar niet uploaden, etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We gaan gewoon weer terug naar de hangjeugd die de buurt onveilig maakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!

Deel dit bericht